محققان روشی جدید برای دریافت انرژی از امواج رادیویی کشف کردند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مهندسان در دانشگاه ایالتی پن روشی جدید برای دریافت انرژی الکتریکی از امواج رادیویی موجود در محیط کشف کردند. این انرژی برای تأمین برق گجتهای پوشیدنی بهکارگیری میشود.
یکی از محققان حاضر در این پروژه علمی گفت: «هر لحظه انرژی زیادی در محیط اطراف انسانها به هدر میرود. دریافت و ذخیرهسازی انرژی الکترومغناطیسی علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی سبب میشود که کاربران دیگر نگرانی برای تأمین انرژی گجتهای پوشیدنی خود نظیر ساعتهای هوشمند نداشته باشند.» بررسیها نشان داده است هر زمان که با کسی تماس میگیریم حجم زیادی از امواج الکترومغناطیسی در فضا منتشر میشود و با توجه به اینکه در هر ثانیه میلیاردها تماس در جهان برقرار میشود منبع عظیمی از انرژی در دسترس انسانها قرار دارد.
مهندسان دانشگاه ایالتی پن در آمریکا آنتن دو قطبی را اختراع کردند که امواج رادیویی را از محیط اطراف خود جذب کرده و به برق تبدیل میکند. این آنتن از مواد گرافن رسانا ساخته شده و دارای حسگرهای تشخیص سلامت کاربران است. این حسگرها در هرلحظه حجم انرژی دریافتی را اندازهگیری کرده تا خطری سلامت انسان را تهدید نکند. حسگرهای موجود در این آنتن برق بسیار کمی مصرف کرده و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند. مهندسان این فناوری را رکتنا(rectenna) نامیدهاند.
انرژی که از طریق رکتنا به گجتهای پوشیدنی منتقل میشود تقریباً تمام نشدنی است و ضمن بهرهگیری از این فناوری شارژ دستگاههای نظیر ساعتهای هوشمند، هدفونهای بیسیم و سایر گجتهای پوشیدنی هیچ وقت تمام نمیشود. مهندسان اکنون در حال تلاش برای طراحی بهترین روش ممکن انتقال انرژی از آنتن رکتنا به گجتهای پوشیدنی هستند. یعنی در آیندهای نزدیک همه دستگاههای هوشمند پوشیدنی بدون نیاز به سیم و شارژر و تنها با استفاده از فناوری رکتنا انرژی از دست رفته باتری خود را بازیابی میکنند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/