دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به بهانه کمک به تحقیقات واکسن؛

انگلیس اجازه ابتلای عمدی داوطلبان به ویروس کرونا را صادر کرد

هیئت اخلاق پزشکی انگلستان که وظیفه نظارت بر آزمایش‌های بالینی را در این کشور برعهده دارد امروز اجازه داد یک تیم تحقیقاتی در انگلیس داوطلبان را به عمد با ویروس کرونا آلوده کند تا به تحقیقات واکسن سرعت ببخشد.
کد خبر : 565216
virus_1280p_2.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هیئت اخلاق پزشکی انگلستان که وظیفه نظارت بر آزمایش‌های بالینی را در این کشور برعهده دارد امروز اجازه داد یک تیم تحقیقاتی در انگلیس داوطلبان را به عمد با ویروس کرونا  آلوده کند تا به تحقیقات واکسن سرعت ببخشد.


این آزمایش چالش‌برانگیز انسانی به عنوان اولین گام در این زمینه برداشته می‌شود. قرار است در مرحله اول پایین‌ترین سطح ویروس SARS-CoV-2 که برای آلوده شدن داوطلبان مورد نیاز است به داوطلبان سالم و جوان تزریق شود. محققان سپس قصد دارند داوطلبان دیگر را واکسینه کنند و آنها را در معرض دوز بشتر قرار دهند تا پاسخ‌های ایمنی مرتبط با آن را سبک‌و‌سنگین نمایند.


برخی از ویروس‌شناسان مدعی‌اند این مدل تست چالش‌برانگیز روی انسان مدت‌ها در مورد بیماری آنفلوآنزا و چندین بیماری عفونی دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گرفته است زیرا امکان مقایسه سریع واکسن‌های مختلف را فراهم می‌آورد و روش ساده‌تر و سریع‌تری برای تعیین علت موفقیت یا شکست واکسن پیشنهادی نسبت به آزمایش‌های در مقیاس بالا است. با این حال، خطر اجتناب‌ناپذیر این آزمایش چالش‌برانگیز در مورد کووید-19 این بوده است که این بیماری حتی در افراد جوان و سالم نیز می‌تواند کُشنده باشد و هیچ داروی «نجات‌بخش» اثبات‌شده و قطعی در حال حاضر برای آن وجود ندارد. مخالفان همچنین تأکید دارند که حتی یک عفونت خفیف SARS-CoV-2 می‌تواند عواقب طولانی مدت داشته باشد و می‌گویند پرسش‌هایی که با این روش پاسخ گرفته می‌شود را می‌توان از طریق آزمایش‌های معمولی واکسن نیز به دست آورد.  


با وجود این انتقادات در پس پرده بسیاری از افراد در انگلستان و حتی سایر کشورها تمایل خود را برای انجام چنین مطالعاتی اعلام کرده‌اند زیرا به رغم موفقیت چندین واکسن کووید-19 در ماه‌های اخیر، آزمایش‌های از این دست می‌توانند اطلاعات حیاتی را ارائه دهند.


تیم پزشکی انگلیسی که امروز اجازه این آزمایش را کسب کرده است، 90 داوطلب سالم بین 18 تا 30 سال را انتخاب می‌کند و پس از اینکه آنها را در معرض مقادیر مختلف ویروس  SARS-CoV-2 قرار داد از 24 ساعت بعد آنها را در شرایط کنترل‌شده تحت نظارت خواهد داشت. ویروس‌شناسی به نام کریستوفر چیو(Christopher Chiu) که از کالج سلطنتی لندن برای بررسی این آزمایش اعزام شده است می‌گوید به افرادی که آلوده می‌شوند به سرعت داروی رمدیسیور که در چندین کشور برای درمان افراد بستری‌شده در بیمارستان تجویز می‌شود، ارائه خواهد شد. بنابراین این آزمایش نقش پیشگیرانه این دارو را نیز تعیین خواهد کرد.   


انتهای پیام/4160


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب