کرمهای کور توانایی دیدن رنگ را دارند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، براساس یافتههای گروه تحقیقاتی دانشگاه ییل با وجود این که کرمها چشم یا سیستم بینایی ندارند اما میتوانند رنگ آبی را تشخیص دهند. آبی رنگ باکتریهای مضر است به همین دلیل کرمها قدرت تشخیص این رنگ را دارند تا از این نوع باکتریها اجتناب کنند.
کرم «سی الگانس» از باکتریهای موجود در خاک محل زندگی خود تغذیه میکند. باکتری «سودوموناس آئروژینوزا» میکروب سمی به رنگ آبی روشن است که در انتهای فهرست باکتریهای مورد علاقه سی الگانس قرار میگیرد. با این حال به نظر نمیرسد که رنگ این میکروب تأثیر نقش مستقیمی بر رفتار اجتنابی این کرم سی الگانس داشته باشد، به هر حال سی الگانس کور نیست اما چشم، گیرنده نوری یا حتی ژنهای لازم برای درک رنگها را ندارد.
حال تحقیقات جدید دانشگاه ییل نشان میدهد رنگ آبی بر رفتار این کرمها تأثیر میگذارد. به نظر میرسد که این موجود روش دیگری برای درک رنگها پیدا کرده است. یافتههای جدید حاصل از آزمایش دانشمندان روی انواع گونههای سی الگانس و کشت باکتری سودوموناس آئروژینوزا است.
محققان رنگ آبی بیضرری را جایگزین سم آبی باکتری سودوموناس آئروژینوزا کردند. از سوی دیگر نیز سم بیرنگ مشابهی را به دسته دیگری از باکتری سودوموناس آئروژینوزا دادند. رفتار کرم سی الگانس در برابر این دو باکتری معمولی بود و از آنها اجتناب نکرد. بررسیهای بیشتر نشان داد که این کرم دارای دو ژن با توانایی درک رنگ دارد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/