پارادیم حکمی-اجتهادی قدرت نظریهپردازی در سطح جهانی دارد/ دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم انسانی دغدغهمند است
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست خبری «همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی» با حضور حجتالاسلاموالمسلمین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلاموالمسلمین خسروپناه ضمن تبریک عید سعید مبعث گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در این دوره جدید، دغدغه تعالی علوم انسانی و هنر را دارد و مقصود از تعالی علوم انسانی و هنر هم عبارت است از روزآمدی و بومیسازی و حکمی سازی.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: وقتی از تعالی علوم انسانی و هنر صحبت میکنیم مقصود این است که علوم روزآمد و بومیسازی شوند و از مبانی حکمت اسلامی استفاده کنند.
وی افزود: معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی دورههای مختلف توانمندسازی اساتید را برگزار و اساتید فراوانی هم در آن شرکت کردهاند.
حجتالاسلام خسروپناه تصریح کرد: برای اینکه هم اساتید علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی، دانشی را که در دورههای توانمند سازی فراگرفتهاند به عرصه پژوهش و تحقیق منتهی کنند و هم اساتید دیگر دانشگاههای کشور اعم از دولتی و پیامنور از ظرفیت حکمیسازی علوم استفاده کنند طرح اولین «همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی» تدوین شد و در هیات رییسه و شورای دانشگاه آزاد اسلامی به تصویب رسید.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برای مشارکت در این همایش به پایگاه استنادی علوم جهان اسلام هم پیشنهاد دادیم و مجوز ISC گرفته شد. همچنین دانشگاههای مختلف دولتی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه پیام نور، پژوهشگاههایی مثل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، و موسسساتی مانند موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) هم برای حضور در همایش اعلام آمادگی کردهاند.
وی در مورد محورهای همایش گفت: محورهایی که برای همایش تعریف شده عبارت است از: حکمت اسلامی و تعالی روششناسی، حکمت اسلامی و تعالی جامعهشناسی، حکمت اسلامی و تعالی تعلیم و تربیت، حکمت اسلامی و تعالی علوم سیاسی، حکمت اسلامی و تعالی علوم اقتصادی، حکمت اسلامی و مدیریت، حکمت اسلامی و فقه و حقوق، حکمت اسلامی و ادبیات، هنر، حکمت اسلامی و شهرسازی و معماری، حکمت در تعالی فرهنگ و تمدن اسلامی، حکمت اسلامی و تعالی خانواده، حکمت اسلامی و تعالی فضای مجازی.
حجتالاسلام خسروپناه افزود: با توجه به محورهای همایش سیزده کمیسیون تعریف شده که به هر کدام از محورها، کمیسیون مستقلی اختصاص داده شده است و کمیسیونها به استانها و واحدهای مختلف واگذار شده است. به عبارتی در برگزاری پنلهای علمی، ارزیابی مقالات و تعریف آنها و برگزاری اجلاس علمی این همایش واحدهای استانی چون کردستان، قم، خوزستان و خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، یزد، مرکزی و برخی واحدهای تهران مثل تهران شمال مشارکت میکنند.برگزاری این همایش با نظارت و سیاستهای سازمان مرکزی و اجرای این همایش توسط واحدهای استانی انجام میشود.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بنا داریم برای این همایش، پیشهمایشهایی برگزار کنیم که از ۱ تا ۱۶ تیر ماه سال ۱۴۰۰ زمان برگزاری آنهاست. پیشهمایشها هم به صورت داخلی و هم بینالمللی و با حضور چهرههای علمی از آمریکا، اروپا و کشورهای شرق آسیا چون هندوستان، مالزی، اندونزی و سایر کشورهایی که محققان فراوانی در حوزه حکمت اسلامی و علوم انسانی تحقیق میکنند، برگزار میشود.
وی ادامه داد: شخصیتهای برجستهای در زمینه علم دینی و علوم انسانی اسلامی تحقیق و نظریهپردازی کردهاند چون دانشگاهها و مؤسسههای بینالمللی المعهد العالم للفکر الاسلامی در واشنگتن، مؤسسه ایستاک در کوالالامپور، دانشگاه بینالمللی علوم اسلامی مالزی، مؤسساتی مثل آکادمی فلسفه در مسکو و ... که در ۷۰ سال گذشته در حوزه علوم انسانی اسلامی تحقیقات گستردهای انجام دادند در پیشهمایشها حضور خواهند داشت و از سخنرانی اندیشمندان آنها استفاده میشود.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ارسال چکیده مقالات در سایت قرار داده شده و اساتید و محققان میتوانند چکیده مقالات خود را هر چه زودتر ارسال نمایند. زمان داوری اولیه چکیده مقالات اعلام خواهد شد. مراحل بعدی هم که ارسال مقالات و داوری آنهاست، زمان ثبتنام در همایش متعاقباً اعلام میشود.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد گفت: زمان افتتاح همایش هشتم آبان و پنلهای اصلی آن نهم تا ۲۴ آبان و اختتامیه همایش هم ۲۶ آبان ۱۴۰۰ خواهد بود که مصادف با روز جهانی فلسفه است و این تقارن برای برگزاری همایش در آن ایام در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: درخواست ما از اساتید محترم دانشگاه آزاد اسلامی و دیگر دانشگاههای کشور این است که با توجه به اینکه مقالات این همایش دارای امتیاز ISC هم هستند، در همایش مشارکت جدی داشته باشند و محدودیتی برای پذیرش مقالات نداریم و هر مقالهای که روشمندانه تدوین شده و با شیوه پژوهشی و تحقیقات دقیق به نگارش درآمده باشد، پس از ارزیابی، تأیید میشود و پس از آن هم در مجموعه مقالات همایش و هم در پنلها و در مجلات معتبر دانشگاه آزاد اسلامی و بعد در مجموعه مقالات منتشر خواهد شد.
حجتالاسلام خسروپناه گفت: بیشترین هدف ما از برگزاری این همایش این است که محققان با پژوهشهای خود نشان دهند که علوم انسانی در دنیا از پارادایمهای مختلفی برخوردار است و میتوانیم با پارادایم حکمت اسلامی یا حکمی-اجتهادی در حوزه علوم انسانی نظریهپردازی کنیم آن هم نظریهپردازی که در دنیا پذیرفته شود چون معتقد نیستیم علوم انسانی حکمی فقط علومی هستند که برای جامعه ایران یا جهان اسلام مفید باشند بلکه علومی هستند که برای تمام بشریت دارای نفع هستند. پارادیم حکمی اجتهادی در کنار پارادایمهای تبیینی و انتقادی و مدرن و پسامدرن، پارادایم دیگری در علوم انسانی است که نهتنها به شکل ملی بلکه جهانی میتواند به نظریهپردازی بپردازد.
انتهای پیام/۴۱۰۷/