دپوی عید///////////// احمد صالحیآرا رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی
با توجه به شیوع کرونا در طول سال گذشته، مهمترین کارهایی که در 12 ماه گذشته در مرکز امورشاهد و ایثارگران انجام شده؟ برنامههای آتی؟
- بسم الله الرحمن الرحیم. در مجموعه مرکز شاهد و ایثارگران، کاری که تقریباً از سال گذشته شروع کردهایم، تهیه برنامه است. یعنی تلاش کردهایم که بچههای مرکز شاهد و ایثارگران در سراسر کشور را از روزمرگی نجات دهیم و ننشینند تا یک کاری به آنها رجوع شود بلکه با یک برنامه و چشماندازی کار را دنبال کنند. به همین جهت برای سال 99-98 یک برنامه با قریب به 37 تا 38 بند به آنها دادیم، با توجه به تجربه آن سال، برای سال 1400-99 هم یک برنامه خیلی مدونتر با فرآیندهای اجرایی مناسب تدارک دیدیم. این برنامه را قبل از اینکه ابلاغ کنیم با همه یا بخشی از دوستانمان که به صورت حرفهای در مجموعه شاهد و ایثارگران در استانها کار میکنند در میان گذاشتیم، برنامه تدوین شد و اوایل سال مالی دانشگاه، (انتهای فایل اول)
از اواسط مرداد ماه سال 99 برنامه سال 1400-99 را ابلاغ کردیم. از ویژگیهای مهمی که در برنامه امسال دیده شده این است که نسبت به موضوعات علمی و آکادمیک در این برنامه تأکید بیشتری شده که دانشجویان شاهد و ایثارگر را بیشتر به این سمت سوق دهیم.
در خصوص بحث تقویت بنیه علمی دانشجویانمان برنامه بسیار خوبی تدارک دیده شد که از اساتیدی که در این خصوص آمادگی دارند برای تدریس استفاده میشود و همین الان که با شما صحبت میکنم بخش عظیمی از دوستانمان که نیاز به تقویت بنیه علمی داشتند در این بحث مشارکت داده شدند.
در رابطه با بحث موضوعات فرهنگی هم مثلاً به نام کردن اماکن و معابر به نام شهدا است. تلاش ما این است که به هر نحو ممکن نام و خاطره شهدا را در دانشگاهها زنده نگه داریم و ضمن زنده نگه داشتن، معرفی هم کنیم. در بعضی از مناسبتها یادوارههایی برگزار میشود که صرفاً این یادوارهها به یک مجلس ختم بزرگ بیشتر شبیه است و کمتر به شناساندن شهدا و حتی قرائت وصیتنامهها یا زندگینامههای آنها پرداخته میشود که هر کدام از اینها میتواند درس بزرگی برای بچهها، چه بچههای دانشجوی شاهد و ایثارگر و چه غیر شاهد و ایثارگر باشد و ارادت دوستان را نسبت به شهدا و آزادگان بیشتر میکند.
نکته دیگر در رابطه با بحث ویژگیهایی که برنامه سال 1400-99، حضور فعال دوستان شاهد و ایثارگر ما در شوراهای فرهنگی است. تا سالهای قبل متأسفانه مجموعه شاهد و ایثارگران در شوراهای فرهنگی حضور فعالی نداشتند ولی با هماهنگی که با مسئولان دانشگاه به عمل آمد، همه دوستان من در مجموعه شاهد و ایثارگران عضو حقوقی شورای فرهنگی واحدهای دانشگاهی خود شدند و با دارا بودن حق رأی، آنجا توان این را دارند که نسبت به موضوعات، طرحهای خودشان اعلام نظر کنند و فعالیتهای فرهنگی را شکل دهند.
موضوع سوم، بحث کانونهای ایثار است. کانونهای ایثار هم از سال گذشته با دستورالعملی که برای همه عزیزان ارسال کردیم فعالیت خودش را آغاز کرده و جزء یکی از تشکلهای دانشگاهی قرار گرفته، منتهی به جهت نوع فضایی که الان ایجاد شده به لحاظ بحث کرونا که ما از حضور دانشجویان در واحدهای دانشگاهیمان محروم هستیم، فعلاً در حد فعالیتهای مجازی دارد دنبال میشود ولی بحمدلله خود این ماجرا هم یک تحول و تغییرات بسیار خوبی را در روحیه دانشجویان شاهد و ایثارگر ایجاد کرده و آنها را وادار به حضور در عرصههای فعالیتهای فرهنگی دانشگاه کرده.
نکته دیگر هم تغییر و تحولی که احتمالاً در مبحث درس آشنایی با دفاع مقدس در سال جاری خواهیم داشت که به دنبال این هستیم که پویایی و تحرک بیشتری به آن بدهیم و وظیفه خودش را در رابطه با شناساندن اهداف دفاع مقدس و مدافعان حرم را پیگیری کند و صرفاً با ارائه آمار و ارقام پیروزیهایی که ما در جنگ داشتیم که در جای خودش قابل اهمیت است، فقط به آن نپردازد بلکه به شناساندن چهرههای ماندگار در دفاع مقدس، اعم از آنهایی که در قید حیات هستند و آنهایی که به درجه رفیع شهادت رسیدهاند توجه کند و دانشجویان ما بتوانند از آنها به عنوان الگوهای مسیر زندگی خودشان استفاده کنند.
انتهای پیام/