دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1394 - 16:17

آدم‌های نگران بیشتر آلزایمر می‌گیرند

تحقیقی تازه در سوئد نشان داده است افراد مضطرب 48 درصد بیشتر ممکن است به بیماری زوال ذهن مبتلا شوند.
کد خبر : 57200

به گزارش خبرنگار پزشکی خبرگزاری آنا نتایج مطالعه‌ای که به مدت 28 سال و در مورد هزار و 82 دوقلوی همسان و ناهمسان صورت گرفته، نشان داده است که مبتلا بودن به اضطراب و نگرانی احتمال ابتلا به بیماری‌های زوال ذهن از جمله آلزایمر را به شدت بالا می‌برد.


این افزایش احتمال بیماری ناشی از وجود سطوح بالاتری از هورمون های استرس مخرب در افراد مضطرب است. در این مطالعه همچنین مشخص شده است که ارتباط اضطراب-زوال ذهن در دوقلوهای ناهمسان بسیار قوی‌تر است.


به گزارش دیلی میل، در این مطالعه 28 ساله، دو هزار و 82 دوقلوی همسان و ناهمسان سوئدی هر سه سال تحت آزمون قرار گرفتند، پرسشنامه پر کردند و از جنبه بیماری زوال ذهن غربالگری شدند. پیش از این ارتباط میان زوال ذهن و مشکلات روانشناختی مانند افسردگی و روان‌نژندی مسأله شناخته شده‌ای بود اما این اولین موردی است که ارتباط مستقیم میان اضطراب و بیماری‌هایی مانند آلزایمر مورد آزمون قرار گرفته است.


دکتر اندرو پتکیوس، روانشناس از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در این مورد می گوید: «در مقایسه با افسردگی، اضطراب، به‌ویژه در افراد مسن، از مواردی است که نسبتاً دست‌کم گرفته شده است. افسردگی در افراد بزرگسال مشهودتر است، اما معمولاً دوره‌ای است. از سوی دیگر، اضطراب یک مشکل مزمن است که در تمام عمر با انسان دست به گریبان است و به همین علت است که مردم عادت دارند آن را جزئی از «شخصیت» فرد بدانند.»


این مطالعه در سوئد که نتایجش در ژورنال آنلاین Alzheimer’s & Dementia منتشر شده، نشان داده است که احتمال ابتلای افراد مبتلا به نگرانی و اضطراب 48 درصد بیشتر از افرادی است که از این ناراحتی رنج نمی‌برند.


یکی از دلایل احتمالی این امر آن است که اضطراب به ترشح سطوح بالاتری از هورمون های استرس، از جمله کورتیزول در فرد منجر می شود. سطوح بالای کورتیزول در بلندمدت به بخش‌هایی از جمله هیپوکامپ، که ذخیره حافظه را بر عهده دارد و قشر فرونتال، که مسئول تفکر سطح بالا است، آسیب می‌رساند.


گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب