پاسخ قاطع مقاومت به دومینوی آمریکا/ مخابره پیام هشدار به آمریکا و رژیم صهیونیستی از اربیل، دریای عمان و عینالاسد (عید)
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، به نظر میآید وقایع اخیر در منطقه غرب آسیا به بازی دومینویی تبدیل شده است که پرداختن به رخدادی بدون در نظر گرفتن سایر رخدادها فاقد نتیجهبخشی مناسب خواهد بود؛ از اینرو برای بررسی حمله موشکی به پایگاه آمریکایی عینالاسد را باید بهعنوان رخدادی در امتداد دومینوی آغاز شده در هفتههای گذشته در نظر گرفت. در این حمله بهگفته نیروهای مقاومت سه نیروی آمریکایی کشته شد، گرچه مقامهای آمریکا تنها مرگ یک تکنسین آمریکایی را عنوان میکنند.
شروع این حمله موشکی را میتوان حملات راکتی 27 بهمن سال جاری به پایگاه نظامی آمریکا در فرودگاه بینالمللی اربیل دانست. پس از گذشت چند هفته از وقوع این رویداد شاهد حمله جنگندههای نظامی آمریکا به پایگاه نیروهای مقاومت در بوکمال در نقطه مرزی اتصال عراق و سوریه بودیم. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا هدف از این حمله را ارسال پیام به ایران عنوان کرد، مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی نمیتواند بدون مجازات عمل کند، پس مراقب باشد.
به نظر میآید هدف از اقدام نظامی آمریکا علیه نیروهای محور مقاومت آن هم در فاصله 37 روز از استقرار دولت جدید در کاخ سفید را باید حرکتی معنادار برای انتقال این پیام به محور مقاومت دانست که بایدن دموکرات در عرصه قدرت سخت نیز درصدد تقابل با محور مقاومت در منطقه است، زیرا بایدن در آمریکا و رژیم صهیونیستی به اتخاذ رویکرد محافظهکارانه و ضعیف در مقابل جمهوری اسلامی متهم شده بود. علاوه بر این، مقامهای رژیم صهیونیستی نگرانی خود را از این موضوع به دولت بایدن منتقل کرده بودند؛ از اینرو واشنگتن بوکمال، یعنی تنها نقطه اتصال میان بغداد و دمشق را با جنگندههای اف-15 هدف قرار داد تا این پیام را برساند که واشنگتن برای حفظ امنیت رژیم صهیونیستی در راستای قطع ارتباط محور تهران-بغداد-دمشق مصمم است.
اینکه سیاست واشنگتن تا چه اندازه کارایی خواهد داشت، موضوعی است که باید به آن پرداخت، زیرا پس از حمله که به تعبیر آمریکاییها هشداری با هدف اعلام آمادگی واشنگتن برای ورود به عرصه تقابل نظامی بود، شاهد حادثه برای کشتی رژیم صهیونیستی در آبهای دریای عمان بودیم، کشتیای که البته نه با پرچم رژیم صهیونیستی، بلکه با پرچم کشور ثالث و پس از حرکت از ساحل عربستان در حال حرکت به سوی آبهای آزاد بود، عربستانی که آسمان خود را برای شناسایی مواضع نیروهای مقاومت در بوکمال در اختیار هواپیماهای آمریکایی قرار داده بود تا هواپیماها پس از برخاستن از پایگاه الظفره امارات و عبور از خاک عربستان، وارد مرز عراق و سوریه شوند.
میتوان هدف قرار گرفتن کشتی صهیونیستی که مهمان سعودیها بود را هشداری برای ائتلاف آمریکایی-صهیونیستی-سعودی دانست که بهنوعی در حادثه بوکمال نقشآفرینی کردند، زیرا غرق کردن کشتی رژیم صهیونیستی ممکن بود، اما تنها به پیام هشدارآمیز برای محور شرارت بسنده شد تا نشان داده شود محور مقاومت ترسی از رویارویی نظامی ندارد. همچنین تصویرگر اشراف اطلاعاتی و هوشمندی مقاومت در برداشتن گامهای قاطع بود و اینکه در عمل، هزینه ارتباط و استقرار رژیم صهیونیستی در منطقه و به سر منزل رساندن توافقهای تجاری با کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس را بالا برد؛ زیرا تجار و شرکتها با توجه به رخداد اخیر کمتر حاضر به همکاری تجاری با رژیم صهیونیستی خواهند شد و همچنین هزینههای بیمه برای کشتیهای رژیم صهیونیستی در منطقه نیز افزایش خواهد یافت. داد و ستد با این رژیم و تحت پوشش قرار گرفتن بیمهای ناوگان دریایی آن در شرایط کنونی ریسک بالایی خواهد داشت که شرکتها را برای همکاری با این رژیم به تردید وامیدارد.
درباره حمله به پایگاه عینالاسد که 2 هزار و 500 نظامی آمریکایی را در خود جای داده است، باید گفت آمریکاییها پیشبینی نمیکردند پس از حمله به بوکمال و صدور پیام هشدارآمیز بهوسیله بایدن شاهد هدف قرار گرفتن مهمترین پایگاه خود در خاک عراق باشند، در صورتی که بنابر اخبار رسانههای مقاومت در این حملات سه آمریکایی کشته شدند. این در حالی است که مقامهای واشنگتن همواره حساسیت خود را درباره حفظ جان آمریکاییها اعلام کرده بودند بهنحویکه میتوان گفت همواره آمریکاییها در خطر قرار گرفتن جان نیروهایشان را به منزله خط قرمزی ترسیم کردهاند که قدم گذاشتن بر روی آن، اقدام سخت واشنگتن را به دنبال خواهد داشت. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پس از حوادث اخیر گفت: برای محافظت از جان آمریکاییها در روی آوردن به واکنش نظامی تردید نمیکنیم، آنگونه که پیشتر هم در واکنش به شبهنظامیان عراقی چنین کردهایم.
بایدن پس از این حوادث گفت: خدا را شکر میکنیم که به غیر از مرگ یک پیمانکار غیرنظامی بر اثر ایست قلبی، کسی بهوسیله موشکها کشته نشد. ادبیات بکار رفته از سوی بایدن حاکی از ناموفق بودن پروژه آمریکایی-صهیونیستی در تقابل با محور مقاومت است، زیرا آمریکاییها به این جمعبندی رسیده بودند انجام عملیاتهای هوشمند علیه محور مقاومت باعث ایجاد مشکل در منطقه نخواهد شد و واکنش نیروهای مقاومت را بهدنبال نخواهد داشت، اما به نظر میآید گامهای حسابشده و غیر قابل پیش بینی مقاومت مانعی برای تبدیل شدن این اتفاق (حمله جنگندههای آمریکایی به بوکمال) و زاویه نگاه به دکترین در ادبیات نظامی در محور شرارت شد.
واشنگتن به فهم این نکته رسیده است پس از عملیات ترور شهید سپهبد سلیمانی و اعمال فشار حداکثری و تلاش برای اجرای دکترین محاصره منطقهای جمهوری اسلامی، در عمل گزینهای برای اعمال فشار بیشتر بر تهران باقی نمانده است و کنجکاوی بیشتر واشنگتن و متحدان منطقهای برای انجام اعمال ایذایی، ریسک بالایی را به همراه خواهد داشت که ممکن است آتش جنگ را در منطقه شعلهور کند. اکنون مقاومت نشان داده است از تقابل حتی نظامی هراسی ندارد، لذا در حال حاضر این آمریکاست که پس از به کار بستن سیاست فشار حداکثری علیه تهران و کسب نکردن نتیجه مطلوب باید با احتیاط بیشتری در منطقه رفتار کند، زیرا در صورت وقوع جنگ با مقاومت، قطعاً دامنه آن به سمت سرزمینهای اشغالی کشیده خواهد شد.
در صورت بهوجود آمدن چنین تحولی، رژیم صهیونیستی تنها با جغرافیایی در حدود 20 هزار کیلومتر مربع از پیش بازنده بزرگ آتش افروزی خواهد بود. به نظر میآید حتی لحن بایدن پس از حمله شکلگرفته به عینالاسد نشانگر درک آمریکاییها از لزوم بکارگیری رفتار توأم با احتیاط در امور منطقه و باعث جابجایی بعضی از خطوط قرمز و چشم پوشی نسبت به آن است.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/