قیمت ها نسبت به اسفند ۹۸ چقدر افزایش داشته؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، قیمت ها در نوروز امســال تفاوت زیادی با ســال های گذشــته دارد. تغییرات قیمت ها آن قدر سریع و لحظه ای شده است که یک کالا در یک مغــازه به دلیل تفــاوت در زمان تولید، قیمت متفاوتی با کالاهای مشابه در فروشگاه های دیگر دارد! در بعضی از اقلام حتی مشکل فراتر از قیمت رفته است.
مردم برای کالاهایی مثل روغن و مرغ، در صف های طولانی می ایستند و به رغم هشدار ستاد مقابله با کرونا و مسئولان بهداشتی درباره خطر تجمع و افزایش آمار مبتلایان به کرونا، مسئولان اقتصادی و سازمان های نظارت کننده بر بازار در عمل، کاری نمی کنند! حدود سه هفته پیش، در همین صفحه، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان در گفت و گو با خراسان قول داد که مشکل کمبود روغن به زودی رفع می شود.
اما اکنون اگر به بازار بروید ،جای خالی روغن را احساس می کنید. این روزها به دلیل نزدیک شدن به روزهای آخر سال، بسیاری از مردم در بازار و خیابان به رسم هرسال مقداری از مایحتاج خود را تامین می کنند و اگر پولی در جیب مانده باشد، برای خانه و فرزندان خرج می کنند. در حالی که همگی از قیمت ها شوکه هستند؛ فکر می کنید گوشت، مرغ، روغن، حبوبات و... نسبت به اسفند سال گذشته چقدر گران تر شده است؟ این گزارش را بخوانید.
برنج ایرانی در زمستان سال گذشته،کیلویی ۲۳ هزار تومان و خارجی نزدیک به ۱۰ هزارتومان فروخته می شد و تا پایان سال ۹۸ ثبات قیمتی داشت. این اقلام خوراکی به ترتیب با کیلویی ۲۴ هزار تومان و ۱۰ هزار تومان سال ۹۹ را شروع کردند. در تابستان امسال سیر صعودی قیمت برنج شروع شد و برنج ایرانی به کیلویی ۲۵ هزار تومان و خارجی به ۱۵ هزار تومان رسید.
شالیکاران هم در فصل برداشت، قیمت فروش را بهدلیل هزینههای بالای تولید افزایش دادند که باعث جهش بعدی نرخ برنج در بازار شد. برنج ایرانی دی امسال، بسته به کیفیت تا کیلویی ۳۷ هزار تومان و برنج خارجی تا ۲۵ هزار تومان فروخته شد. در دو ماه گذشته هم قیمت برنج با توجه به نوسان قیمت ارز و نوسان بازار، بالا و پایین رفته است. برنج اکنون هم در همین حدود قیمتی قرار دارد.
مرغ هم پرواز کرده است
شیر و لبنیات باز هم گران شد!
دامداران هم میگویند نهادههای دامی را با این که با ارز دولتی وارد میشود ،باید از بازار آزاد تهیه کنند و همین موضوع هزینه تولید را افزایش داده است و نرخ مصوب دولت زیر قیمت تمام شده است. دولت هم نرخ مصوب شیر در دامداریها را به ۴ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش داد که طبیعتا روی قیمت انواع محصولات لبنی تاثیر گذاشت. هماکنون شیر پرچرب پاستوریزه یک لیتری، بسته به برند عرضهکننده بین ۹ تا 15 هزار تومان فروخته میشود!
قیمت حبوبات هم باد کرده است
گوشت و ماهی ،هرروز نجومی تر از دیروز!
«فروش گوشت قرمز قسطی و با چک»؛ این تیتر، یک نمونه از خبرهایی است که این روزها روان مان را آزار می دهد. قیمت گوشت قرمز گوسفندی طی دو هفته اخیر حدود ۱۰ هزارتومان افزایش یافته و به 125هزارتومان رسیده است. این در حالی است که در بعضی قصابی ها گوشت تا 140هزارتومان هم قیمت دارد! در حالی که گوشت قرمز گوسفندی سال گذشته حدود 88هزارتومان به دست مردم می رسید.
بازار ماهی هم دست کمی از مرغ و گوشت ندارد. مثلا ماهی شوریده اسفند سال گذشته حدود 33هزارتومان بود و اکنون تا 92هزارتومان هم فروخته می شود. ماهی قزل آلای رنگین کمانی حدود 33هزارتومان بود و اکنون به 60هزارتومان رسیده است.
انتهای پیام/