دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 فروردين 1400 - 12:00
آنا گزارش می‌دهد؛

هوش مصنوعی؛ آخرین تلاش انسان برای نجات زمین/ بحران در کمین زمینی‌ها!

در دورانی که تغییرات اقلیمی به بحرانی جهانی تبدیل شده، هوش مصنوعی می‌تواند به‌عنوان راه‌حلی جدید انسان‌ها را در انجام اقدامات‌شان برای کره زمین کمک کند.
کد خبر : 574397
تغییر اقلیم

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، تغییر اقلیمی بزرگ‌ترین چالش سیاره ماست و هوش مصنوعی می‌تواند به ما کمک کند تا در برابر افزایش دمای کره زمین مبارزه کنیم. سازمان ملل متحد به ما هشدار داده که سال ۲۰۲۱ آخرین فرصت برای ایجاد تغییر اساسی در مبارزه با گرم شدن کره زمین است. سازمان ملل برای رفع این نگرانی فوری در تاریخ ۲۱ نوامبر ۲۰۲۱ میزبان کنفرانس اقلیمی CPO۲۶ است. غول‌های صنعتی مانند «هیتاچی»، «گروه مشاوره بوستون» (BCG) و «کلایمیت اِی‌آی» (Climate AI) در این کوشش همکاری خواهند کرد. این شرکت‌ها می‌توانند نوآوری داشته و راه‌حل‌های مناسبی را ارائه دهند.


بحران تغییرات اقلیمی جدی است


یافتن راه‌حل‌های سریع و مقرون‌به‌صرفه برای هر کشوری مهم است و هوش مصنوعی می‌تواند نقشی اساسی داشته باشد. در سطح جهانی، هوش مصنوعی به مقامات کمک می‌کند تا با خطراتی مانند آتش‌سوزی مقابله کنند، خطرات زیست‌محیطی را در نقاط آسیب‌پذیر کاهش می‌دهد، امکان نظارت توسط پهپادها را برقرار کرده و سایر تلاش‌ها را برای زنده ماندن کره زمین برای سال‌های آینده فراهم می‌کنند. درواقع هوش مصنوعی عامل اصلی تلاش‌ها خواهد بود.



هوش مصنوعی؛ آخرین تلاش انسان برای نجات زمین/ بحران در کمین زمینی‌ها!



استفاده از هوش مصنوعی در رفع این چالش مزایای مختلفی دارد. در مرحله اول، هوش مصنوعی می‌تواند در کاهش انتشار دی‌اکسیدکربن و استفاده از مقدار زیادی داده برای درک علت و ارائه نتیجه کمک کند. بخش انرژی می‌تواند از هوش مصنوعی برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای خود و کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی استفاده کند. در صنعت حمل‌ونقل، راه‌حل‌های هوش مصنوعی می‌توانند برای بهینه‌سازی حمل‌ونقل تجاری، با دقت بیشتری ترافیک را پیش‌بینی کنند.


هوش مصنوعی و جنبش زباله صفر (Zero-Waste)


کاهش زباله حوزه‌ای است که هوش مصنوعی می‌تواند قدرت واقعی خود را برای این چالش نشان دهد. برای مثال «گری‌پاروت» (Greyparrot) نام یک استارت‌آپ هوش مصنوعی است که برای افزایش شفافیت و اتوماسیون در بازیافت و مدیریت پسماند از نرم‌افزار بینایی رایانه‌ای مجهز به هوش مصنوعی استفاده می‌کند. این شرکت انگلیسی تازه تأسیس در اولین سرمایه‌گذاری انجام‌شده در شرکت،  اخیراً ۱.۸۵ میلیون پوند برای کمک به بازیافت با نرم‌افزار شناسایی پسماند هزینه کرد.



هوش مصنوعی؛ آخرین تلاش انسان برای نجات زمین/ بحران در کمین زمینی‌ها!



و یا در موردی دیگر برای جلوگیری از هدر رفتن آب، استارت‌آپی به نام «وینت»  (WINT) از هوش مصنوعی برای شناسایی و متوقف کردن نشت در منبع استفاده می‌کند. این فناوری هنگام نشت آب به فرد هشدار می‌دهد و به طور خودکار آن را مسدود می‌کند. نظارت آنی و هوشمند اطلاعات، منابع نشت و هدر رفت را برای کاهش مصرف آب و جلوگیری از آسیب شناسایی می‌کند. همه این شرکت‌های استارت‌آپ از «تحلیل پیش‌گویانه» پیشرفته و سیستم‌های نظارت پویا برای کاهش اتلاف و ضایعات استفاده می‌کنند.


پیش‌بینی دقیق آب‌وهوا با هوش مصنوعی


هوش مصنوعی می‌تواند به پیش‌بینی‌های بهتر آب‌وهوا کمک کند. این فناوری متحول‌کننده به محققان کمک کرده تا در شناسایی طوفان‌های گرمسیری، جبهه‌های هوای گرم‌وسرد و رودخانه‌های جوی (رودخانه‌هایی که موجب سیل می‌شوند)  دقت ۸۹ الی ۹۹ درصدی را به دست آورند. هوش محیطی به بخش مهمی از روند پیش‌بینی آب‌وهوایی تبدیل شده است. هوش مصنوعی و یادگیری عمیق این توانایی را دارند که به‌سرعت سیستم‌های پویا را تجزیه‌وتحلیل کرده و آنها را تحریک کنند تا مدل‌های دقیقی تولید کنند. درنتیجه این امر می‌تواند توسط دانشمندان برای تصمیم‌گیری بهتر مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال شرکت گوگل در طرحی به نام «Nowcast» با استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم‌های یادگیری ماشینی وضعیت آب‌وهوا و الگوهای هواشناسی را دقیق‌تر و سریع‌تر پیش‌بینی می‌کند. با توجه به اینکه این روش سیستم‌های پیچیده هواشناسی را مدل‌سازی نمی‌کند، می‌تواند در عرض چند دقیقه نتیجه بگیرد.



هوش مصنوعی؛ آخرین تلاش انسان برای نجات زمین/ بحران در کمین زمینی‌ها!



نه فقط گوگل، بلکه دیگر استارت‌آپ‌ها و گروه‌ها نیز در این حوزه فعال‌اند. برای مثال گروه «Ocean Data Alliance» هوش مصنوعی را پیاده‌سازی می‌کند و با یک شبکه جهانی از شهرها همکاری می‌کند تا برنامه‌های عملیاتی را که از داده‌های اقیانوس‌ها برای رفع مشکلات اقیانوس‌ها و گرمایش زمین استفاده می‌کنند، تهیه کند.


آینده مبهم و خطرناک به نظر می‌رسد مگر اینکه به‌طور فعالانه از فناوری برای مبارزه با چالش تغییرات اقلیمی استفاده کنیم.  تمرکز بر راه‌حل‌های داده محور و توسعه آنها در سطح تجاری یک راه‌حل مناسب است.  هوش مصنوعی ثابت کرده قطعه گمشده‌ای است که به ما در مبارزه با تغییرات اقلیمی و بازیابی یکپارچگی زیست‌محیطی سیاره ما کمک خواهد کرد. با پیشرفت و نوآوری‌های بیشتر در هوش مصنوعی، می‌توان انتظار راه‌حل‌های مفیدتری را داشت. البته در کنار نوآوری‌های هوش مصنوعی، آموزش صنایع و بخش عمومی در مورد توانایی‌های هوش مصنوعی بسیار مهم است. درنهایت شرکت‌ها برای نشان دادن تلاش‌های خود در برابر تغییرات آب‌وهوایی، باید استفاده از هوش مصنوعی را آغاز کنند.


انتهای پیام/۴۱۱۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب