دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 اسفند 1399 - 00:02
وضعیت وخیم خارجی‌های ساکن امارات؛

کارکنان خارجی از کمترین سطح آزادی مدنی در امارات برخوردارند/ ممنوعیت انتقاد از کشورهای هم‌پیمان

کارگران خارجی ساکن امارات که از قبل هم با تبعیض و بدرفتاری روبرو بودند این روزها به‌شدت به دلیل اندیشه‌های عدالت‌خواهانه هم تحت‌فشار هستند.
کد خبر : 570259
امارات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، اوضاع  کنونی در کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس مخصوصاً امارات متحده عربی که میزبان صدها هزار خارجی هستند، بسیار سخت شده و به عنوان نمونه، اگر کسی جسارت به خرج داده و از یکی از هم‌پیمانان امارات انتقاد کند با برخورد خشن و نامتناسب با عملی که انجام داده روبرو می‌شود.


سنگین‌ترین احکام در انتظار اتباع غیر اماراتی


از زمانی که مقامات امارات یک مرد اردنی مقیم این کشور را به دلیل انتقاد از خاندان هاشمی که حکومت اردن را در دست دارند به زندان محکوم کردند هراس از اقدام مشابه وجود تمامی کارکنان خارجی از کارگر گرفته تا کارمند بانک، آموزگاران و استادان دانشگاه را فراگرفته است.


نهاد نظارتی حقوق بشر (اچ.آر. دابلیو) اعلام کرد احمد اتوم 46 ساله از طریق فیس‌بوک اطلاع داده است که مقامات اماراتی وی را به 10 سال زندان به دلیل انتقاد از خاندان هاشمی اردن محکوم کرده‌اند.


workers not slaves — Pinoy Thaiyo


اتهامات مضحکی که دادگاه با استناد بر آن‌ها اتوم را مجرم دانست نه‌تنها یک رسوایی، بلکه نقض صریح حق آزادی بیان است و به‌منظور ایجاد ترس در میان خارجیان مقیم امارات صورت گرفته است. اتهامات اتوم اقدام علیه کشور خارجی، تخریب روابط سیاسی با یک کشور دوست و به خطر انداختی امنیت داخلی امارات بیان‌شده است.






بیشتر بخوانید:


کارشناس یونانی در مصاحبه با آنا-۲: عادی‌سازی رابطه با اسرائیل دستاورد چندان مهمی برای امارات و بحرین نخواهد داشت


امارات گزارش نقض حقوق بشر در یمن را رد کرد






مایکل پیج معاون بخش غرب آسیای اچ. آر. دابلیو در این خصوص گفته است: مقامات اماراتی مدت‌هاست که انتقاد از خودشان را ممنوع کرده‌اند اما در حال حاضر پا را فراتر گذاشته‌اند و انتقاد از کشورهای دیگر را هم تحمل نمی‌کنند. همکاری منطقه‌ای برای ریشه‌کنی و ساکت کردن صداهای مستقل و انتقادات به نظر می‌رسد که تنها مورد متحدکننده کشورهای عربی منطقه است که حکام عرب قادر به انجام آن هستند.


اتوم و خانواده‌اش پنج سال است که ساکن امارات هستند. او و همسرش در ابوظبی به شغل آموزگاری مشغول بودند. به‌عنوان یک فرد باوجدان، اتوم در صفحه فیس‌بوک خود به‌طور مرتب در خصوص فقدان عدالت اجتماعی در کشورش سخن می‌گفت و تعداد دنبال کنندگان صفحه‌اش هم به 4 هزار نفر ‌رسید. وی در صفحه خود از عقاید سیاسی صحبت به میان می‌آورد و خانواده سلطنتی اردن، سازمان جاسوسی این کشور و دولتش را به باد انتقاد می‌گرفت.


به گفته اچ.آر. دابلیو دادگاه از همین مطالب فیس‌بوکی به‌عنوان مدارک و شواهد گناهکاری وی استفاده کرده است که همگی یادداشت‌های سیاسی غیر خشونت‌آمیز محسوب می‌شوند.


این در حالی است که محمد بن زاید رهبر غیر منتخب امارات هم‌پیمان نزدیک اسرائیل و خاندان سعودی است. او در بدنامی با دوستانش بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی شریک است.


بازداشت منتقد سیاسی دولت اردن در مقابل چشم فرزندانش


خانواده اتوم به اچ.آر. دابلیو گفته‌اند که نیروهای امنیتی اتوم را در چهاردهم ماه مه 2020 درحالی‌که وی به همراه دو فرزند چهارساله و 9 ساله‌اش از سوپرمارکت به خانه بازمی‌گشت بازداشت کردند. یک مرد که نقاب به‌صورت داشت وی را به داخل ماشین هول داد و بچه‌ها را به حال خودشان رها کرد. از آن زمان تا چهار ماه وی در یک سلول انفرادی در مکانی سری بدون محاکمه در بازداشت بسر برد و به تازگی به زندان الوثبا در ابوظبی منتقل‌شده است. نه اعضای خانواده نه وکیلش حق ملاقات با وی را ندارند.


کارکنان خارجی از کمترین سطح آزادی مدنی در امارات برخوردارند/ ممنوعیت انتقاد از کشورهای هم‌پیمان


حکم زندان اتوم می‌تواند بر سر هر خارجی که ساکن امارات است هم بیاید. کارکنان خارجی باید بدانند که فرصت‌های کاری بهتر در امارات برای سروسامان دادن به اوضاع مالی آنها می‌تواند برایشان خیلی گران تمام شود زیرا امارات و دیگر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس از ساختار سیاسی مدرن و مردمی برخوردار نیستند. این حکام از هر فکر منتقدی و هر صدای حق‌طلبانه‌ای وحشت دارند. به همین دلیل بود که بدون توجه به خواست مردم خود به فکر آغاز روابط با رژیم صهیونیستی افتادند. این کشورها با پرداخت دستمزدهای کلان و فریب‌دهنده درصدد ساکت کردن مردم و دستگاه‌های نظارتی در مقابل ضایع شدن حقوق بشر و بی‌عدالتی هستند.


به‌هرحال مقامات اماراتی در محدود کردن مطالبات مشروع مردم خود و خارجی‌های ساکن در این کشور خط قرمزی ندارند و واضح است که این‌گونه اقدامات در مغایرت با استانداردهای بین‌المللی و آزادی‌های مدنی ازجمله آزادی قرار دارد.


انتهای پیام/4155/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب