دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تحقیر ستاره‌های ایران در فوتبال قطر

در فصل جاری لیگ ستارگان قطر شاهد حضور ٦ بازیکن ایرانی هستیم اما به نظر می‌رسد درپایان نیم‌فصل نخست این رقابت‌ها هیچ‌کدام از آنها نتوانستند در ترکیب تیم‌های خود عملکرد مثبتی را از خود نشان دهند و در گمانه‌زنی‌ها جزو گزینه‌های نخست خروج از باشگاه‌های فعلی‌شان در نقل‌وانتقالات زمستانی هستند.
کد خبر : 57068

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از شهروند، در روزهایی که برای خیلی از علاقه‌مندان به فوتبال حضور بازیکنان ایرانی در سطح اول فوتبال اروپا تبدیل به رویا شده،‌ بازیکنان مطرح کشورمان حتی از لیگ قطر هم اخراج می‌شوند.
مرور عملکرد لژیونرهای ایرانی
٦ بازیکن به نام‌های آندرانیک تیموریان(ام‌صلال)،‌ مسعود شجاعی(الغرافه)، اشکان دژاگه(العربی) محمد نوری(المسیمیر)،‌ پژمان منتظری و مجتبی جباری(الاهلی) نمایندگان کشورمان در لیگ ستارگان قطر در فصل ٢٠١٦- ٢٠١٥ هستند. در ضمن مهرداد پولادی هم به کار خود در ترکیب الشحانیه در لیگ دسته اول قطر ادامه می‌دهد. از میان لژیونرهای ایرانی شاغل در قطر هیچ‌کدام از آنها نتوانستند عملکرد درخشانی داشته باشند و خودشان را به‌عنوان ستاره تیمی که در آن حضور دارند،‌ مطرح کنند. ضمن این‌که مصدومیت‌های متوالی که تقریبا برای تمام ایرانی‌ها در این فصل رخ داده، آنها را از شرایط آرمانی دور کرده است. در رده‌بندی لیگ ١٤ تیمی قطر، تیم العربی که دژاگه را دراختیار دارد، با قرارگرفتن در رده پنجم بهترین عنوان را در میان تیم‌هایی دارد که بازیکنان ایرانی در آن حضور دارند.
ستارگان ایرانی در آستانه اخراج
تقریبا تمام این ٦ بازیکن ایرانی مذکور ستارگان فوتبال کشورمان محسوب می‌شوند اما نکته عجیب اینجاست که بر پایه گزارش روزنامه‌های عربی و همچنین اظهارنظر مسئولان باشگاه‌های قطری اکثر آنها در آستانه قرارگرفتن در لیست مازاد تیمشان قرار دارند. با این‌که نیم‌فصل لیگ ستارگان به پایان رسیده اما ٢هفته دیگر از این مسابقات برگزار می‌شود و سپس تیم‌ها ٤٠روز استراحت می‌کنند که نقل‌وانتقالات زمستانی نیز درهمین فرصت انجام می‌شود. روزنامه الوطن درشماره دیروز خود اعلام کرد: آندرانیک تیموریان از ام‌صلال و مسعود شجاعی از الغرافه در لیست مازاد تیم خود قرار گرفتند و باید به فکر تیم دیگری باشند. البته پیش از این نیز این بحث‌ها درباره ٢ بازیکن شاخص تیم‌ملی اعلام شده بود. همچنین محمد نوری که تیمش با ٤ امتیاز قعرنشین جدول است،‌ اصلا نتوانسته رضایت مسئولان باشگاه مسیمیر را به‌دست آورد. از طرفی مدیر باشگاه العربی صراحتا اعلام کرده از عملکرد دژاگه راضی نیست و درصورت ادامه این روند در ٢ بازی بعدی او در لیست فروش قرار می‌گیرد.
نتیجه غرق شدن در پول
درحالی که خیلی از کارشناسان کشورمان همواره به بازیکنانی که به لیگ کشورهای عربی می‌روند، هشدار می‌دهند که این اتفاق باعث افت‌شان خواهد شد اما آنها که قطعا انگیزه مالی باعث حضورشان در کشورهای عربی شده،‌ پاسخی به جز این‌که امکانات آن کشورها از ایران بیشتر است، ‌ندارند. اشکان دژاگه نمونه بارز افت محسوس یک بازیکن تراز اول اروپاست. او که سال‌ها در تیم وولفسبورگ آلمان به میدان می‌رفت و سپس یک‌سالی را در فولام انگلیس سپری کرد، حالا در آستانه قرارگرفتن در لیست مازاد یک تیم قطری است.
قاسمپور: عرب‌ها فقط بازیکن گلزن و خلاق می‌خواهند
ابراهیم قاسمپور، پیشکسوت فوتبال ایران که سابقه طولانی‌ بازیگری و مربیگری درکشورهای عربی دارد، درباره عملکرد ضعیف لژیونرهای ایرانی شاغل در قطر به «شهروند» می‌گوید: «تیم‌های کشورهای عربی بیشتر بازیکنانی که خلاق و تکنیکی هستند، برایشان جذابیت دارد. اگر بازیکن خارجی فوروارد باشد، انتظار دارند که گل بزند و اگر ‌هافبک باشد، دوست دارند دریبل‌زن و تکنیکی باشد. پیش از این هم بازیکنان زیادی از ایران به کشورهای عربی رفته‌اند و بعد از ٦ماه دیپورت شدند چون این مشخصات را نداشته‌اند. مثلا علی کریمی از الاهلی به بایرن‌مونیخ رفت اما اگر می‌خواست در امارات بماند، تا سال‌ها می‌توانست آن‌جا بازی کند، چون تکنیکی بود.»
او صحبت‌هایش را اینگونه ادامه می‌دهد: «تقریبا هیچ‌کدام از بازیکنان فعلی کشورمان که در قطر هستند،‌ تکنیکی نیستند و به همین دلیل در آستانه اخراج قرار دارند. مثلا من که توانستم ٩‌سال درقطر بازی کنم، توانایی دریبل زدن چند بازیکن را داشتم و مورد توجه عرب‌ها قرار گرفتم اما آندرانیک تیموریان که کاپیتان تیم‌ملی ایران است، یک بازیکن قدرتی است. ازسوی دیگر اکثر لژیونرهای فعلی سال‌های پایانی فوتبالشان را پشت سر می‌گذارند و رو به افول هستند، پس نباید تعجب کنیم که عملکرد خوبی در قطر ندارند.»
از رویای اروپا تا اخراج از قطر
در روزهایی که فوتبال کشورمان درحسرت حضور یک بازیکن شاخص در لیگ‌های معتبر اروپایی است، ستارگان فوتبال کشورمان از لیگ قطر هم اخراج می‌شوند. زنگ خطر مدت‌هاست که برای فوتبال ما به صدا درآمده اما انگار هیچ مسئولی نمی‌خواهد آن را بشنود. درواقع نباید به بازیکنانی که در قطر به میدان می‌روند،‌ به چشم لژیونرهایی که می‌توانند پیشرفت کنند،‌ نگاه کنیم. این روزها باید چشم امیدمان به همان جوانانی باشد که آوازه‌شان بر سر زبان‌ها افتاده و چند نفرشان نیز در لیگ‌های سطح پایین‌تر اروپا مشغول هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب