دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1394 - 09:57

شارژرهای بی‌سیم همه‌گیر به زودی می‌رسند

در حالی که اتصال با اینترنت وای‌فای و بدون نیاز به سیم رابط روز به روز گسترده‌تر می‌شود، پرسشی که ذهن بسیاری از کاربران وسایل الکترونیکی را به خود مشغول کرده این است که پس کی زمان همه‌گیر شدن شارژرهای بدون‌سیم می‌رسد؟
کد خبر : 57261

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Entrepreneur، شارژر بی‌سیم اختراع تازه‌ای نیست. شارژری که بدون نیاز به سیم رابطه به منبع الکتریسته کار کند عمری نزدیک به یک قرن دارد. اما سوال این است که چطور می‌تواند شارژرهای بی‌سیم را برای وسایل الکترونیکی کوچک و شخصی مثل تبلت، لپ‌تاپ، موبایل، و ساعت‌ها و دستبندهای هوشمند به تولید انبوه رساند.


ایده چنین شارژرهایی ساده است. یک منبع اصلی به پریز وصل برق می‌شود. این منبع (که می‌تواند به شکل یک صفحه یا جعبه کوچک باشد) امواج مغناطیسی به‌طور مرتب از خود ساطع می‌کند. این امواج در ابزار گیرنده دریافت می‌شود و باعث شارژر شدن باطری آن می‌شود. به عنوان مثال اگر موبایل یا تبلت خود را در نزدیکی این منبع، یا در فاصله‌ای که قادر به دریافت امواج مغناطیسی ساطع‌شده از آن باشد، قرار دهید، موبایل شما خود به خود شارژر می‌شود.


نزدیک به 200 برند لوازم الکترونیکی با اینکه باطری‌های هوشمندی از این دست را در محصولات خود تعبیه کنند، موافقت کرده‌اند. شرکت ایکیا، سازنده مبلمان و انواع مختلف لوازم منزل، از بهار امسال، در برخی از مبلمان‌هایش شارژرهای بدون سیم را تعبیه کرده است.


چه زمانی شاهد همه‌گیر شدن شارژرهای بی‌سیم خواهیم بود؟


در سال ۲۰۱۴، حدود 55 میلیون ابزار الکترونیکی که قابلیت شارژر بدون سیم را داشتند، در بازار مصرف جهانی عرضه شدند. در عرض یک سال این عدد تقریبا سه برابر شد و به ۱۶۰ میلیون رسید که معادل 1/7 میلیون دلار را شامل می‌شد.


میزان فروش محصولاتی که با شارژرهای بی‌سیم کار می‌کنند تا سال ۲۰۱۸ به 8/5 میلیارد دلار خواهد رسید. این‌طور پیش‌بینی می‌شود که کاربرد این شارژرها از وسایل الکترونیکی شخصی فراتر رود و در مکان‌های عمومی مثل رستوران‌ها یا فرودگاه‌ها هم تعبیه شوند. این به چه معناست؟ شما وارد رستوران می‌شوید و تا وقتی شامتان را تمام کنید، تلفن یا تبلت یا لپ‌تاپتان هم شارژ شده است.


با آنکه جنبش مجهز کردن ساختمان‌ها با منابع شارژر بی‌سیم در شهرهای بزرگی مثل تورنتو، لندن و نیویورک آغاز شده و شرکت‌های مثل سکند کاپ، یک کافی‌شاپ زنجیره‌ای در کانادا، یا رستوران‌های زنجیره‌ای مک دونالد در لندن تبدیل به مراکز شارژر بی‌سیم شده‌اند اما تغییرات بزرگی در سیستم‌های خودروسازی در راه است. تویوتا پیشرو در ارائه سیستم Qi در مدل‌های کمری و لسکوس تازه‌اش است اما بی‌.ام.دبلیو و آئودی هم به سرعت مدل‌های تازه‌شان را به این مدل شارژر بی‌سیم مجهز می‌کنند.


در هر حال تمام پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تا چندسال آینده دیگر نباید نگران گره خوردن سیم‌های ادوات مختلف الکتریکی به هم باشیم. یک منبع اصلی کار همه را راحت‌تر و «بی‌سیم»‌تر خواهد کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب