دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 فروردين 1400 - 15:55

آشنایی با دستگاه فن کویل به زبان ساده

دستگاه فن کویل دو بخش مهم دارد که اولی فن دمنده یا مکنده و دومی چند ردیف کویل میباشد، نکته مهم در عملکرد فن کویل این است که این دستگاه در چرخه سرمایش و گرمایش یا همان تهویه ساختمان ها وظیفه مهمی دارند و در واقع نقش تمام کننده عمل انتقال حرارت و تهویه هوا یا به عبارت ساده تر خنک کردن هوا در تابستان و گرمایش زمستان را ایفا می کنند.
کد خبر : 570940
فن کویل

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، فن کویل یکی از دستگاه های بسیار پرکاربرد در صنعت تهویه مطبوع دنیا میباشد، این دستگاه در مدل های مختلف ساختمانی و صنعتی طراحی  و برای هر محیطی بهینه سازی شده و قابل استفاده میباشد، با توجه به پراهمیت شدن بحث تهویه مطبوع بعد از همه گیر شدن ویروس کرونا، آشنایی با سازوکار این صنعت و طرزکار دستگاه های مهم آن اعم از هواساز و چیلر و فن کویل، خالی از لطف نیست، از این رو در این گزارش به طور کامل و با زبان ساده دستگاه فن کویل و طرز کار آن توضیح داده خواهد شد. (بیشتر بخوانید)


تعریف ساده از فن کویل


دستگاه فن کویل دو بخش مهم دارد که اولی فن دمنده یا مکنده و دومی چند ردیف کویل میباشد، نکته مهم در عملکرد فن کویل این است که این دستگاه در چرخه سرمایش و گرمایش یا همان تهویه ساختمان ها وظیفه مهمی دارند و در واقع نقش تمام کننده عمل انتقال حرارت و تهویه هوا یا به عبارت ساده تر خنک کردن هوا در تابستان و گرمایش زمستان را ایفا می کنند.


آشنایی با دستگاه فن کویل به زبان ساده


تا به اینجا با دو بخش اصلی دستگاه آشنا شدیم، اما بدون شک فن کویل صرفا با همین دو بخش کار نمیکند و دارای اجزای دیگری نیز هست که در ادامه لیست این اجزا را به صورت لیست شده مشاهده میکنید:



  1. فن

  2. کویل

  3. الکتروموتور

  4. کلید سلکتوری

  5. ترموستات

  6. شیر هواگیری

  7. هیومیدستات

  8. پلنوم

  9. فیلتر

  10. شاسی


مزایا و معایب فن کویل


همانطور که متوجه شدیم فن کویل تامین کننده هوای سرد و گرم برای محیط های بسته کوچک و بزرگ است، این دستگاه مزیت ها و معایبی که دارد در حالت کلی فواید آن بسیار بیشتر از معایب است، اما برای آشنایی هر چه بهتر و کامل تر لازم است که از تک تک این موارد آگاهی کاملی داشته باشید تا هنگام خرید و استفاده از دستگاه فن کویل بتوانید بهترین انتخاب را با توجه به شرایط منحصر به فرد خود داشته باشید.


مزیت ها:



  •  امکان استفاده از گرمای خورشید برای تأمین آب گرم

  • جلوگیری از انتشار آلودگی بین اتاق‌ها

  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی

  • ایمنی و کنترل بیشتر هنگام آتش‌سوزی

  • تنظیم دمای اتاق‌ها به ‌صورت مجزا

  • توزیع مناسب دما

  •  فضای اشغال ‌شده کم

  • سرمایش و گرمایش همزمان

  • استفاده آسان


معایب:



  • شرایط خاص تعمیر و نگهداری: برای استفاده بهینه تر توصیه میشود از نصاب های حرفه ای استفاده کنید تا در صورت بروز مشکل و یا هنگام نصب دستگاه با مشکل عجیبی رو به رو نشوید، همچنین این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که اکثر ساختمان های امروزی به گونه ای طراحی و ساخته میشوند که برای نگهداری از این دستگاه مجهز میباشند.

  • نیاز به لوله‌ کشی: همان طور که گفتیم اکثر ساختمان های امروزی برای استفاده از دستگاه های تهویه مطبوع بهینه سازی شده اند و لوله کشی خاص در آنها انجام شده است و همچنین این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که تمام انواع فن کویل به لوله کشی نیاز ندارند.

  • عدم ورود هوای تازه: برای جلوگیری از این مسئله در بیشتر موارد دستگاه فن کویل به همراه هواساز فروخته و نصب میشود.

  • فیلتراسیون خاص : عوض کردن فیلتر های در زمان درست از بروز مشکل در فیلتر کردن هوا توسط دستگاه فن کویل جلوگیری میکند.


آشنایی با دستگاه فن کویل به زبان ساده


طرز کار دستگاه فن کوئل


تامین هوای گرم یا سرد خروجی از فن کویل منوط به دمای آب وروردی به کویل است که می تواند باد سرد یا باد گرم تولید کند. هوای ورودی به فن کویل در اکثر مدل های این دستگاه پس از عبور از روی فیلتر تعبیه شده در بدنه  وارد دستگاه فن کویل شده و پس از عبور از کویل ها از طریق دریچه خروجی به محیط اتاق دمیده می شود.


مشخصات انواع فن کویل


 فن کویل زمینی یا ایستاده (روبرو زن و بالازن)


فن کویل‌های زمینی ظرفیت نسبتاً کمتری دارند و بازه ظرفیتی آنها بین 200 الی 1000 فوت مکعب در دقیقه است، این مدل از فن کویل ‌ها نصب به شدتی راحت و آسانی دارند و معمولا به دو شکل بالادمنده و روبه‌رو ‌دمنده طراحی و عرضه به بازار می‌شوند و بیشتر برای اتاق‌های اداری مناسب هستند. در بین تمام فن کویل های زمینی، فن کویل با برند cmt بهترین میباشد.


 فن کوئل سقفی (سقفی توکار و روکار)


فن کویل سقفی روکارامروزه کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و در واقع دستگاه، با کابین است که روی کار نصب می گردد، اما مدل دیگر یعنی فن کویل سقفی توکار، از فن کوئل های بسیار پر کاربرد می باشد؛ از ویژگی های بسیار بارز و قایل توجه آن کم صدا بودن و  به دلیل توکار بودن، فضایی از محیط را اشغال نمی کند.


آشنایی با دستگاه فن کویل به زبان ساده


فن کویل کانالی (Dusted)


ظرفیت این دسته از فن کویل‎ها در بازه 600 الی 2000 فوت مکعب در دقیقه قرار می‌گیرد، با توجه به ظرفیت بالای فن کویل ‌های کانالی برای گرمایش یا سرمایش محیط، معمولاً از آنها در سالن‌های بزرگ استفاده می‌شود. البته فن کویل کانالی همانطور که از اسم آن پیداشت نیاز به داشتن کانال و لوله کشی خاص داشته و همین شرایط باعث شده استفاده از آن نیز محدود شود.


 فن کویل دیواری


ظاهر فن کویل ‌های دیواری شباهت زیادی به اسپیلت‌ها دارد اما نحوه کار آنها متفاوت است؛ ظرفیت هوادهی آنها حدود 200 الی 600 فوت مکعب بر دقیقه است. امکان کنترل از راه دور داشته و از همه ویژگی ها مهم تر اینکه فن کویل دیواری نیاز به لوله‌ کشی خاص ندارد و در تمام محیط های قدیمی و جدید قابل استفاده میباشد.


 فن کویل کاستی (دو طرفه و چهار طرفه)


فن کویل کاستی معمولا به واسطه نصب و اجرای آسان و همچنین پوشش همه جهته آن در نوع چهارطرفه و به دلیل اینکه همه اتصالات آن در داخل سقف کاذب قرار می گیرد به میزان زیادی مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار پر طرفدار است؛ در این نوع فن کویل‌ ها، مکش هوا از رویه داخلی صورت گرفته و پس از فرایند گرمایش یا سرمایش، هوای جدید از دریچه‌های کناری به فضای محیط پرتاب می‌شود.


کدام فن کویل مناسب من است؟


همان‌ طور که گفتیم امروزه فن کویل ‌ها سیستمی محبوب برای سرمایش و گرمایش محیط هستند، شما می‌توانید با توجه به نوع کاربری ساختمان خود، ظرفیت مورد نیاز، بودجه مالی، ویژگی‌ها و نیازهای خاصتان یکی از انواع فن کویل‌های برند cmt شرکت آسا تهویه سپند را انتخاب کنید.


آدرس وبسایت: https://asatahvieh.com


شماره تماس: 02188503998


انتهای پیام/ر

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب