شاخصترین فعالیت و دستاورد واحد دانشگاهی متبوع شما در حوزه پژوهش و فناوری چه بوده؟
- در سال 99 ارتباط گسترده با سازمانها، ادارات و اصناف برای مباحث ارتباط علمی، فناوری، طرحهای پژوهشی، دورههای مهارتافزایی و همچنین دورههای کوتاهمدت دانشجویی و غیردانشجویی در حوزه پژوهشی ملموستر از سایر فعالیتها بوده است.
محصولات یا دستاوردهای کرونایی؟
- دستگاههای ما محدود بودند، بنابراین در حد نیاز دانشگاه الکل تولید کردیم. با ستاد کرونای استان برای تأمین مکان بزرگ قرنطینه همکاری داشتیم و لوازم مورد نیاز این مکان را دانشگاه تهیه کرد. یکسری تولید ماسک توسط گروههای دانشجویی با حمایت دانشگاه انجام شده که در دانشگاه و مناطق محروم توزیع شده است. برنامههای کمکهای جهادی هم چند سری انجام و تقدیم مناطق محروم شده است.
با توجه به تأکید مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان بر این موضوع که تا سال 1400 این دانشگاه به عنوان انتخاب اول داوطلبان تحصیل باشد، برای تحقق این هدف چه سیاستها و برنامههایی را دنبال کردهاید؟
- مهمترین برنامه ما این بود که در کنار کلاسهای تئوری، دورههای آموزشی تخصصی کوتاه مدت تقویت شود و مراکزی در این رابطه در زمستان سال 98 در دانشگاه تأسیس شد که مرکز آموزش عالی آزاد است تا مهارتها را برای دانشجویان افزایش دهد. بیش از 100 دوره برگزار کردیم که با استقبال زیادی هم مواجه شد اما با شروع کرونا، متأسفانه نظم این دورهها به هم ریخته و خیلی کمرنگ شد و اجازه نداد این دورهها به درستی اجرا کنیم اما همچنان در برنامههای ما هست که إنشاءالله با برطرف شدن مشکل کرونا، با برگزاری منظم آن دورهها، دانشجو احساس نیاز بیشتری به دانشگاه آزاد اسلامی پیدا میکند و فکر میکند که اینجا کار یاد میگیرد، مشکل اشتغالش حل میشود و رشته تحصیلی او کارآمدتر خواهد شد، بنابراین گرایش بیشتری به سمت این دانشگاه پیدا میکند. همچنین آوردن رشتههایی که تناسب بیشتری با نیازهای منطقه دارد نیز در این راستا تأثیرگذار است. راهاندازی و تجهیز هر چه بیشتر آزمایشگاهها و کارگاهها هم میتواند در جذابیت و مفید بودن دانشگاه تأثیر مثبت داشته باشد.
رشتههای مورد نیاز منطقه را شناسایی کردهاید؟
- رشتههایی مثل صنایع غذایی و مباحثی که به محصولات استان مرتبط است. با توجه به صنعت مبل و منبّت ملایر، درودگری را در شاخههای مختلف داریم دنبال میکنیم. شناسایی این نیازها رو به توسعه است و هر چه جلوتر برویم رشتههای بیشتری شناسایی و ایجاد خواهد شد.
برای افزایش رشته در سال 1400 برنامهای دارید؟
- برنامه ما این است که با استفاده از ظرفیت سازمان که رشتههایی را که در بعضی مناطق کارآیی ندارد جابهجا خواهند شد، رشتههایی را که میتوانیم از سازمان بگیریم دنبال میکنیم و مواردی که تناسب بهتر و مخاطب بیشتری در همدان دارد را ایجاد میکنیم.
مدارس سما و مدارس مهارتی؟
- مدارس مهارتی جزء اولویتهای ماست، مراکز و پژوهشگاههای تخصصی در اولویت است. مدارس سما هم در حال 0501 است. ما چندین مجوز داریم که با توجه به شرایط شیوع کرونا، امسال اجرایی نشدند. خود سازمان هم خیلی تمایل نداشت چون شرایط مساعد نبود اما توسعه بیشترش را دنبال میکنیم و چندین مجوز جدید هم برای استان داریم.
برنامه اصلی شما در سال 1400؟
- توسعه فناوری، حمایت هر چه بیشتر (که الان هم داریم) از دانشجویان فناور و خلاق در هستههای علمی و فناوری، توسعه مهارتهای فنی، توسعه دورههای مهارتافزایی و کوتاهمدت مهارتی که هم برای دانشجویان و هم غیردانشجویان برگزار میشود که این دورهها به مفیدتر شدن رشتهها و گرایشها کمک میکند، تقویت هرم علمی اساتید در حوزه آموزشی، توسعه رشتهها و آوردن رشتههای جدید متناسب با نیازهای شهر. اینها جزء اولویتهای ما است که إنشاءالله بتوانیم به آنها جامه عمل بپوشانیم.
انتهای پیام/