تولید آب آشامیدنی از هوا با دستگاه ایرانی/ مایه حیات در دستان نانو
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات اقلیمی در سرتاسر کره زمین مشکلات عدیدهای را برای انسانها و سایر جانداران به وجود آورده و آیندهای مبهم را پیش روی میلیاردها نفر قرار داده است.
بیشتر بخوانید:
جابهجایی 10 تن غلات در ساعت با دستگاهی ایرانی/ گسترش کسبوکارهای نوپا در گرو حمایتهای دولت
زندگی تمامی جانداران در سیاره زمین به منابع طبیعی وابستگی دارد و اگر همه ذخایر انرژی به اتمام برسد قطعاً دیگر فرصتی برای زندگی وجود نخواهد داشت. منابع انرژی در کره زمین به دستههای مختلفی تقسیم و برخی از آنها سالهاست که توسط انسانها استفاده میشوند.
یکی از مهمترین و حیاتترین نیازهای بشر آب آشامیدنی است. افزایش دمای کره زمین از 50 سال گذشته تاکنون باعث شده بخشهای عظیمی از بزرگترین منابع آب شیرین جهان یعنی یخچالهای طبیعی ذوب شود. آب شدن کوههای یخ نه تنها منبع ارزشمند آب شیرین را از بین میبرد بلکه سبب بالا آمدن آب دریا و وقوع حوادث مخرب مانند سونامی و سیل میشود. در نتیجه حیات انسانها به شدت در معرض خطر قرار گرفته است.
دولتمردان در سراسر دنیا تلاش میکنند تا با تصویب قوانین مختلف انرژی بیشتری را ذخیره کرده و مردم را به استفاده از انرژیهای نو مانند انرژی باد، دریا و خورشید تشویق کنند. حتی در مناطق مختلفی از جهان دولت به شهروندانی که از انرژیهای تجدیدپذیر بهجای سوختهای فسیلی استفاده میکنند ماهانه پول میدهد.
بهکارگیری فناوری نانو برای تولید آب آشامیدنی
فناوری نانو در ایرانی پیشرفتهای چشمگیری داشته است و متخصصان این حوزه با اتکا به توان داخلی و بهرهبرداری از تجهیزات بومی دستاورهای ارزشمندی را به مردم تقدیم کردهاند. در سالهای اخیر دانشمندان فعال در حوزه نانو فناوری دستگاهی را اختراع کردند که در زمینه تولید آب آشامیدنی کاربرد فراوانی دارد و میتواند مشکل کمآبی و خشکسالی را در بسیاری از مناطق کشور برطرف سازد. از همین رو با مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان گفتوگویی داشتیم که در ادامه این گزارش مشروح آن را مشاهده میکنید:
محمد حسین رضایی در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا اظهار کرد: این شرکت در زمینه تولید نانو الیاف، دستگاههای پوششهای نانو الیاف و دستگاههای تولید ماسک نانو فیلتر فعالیت میکند.
وی افزود: متخصصان این شرکت در جشنواره یورو اینونت عنوان مخترع برتر در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ را بهدست آوردند. این شرکت دستگاهی طراحی کرده است که نانو ذرات را با سرعت بالایی تولید کرده است و با این دستگاه میتوانیم کشور را به قطب تولید نانو ذرات تبدیل کنیم.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان بیان کرد: متأسفانه نهادهای دولتی هنوز حمایتی از این طرح نکرده و همین موضوع سبب شده نتوانیم پروژه را به هدف نهایی برسانیم. یکی از محصولات این شرکت دستگاه تولید آب از هوا است. تولید این دستگاه با حمایت ارتش ساخته شده و در رطوبت بالای ۱۲ درصد آب را استحصال میکند و آب آشامیدنی تولید میشود.
تولید آب از هوا در رطوبت کمتر از 12 درصد
رضایی عنوان کرد: به دلیل اینکه این دستگاه مجهز به فیلترهای نانو است حتی اگر در محلی بمب شیمیایی منفجر شده باشد میتوان برای تولید آب آشامیدنی سالم از آن استفاده کرد. این دستگاه ظرفیت استحصال روزانه ۲۴۰ لیتر آب آشامیدنی از رطوبت هوا را دارد. مشابه این دستگاه در جهان وجود ندارد و هیچ دستگاهی نمیتواند در رطوبت ۱۲ درصد آب از هوا تولید کند. دستگاههای آمریکایی و چینی امکان تولید آب در رطوبت ۴۰ درصد را دارند. این دستگاه طی ۴ سال با همکاری گروهی از متخصصان داخلی طراحی شده است. انرژی این دستگاه با کمترین هزینه برق صورت میگیرد و قابلیت اتصال صفحههای خورشیدی را نیز دارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه روند رشد علمی در ایران معقول است ولی فرهنگ عمومی حمایت از محصولات داخلی در بین مردم و مسئولان وجود ندارد. از همین رو با شرایط بهتری که کشورهای غربی دارند مخترعان ایرانی ترجیح میدهند مهاجرت کنند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/