همسانسازی حقوق بازنشستهها در بودجه 1400/ ارز 4200 تومانی ماندگار شد
مجتبی یوسفی در گفتوگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به تغییرات صورتگرفته در لایحه اصلاحی بودجه ١۴٠٠ دولت در کمیسیون تلفیق مجلس، گفت: چارچوب اصلی بودجه ایرادات ساختاری بسیاری داشت که در پی آن مجلس آن را یک بار رد کرد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه یک سند حکمرانی بوده نه سند حسابداری، افزود: با توجه به اهمیت و اثرگذاری بودجه بر زندگی تکتک افراد جامعه و با توجه به اینکه بودجه فقط سند پرداخت حقوق شاغلان دولتی نیست مجلس در بررسی آن دقتنظر بسیاری به خرج داد.
یوسفی با تأکید بر اینکه لایحه اولیه بودجه که از سوی دولت به مجلس ارسال شد اشکالات جدی ساختاری داشت، تصریح کرد: فروش ٢ میلیون و ٣٠٠ هزار بشکهای نفت در روز، انتشار ١٧٨ هزار میلیارد تومانی اوراق اسلامی که به نوعی قرض گرفتن از دولتهای آتی بود. همچنین تراز عملیاتی منفی که ٣٢٠ میلیارد تومان بوده و در نتیجه کسری بودجه نزدیک به ١٧٠ هزار میلیارد تومانی از مواردی بود که در نهایت باعث رد لایحه دولت در مجلس شد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه مجلس در مسیر اصلاحات صورت گرفته در بحث لایحه بودجه کاهش برداشت از صندوق توسعه ملی را مدنظر قرار داده است، گفت: رشد سهم بودجه پروژههای عمرانی نیز دیگر تلاش اعضای کمیسیون تلفیق در مسیر اصلاح لایحه بودجه و در راستای کمک به آبادانی کشور بوده است.
وی همچنین به افزایش سهم درآمدهای دولت از طریق مالیات در کمیسیون تلفیق اشاره کرد و افزود: کمیسیون تلفیق با افزایش برخی از درآمدهای دولت مانند مالیات از ١٢۵ هزار میلیارد تومان به ١۵٠ هزار میلیارد موافقت کرد. البته که با این مصوبه بنا نیست اقشار ضعیف و تولید کنندگان در فشار قرار بگیرند زیرا پیرو مذاکرات قبلی بین ٨٠ تا ١۴٠ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور داریم که مقرر شده این موارد زیر ذرهبین قرار بگیرند.
یوسفی ادامه داد: از دیگر مصادیق تلاش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ١۴٠٠ در بحث اصلاح لایحه بودجه کاهش فروش نفت به یک و نیم میلیون بشکه در روز و همچنین افزایش منابع اختصاص یافته به پروژههای عمرانی بوده است.
وی همچنین با اشاره به تلاش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ١۴٠٠ کل کشور در راستای همسانسازی حقوق بازنشستگان و برخی اقشار جامعه، گفت: در این راستا نمایندگان در بند «و» تبصره ٢ رقم افزایش حقوق بازنشستگان را از ٩٠ هزار میلیارد به ١۵٠ هزار میلیارد افزایش دادند که از این پس همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی و همچنین پرداخت مطالبات برخی از اقشار مانند جانبازان صورت بگیرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: کمیسیون تلفیق در بحث بیمه فراگیر برای اولین بار حدود ٨ میلیون خانوار را مدنظر قرار داد که تحت هیچ پوشش بیمهای نبودهاند تا دولت بنا به تکلیف آنها را در بحث درمان و بازنشستگی یاری کند.
مصوبه حمایتی کمیسیون تلفیق از تولیدکنندگان
وی افزود: در مسیر حمایت از تولید نیز کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ١۴٠٠ مصوبه مناسبی داشت تا طبق آن کاهش اخذ مالیات از این اقشار از ٢۵ درصد به ٢٠ درصد صورت بگیرد.
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ١۴٠٠ کل کشور همچنین با اشاره به مصوبه کمیسیون متبوعش در خصوص ارز ۴٢٠٠ تومانی گفت: با وجود اینکه مجلس مخالف اختصاص ارز دولتی به کالاهای اساسی با توجه به اینکه تأثیری در زندگی مردم تاکنون نداشت، بود اما باز هم برای سال جاری با ادامه رویه قبل موافقت کرد با این تفاوت که نظارت مجلس اجازه انحراف ارز جهانگیری از مسیر اصلی خود را این بار نخواهد داد.
انتهای پیام/۴١۵١/پ
انتهای پیام/