لزوم آموزش کار گروهی به دانشجویان/ بهدنبال کوتاهترین روش برای پیگیری پروژههای پژوهشی هستیم
گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان؛ جامعه در شرایط شیوع بیماری با مشکلات زیاد درگیر شد و از همین رو نهادها و سازمانهای مختلفی پای کار آمده تا نیازهای مردم را برطرف سازند. در چند ماه گذشته مجموعههای علمی و تحقیقاتی در سراسر ایران همراه با دستگاههای اجرایی برای گذار از شرایط بحرانی کرونا تلاش کردند.
بیشتر بخوانید:
مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی بهویژه دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی همواره در سختترین شرایط در کنار عموم مردم ایستاده و برنامهریزی دقیقی برای تسهیل شرایط جامعه انجام داده است. این دانشگاه در حال حاضر نه تنها محلی برای تحصیل دانشجویان رشتههای پزشکی بلکه فضای مناسبی برای تعامل بین مختصصان علوم مختلفی از جمله رشتههای فنی و مهندسی است. برای اطلاع از فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی در دوره کرونا با فرشاد هاشمیان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی گفتوگو کردیم. در ادامه مشروح این گفتوگو را میخوانید:
آنا: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی چه برنامههای مشترکی با سایر دانشگاهها دارد؟
هاشمیان: تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی که در مقطع دکتری تخصصی و عمومی مشغول تحصیل هستند، برای تنظیم پایاننامههای خود با اساتیدی از دانشگاههای مختلف کشور مشورت میکنند و در نهایت حاصل همکاری خود را ارائه میدهند.
چنین روشی اگر بهتدریج در دانشگاههای سراسر کشور گسترش پیدا کند سرانجام به مدیران دانشگاه علوم پزشکی آزاد به آنچه برنامهریزی کردهاند، دست مییابند و آموزش علوم بین رشتهای در دانشگاهها و مراکز علمی کشور پیگیری میشود. رشتههایی مثل رشته نانوتکنولوژی که چند سال است در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تدریس میشود یا رشتههای دیگری نظیر نانوزیستالهام(نانوبایومیمتیکس) و بایوانفورماتیک باید به صورت رشتههایی مجزا در برنامهریزی آموزش عالی کشور قرار گیرند. چنین رشتههایی همکاری مناسبی را بین دانشجویان به وجود میآورد.
توجه به رشتههای همگرا در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی
قطعاً برای تحصیل در هرکدام از این رشتهها باید آگاهی و دانش کافی از علوم مختلفی را داشته باشیم. اگر دانشجوی رشته انفورماتیک که آگاهی لازم را از مباحث پزشکی را نداشته باشد نمیتواند اپلیکیشنی نتیجهمحور در حوزه سلامت طراحی کند. وقتی که کارهای مشترک به صورت گروهی انجام میشود میتوانیم امیدوار باشیم که اتفاقات مثبتی بیفتد.
برای رسیدن به چنین جایگاهی در درجه اول باید کار گروهی را به دانشجویان آموزش دهیم. در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی اهداف براساس کار گروهی تنظیم شده و تلاش میکنیم در همین مسیر حرکت کنیم.
آنا: دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه سراهای نوآوری و فناوری چه برنامهای دارد؟
هاشمیان: مدیران این دانشگاه به تفکر همگرایی باور دارند و از همین رو در این مجموعه پارک فناوری و سرای نوآوری تفاوت چندانی باهم ندارد و به جای اینکه محلی را به صورت اختصاصی برای دانشگاه علوم پزشکی آزاد معرفی کنیم تمایل به کارگروهی و مشارکتی داریم.
برای ایجاد فرصتهای پژوهشی همان صحبتهایی را که با مسئولان پارک علم و فناوری عنوان کردیم در جلسههای مشترک مدیران دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی با مسئولان ارشد سرای نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد مطرح کریم.
فراهمسازی فرصتهای پژوهشی در مذاکره با مسئولان سراهای نوآوری و فناوری
این راهبرد نوعی میانبر است. یعنی به جای اینکه وقت را برای فرایندهای پیچیده اداری تلف کنیم کوتاهترین روش انتخاب شده و تمامی پروژهها با توجیه زمانی و اقتصادی پیگیری میشوند. نکته قابل توجه در مذاکره مستقیم با مدیران پارک فناوری این است که آنها فضای مناسب را در اختیار دانشجویان قرار داده تا این محققان جوان به تحقیق و پژوهش در رشتههای تخصصی خود بپردازند.
در اصل موضوع محل مناسب تنها بخشی از کار پژوهشی است و فراتر از آن باید به مسئله ایده و تفکر توجه کرد. مدیران دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی هر هفته جلسههای مشترکی با مسئولان پارک علم و فناوری و سراهای نوآوری و فناوری دارند. اساتید این دانشگاه در همکاری مشترک با پارک علم و فناوری، مهندسان و پزشکان جوان را در شرکتهای نوپا را راهنمایی میکنند.
در این رفتوآمد دوطرفه تلاش میکنیم تا هرگونه مشکل در مسیر همکاریهای گسترده را برطرف کنیم. بدون شک دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی اطلاعات ارزشمندی در رشتههای تخصصی خود دارند که میتوانند بهراحتی آن را در اختیار محققان در علوم مهندسی قرار دهند. پارک و سراهای نوآوری مسیر چنین ارتباطی را بسیار کوتاه میکند.
آنا: ارتباط این دانشگاه با شرکتهای دانشبنیان در چه سطحی است و آیا برای عرضه دستاوردهای این شرکتها در مراکز درمانی چه برنامهای دارید؟
هاشمیان: دانشگاه آزاد اسلامی تهران سه بیمارستان ملکی، یک مجموعه درمانگاهی و چند داروخانه و کلینیک دندانپزشکی دارد و در این مراکز به عموم مردم خدماترسانی میشود. یکی از فعالیتهایی که اخیراً آغاز کردیم توجه به ظرفیتهای فضای مجازی و تلاش برای طراحی اپلیکیشنهای کاربردی است. این دانشگاه فضای مناسب را در اختیار محققان جوان قرار میدهد و آنها متناسب با موضوع تحقیقات خود از امکانات مهیا شده استفاده میکنند.
انتهای پیام/4144/پ
انتهای پیام/