دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 اسفند 1399 - 13:06
حاج رضایی در گفت‌وگو با آنا:

تدابیر دم دستی را برای حل مشکلات داوران کاربردی می‌دانند/ نقص قوانین داوری رحمان رضایی را قربانی کرد

کارشناس فوتبال گفت: در فوتبال انگلیس برای آنکه تیمی متضرر نشود قوانینی در میانه فصل تغییر می‌کند ولی در ایران تدابیر دم دستی را برای حل مشکلات داوران کاربردی می‌دانند.
کد خبر : 569650
_0- Copy.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، انتقادات عوامل تیم‌ها اعم از مدیریت، کادر فنی، بازیکنان و هواداران نسبت به عملکرد داوران وجود دارد و بسیاری معتقدند با وجود تلاش‌های این قشر زحمتکش نقص قوانین مانع از آن می‌شود تا داوران بتوانند قضاوت‌های آسان‌تری داشته باشند و کیفیت مسابقات افزایش یابد.


امیر حاج رضایی در خصوص مشکلات قضاوت داوران در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال و اعتراض هواداران و عوامل تیم‌ها به خبرنگار ورزشی آنا عنوان کرد:  هوادار در تمام دنیا اهمیت زیادی برای مسئولان فوتبال کشورها دارد چون اگر هواداران وجود نداشته باشند، قطعاً فوتبال موفقیتی ندارد. البته بگذریم که جبر ویروس کرونا در یک سال گذشته باعث خالی شدن ورزشگاه‌ها شده ولی با رفع این ویروس بدون تردید شاهد این خواهیم بود که بار دیگر هواداران به ورزشگاه‌ها بازمی‌گردند.


حاج رضایی ادامه داد: به عنوان مثال ورزشگاه کریستال پالاس لندن که 24 هزار جایگاه دارد، هواداران آن بلیت‌ها را خریداری کرده و از تیمشان حمایت می‌کنند ولی حالا که مسابقات بدون حضور تماشاگران است، صندلی هواداران کاملاً خیال‌شان آسوده است که صندلی آنها به کس دیگری داده نمی‌شود. در واقع آنها ورزشگاه را خانه دوم خودشان می‌دانند و باشگاه نیز شرایط را فراهم کرده تا آنها بتوانند بازی‌ها را بدون دغدغه تماشا کنند.


وی خاطرنشان کرد: در ایران صدای اکثر تیم‌ها بلند است که از ناحیه داوری صدمه خورده‌اند که این موضوع به صفحات مجازی کشیده می‌شود و باعث ترویج خشونت در فوتبال می‌شود. چند روز قبل در دیدار تیم‌های فولام و تاتنهام در لیگ برتر انگلیس، خطای پنالتی روی بازیکن فولام رخ داد که از سوی داور رد شد و حتی داور مسابقه پس از بازبینی صحنه ارتکاب خطا توسط سیسیتم کمک داور ویدئویی VAR، حاضر به قبول ضربه پنالتی نشد و آن را مردود دانست. در شرایطی این اتفاق رخ داد که باشگاه فولام در لندن حضور دارد و اتحادیه فوتبال انگلیس برای رفع ایراد موجود در قانون اقدام کرد تا در آینده اتفاقاتی از این دست رخ ندهد.


کارشناس ورزش ادامه داد: در ایران از ابتدای فصل داوران دچار اشتباه می‌شوند که البته اتفاقی طبیعی در فوتبال است اما در برخی مواقع نقص قوانین است که باعث می‌شود تا تیم متضرر شود و داور مقصر نیست. در حقیقت داوران فوتبال ما از امکانات لازم برخوردار نیستند که این موضوع، زشت و زننده است. امروزه روز اطلاعات از بیرون به داور داده می‌شود تا در قضاوت‌ها بهتر عمل کند اما در ایران چنین اتفاقی به شکل کامل و صحیح رخ نمی‌دهد. این مثال را زدم تا بدانیم وقتی به داور اطلاعات کافی داده نمی‌شود چه اتفاقاتی می افتد و البته بسیاری ایرادات داوری به خاطر نقص قوانین نادیده گرفته می‌شود و در پایان فصل نیز شاهد رفع ایراد نیستیم.


وی یادآور شد: در فوتبال انگلیس برای اینکه تیمی پس از فولام آسیب نبیند، بلافاصله قانون تغییر می‌کند ولی در ایران، تدابیر دم دستی را تدابیر کاربردی می‌دانند. داوری که دچار اشتباه شده یا قانون مانع تصمیم صحیح او شده را چند جلسه محروم می‌کنند یا اینکه در چند بازی به او قضاوت نمی‌دهند. هواداران یک سمت فوتبال هستند و تشکیلات و سازمان‌ها بدون هوادار، نفس نمی‌کشند. باید مسائل فرهنگی حل شود و قانون‌گریزی هم نداشته باشیم. در حقیقت باید نظارت دقیقی بر قوانین وجود داشته باشد تا تیم‌ها بیش از این آسیب نبینند.


حاج رضایی بیان کرد: در این فصل رحمان رضایی سرمربی ذوب‌آهن شد و در اواخر نیم‌فصل اول برکنار شد. او در حقیقت با اشتباهات داوری و قوانین ناقص قربانی شد و چندین امتیاز با ارزش را از دست داد. کسی هم افسوس نخورد که این مربی به خاطر داوری قربانی شده است که اگر چنین اتفاقی رخ می‌داد، حداقل عکس‌العملی می‌دیدیم. بنابراین کسی در این میان مقصر است که نتوانسته گام صحیحی بردارد. هوادار به تنهایی نمی‌تواند مسائل داوری را رفع کند و وقتی اشتباهات گسترده‌ای رخ می‌دهد، باید فکر عاجلی شود. امیدوارم مدیران جدید فدراسیون فوتبال بتوانند تأثیرات درستی در بحث داوری و همچنین هواداری داشته باشند.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب