دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 اسفند 1399 - 16:00
تحقیقات دانشمندان نشان داد؛

تأثیر آلودگی هوا در شناسایی حیات احتمالی در نقاط مختلف کیهان

سازمان فضایی ناسا برای طراحی نسل جدیدی از تلسکوپ‌های فضایی برنامه‌ریزی می‌کند.
کد خبر : 565583
ناسا 1.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از اینترستینگ اینجینرینگ، براساس مطالعه اخیر دانشمندان در سازمان فضایی ناسا اگرچه آلودگی هوا برای انسان‌ها مضر است ولی می‌تواند نشانه‌ای باشد تا موجودات فرازمینی حیات در کره خاکی را از فاصله بسیار زیاد تشخیص دهند.


بررسی‌ها نشان داده است آلودگی هوا در زمین از خارج از سیاره نیز قابل مشاهده است و حتی اگر موجوداتی در سیاره‌های فراخورشیدی(خارج از منظومه شمسی) زندگی کنند قادر هستند نشانه‌های آلودگی هوا را در کره زمین ببینند. دانشمندان ناسا معتقدند آلودگی هوای ناشی از دی‌اکسیدنیتروژن(No2) با تلسکوپ‌های موجود روی کره زمین در سیاره‌ای بسیار نزدیک به خورشید قابل رؤیت است.



به طور کلی گازهای گلخانه‌ای یکی از عوامل ایجاد حیات در کیهان است. یعنی اگر در سیاره‌ای گازهای گلخانه‌ای وجود داشته باشد، امکان زندگی در آن محل مهیا است. برخی از دانشمندان معتقدند اگر حجم گازهای گلخانه‌ای در مریخ افزایش پیدا کند، می‌تواند انسان‌ها را به این سیاره منتقل کرد تا حیات خود را در آنجا ادامه دهند.


مدیران سازمان تحقیقات فضایی ناسا قصد دارند پروژه‌ای را راه‌اندازی کنند که در جریان آن تلسکوپ‌های جدید این سازمان هرگونه نشانه حیات در سیاره‌های مختلف را از فاصله 30 سال نوری تشخیص می‌دهند. با این تجهیزات می‌توان امیدوار بود در آینده نزدیک هرگونه زندگی احتمالی در نقاط مختلف کیهان به سرعت تشخیص داده شود.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب