دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1400 - 13:19

خبر ذخیره‌سازی شده توسط هدی قبادی (h.ghobadi) در تاریخ ۰۰۰۱۲۳-۱۳:۱۹

کد خبر : 574348

دکتر اعظم آهنگر در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با اشاره به عدم مدیریت صحیح دولت به‌منظور پیشگیری از موج چهارم کرونا در کشور اظهار کرد: مردم هر بار به دولت اعتماد می‌کنند لطمه می‌بینند. در حال حاضر وضعیتی پیش آمده است که افرادی مسافرت نرفته‌اند احساس خسران و افسردگی می‌کنند و کسانی که به مسافرت رفته‌اند احساس گناه می‌کنند.


وی ادامه داد: دولت به‌جای تعیین تکلیف کردن و وضع قوانین سفت‌وسخت و بستن مسیرها و قرنطینه کردن مردم مانند نوروز 99، همه راه‌ها را باز گذاشت، اماکن تفریحی را تعطیل نکرد و در آخر تقصیر را گردن مردم انداخت.


این جامعه‌شناس تأکید کرد: دولت کاملاً می‌دانست که وضعیت شیوع ویروس به چه شکل هست و وزارت بهداشت هم کتباً همه مسائل را به دولت اعلام کرده بود اما هیچ اقدامی در این رابطه انجام نشد.


وی با اشاره به اینکه همواره مسئولیت سیاست‌های غلط دولت به گردن مردم می‌افتد، گفت: دائماً اعلام می‌شود اگر پول‌ندارید، غذا نخورید، اگر پول‌ندارید، لباس نخرید و اگر می‌میرید سفر نروید، اما هیچ کنترلی و مدیریتی در هیچ زمینه‌ای برای بهبود اوضاع انجام نمی‌شود.


آهنگر بابیان اینکه رفتار مردم حالت انعطاف‌پذیر دارد و همه مردم در همه شرایط یک‌جور عمل نمی‌کنند، تصریح کرد: اینکه جاده‌ها و راه‌ها را باز بگذاریم و بخواهیم کسی سفر نرود خوش‌خیالی است و به‌هیچ‌وجه منطقی نیست. برخی با خودشان فکر کردند با اتومبیل شخصی می‌روند در ویلاهایشان و اتفاقی نمی‌افتد برخی از مردم هم اصلاً مسافرت نرفتند ولی از شهرستان‌های دیگر برایشان مهمان آمد و دچار مشکل شدند.


این جامعه‌شناس بیان کرد: هنوز هم مشخص نیست راه‌ها باز است یا نه و اگر کسی مسافرت برود در جاده از سفر او ممانعت می‌شود یا خیر و هیچ مرجع، سایت و شماره تلفنی در این زمینه وجود ندارد.


آهنگر تأکید کرد: تا زمانی که کنترل لازم از سوی دولت وجود نداشته باشد وضعیت همین‌طور نابسامان است و به بی‌اعتمادی مردم دامن زده می‌شود.


این جامعه‌شناس اظهار کرد اینکه صرفاً جریمه در نظر گرفته شود کفایت نمی‌کند. در کشورهای اروپایی 24 ساعت فرد را در مرجع قانونی بازداشت می‌کنند و یا حداقل کاری که می‌کنند علاوه بر جریمه کردن ثبت در پرونده شهروندی است. اما در کشور ما نهایتاً متخلفین را جریمه می‌کنند بنابراین فردی که پول دارد می‌گوید به مسافرت می‌روم و درنهایت جریمه می‌شوم و فردی هم که پول ندارد مسافرت نمی‌رود و از به دلیل مسافرت دیگران از کرونا هم در امان نیست.


وی ادامه داد: به دلیل همه این اقدامات غلط این شائبه‌ها پیش می‌آید که دولت خزانه‌اش خالی‌شده و راه‌ها را باز گذاشته‌شده تا از طریق جریمه جبران کند.


آهنگر اظهار کرد: ما در کشور رده‌بندی شهروندی نداریم که حداقل شهروندی که رفتارش بهتر است با شهروند بدرفتار تفاوت داشته باشد. افراد می‌تواند با پایین‌ترین سرمایه اقتصادی شهروند خوب و خوش‌رفتاری شناخته شوند و فردی با بیشترین سرمایه شهروند قانونمند و خوش‌رفتاری شناخته نشود. نتیجه این رده بندی این است که به رعایت قانون کمک شود.


این جامعه‌شناس بابیان اینکه دولت تکلیفش با خودش مشخص نیست، گفت: باید مسیرها در نوروز بسته می‌شد و هر کس می‌رفت در مسیر متوقف و بازگردانده می‌شد اما هیچ‌کدام از این کارها انجام نشد.


وی ادامه داد: در حال حاضر وضعیت قرمز است و به‌جای اینکه کارمندان را 100 درصد تعطیل کنند، قوانین چند درصد شیفت می‌گذارند درحالی‌که خیلی از کارمندان و پژوهشگران حضورشان مؤثر نیست ومی توانند پشت میز در منزل کارشان را انجام دهند.


این جامعه‌شناس اظهار کرد: بر اساس اطلاع من مراکز اسکان صداوسیما در زیباکنار و مراکز اسکان خیلی از ادارات و نهادهای دیگر باز بوده است و هیچ نظارتی در این خصوص برای تعطیلی این مراکز وجود نداشته است.


وی با اشاره به اینکه عملکرد دولت در دوران کرونا و به‌خصوص در ایام نوروز موجب بی‌اعتمادی اجتماعی می‌شود، بیان کرد: علاوه بر این بی‌اعتمادی، این وضع احساس عدم امنیت به افراد القا می‌کند و مردم حس می‌کنند کسی به فکر آن‌ها نیست و احساس ترس و عدم امنیت می‌کند.


آهنگر اظهار کرد: حتی در خصوص آماری که وزارت بهداشت از فوتی‌های کرونا اعلام می‌کند تشکیک می‌شود و گفته می‌شود که ابتلای 17 هزار نفر با آمار 170 نفر فوتی هم‌خوانی ندارد و فقط برای جلوگیری از متشنج شدن جامعه این آمار اعلام می‌شود.


این جامعه‌شناس تأکید کرد: توانمندی دولت زیر سؤال رفته است و بس که دولت منفعلانه رفتار کرده است داریم به وضعیت بی‌دولتی می‌رسیم.


انتهای پیام /4159/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب