فناوری یادگیری ماشین به کنترل بیماریهای همهگیری در آینده کمک میکند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مطالعهای جدید در دانشگاه گوتنبرگ نشان میدهد انسانها میتوانند با استفاده از فناوری یادگیری ماشین روشهایی مؤثر برای جلوگیری از شیوع گسترده بیماریهای همهگیر را معرفی و بهکارگیری کنند.
پس از شیوع بیماری همهگیر کرونا گروههای مختلفی از دانشمندان درصدد برآمدند تا ضمن بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته راهی برای مقابله با اپیدمیهایی که در آینده ممکن است زندگی انسانها را تهدید کنند بیابند. در جریان یکی از این پروژههای علمی محققان دریافتند فناوری یادگیری ماشینی با اطلاعاتی نسبتاً محدود پیشبینیهای دقیقی از میزان همهگیری ویروسهای مختلف را ارائه میدهد. لورا ناتالی، مختصص فیزیک در دانشگاه گوتنبرگ گفت: «تحقیقات انجام روی فناوری یادگیری ماشین اولین گام برای کنترل بیماریهای همهگیر در آینده است و قطعاً تلاشهای کنونی نتایج ارزشمندی خواهد داشت.»
این فناوری با استفاده از الگوریتمهای پیچیده ریاضی مدلهای دقیقی از رفتار ویروس در محیطهای مختلف و حتی در بدن انسان ارائه داده و میزان احتمال انتقال و شیوع آن بین مردم را پیشبینی میکند. همچنین یادگیری ماشین پس از تحلیل دادههای دریافتی از وضعیت سلامت جامعه به کاربران مختلف اعلام میکند که در طول شبانهروز چه میزان در معرض خطر هستند و از چه طریق میتوانند کمتر به بیماری مبتلا شوند.
یکی از مواردی که باعث شیوع گسترده بیماریهای همهگیر میشود سرعت انتقال ویروس است. مهندسان دادههایی از قبیل سن، جنسیت و شرایط سلامتی مردم ساکن یک شهر را به فناوری یادگیری ماشین داده و پس از آن این فناوری احتمال انتقال بیماری بین افراد مختلف را بررسی و ضریب شروع همهگیری را با زبان ریاضی بیان میکنند. متخصصان معتقدند با این اطلاعات تا حد زیادی میتوان بیماریهای همهگیر را کنترل کرد. این فناوری حتی قادر است ویروسهای پنهان شده و غیرفعال در بدن را شناسایی کرده و نسبت به خطرات پیش روی افراد هشدارهایی را صادر کند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/