دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1399 - 13:22
چالش‌های انجمن‌های علمی 79/ یک فعال انجمن علمی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

لزوم ایجاد پل ارتباطی میان انجمن‌های علمی دانشگاه‌های آزاد و دولتی توسط وزارت علوم

دبیر انجمن علمی دانشجویی گردشگری و هتلداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب بر لزوم ایجاد پل ارتباطی میان انجمن‌های علمی دانشگاه‌های آزاد و دولتی توسط وزارت علوم تأکید کرد.
کد خبر : 564596
203.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تولید علم یکی از مسائل مهم و راهبردی برای کشور محسوب می‌شود که عصاره آن می‌تواند از دلِ دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی بیرون بیاید؛ انجمن‌های علمی دانشجویی از جمله تشکل‌هایی هستند که می‌توانند به‌طور جدی به موضوع تولید علم وارد شوند و فعالیت آن‌ها کمتر رسانه‌ای می‌شود.


اهمیت دادن به نقش دانشجویان در توسعه علم و فناوری کشور و توجه کافی نکردن نهادهای متولی در پرداخت سطحی به ترویج و توسعه علم در جایگاه حقیقی آن، خبرگزاری آنا را بر آن داشت تا در راستای سیاست ذاتی خود در سلسله گفت‌وگوهایی پای صحبت رؤسای دانشگاه‌ها، اساتید، نخبگان و دانشجویان عضو انجمن‌های علمی بنشیند و با ارائه راهکارهایی به مسائل و چالش‌های این انجمن‌ها بپردازد.


خبرگزاری آنا در این گفت‌وگو میزبان علیرضا بابا، دبیر انجمن علمی دانشجویی گردشگری و هتلداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب است که مشروح آن را می‌خوانید.




بیشتر بخوانید:


نادیده گرفتن انجمن علمی توسط برخی از اساتید/ تشکل‌های علمی سواد رسانه‌ای یاد بگیرند




دانشگاهیان با به‌روز کردن روش‌های آموزشی کمک بسیاری به تولید علم می‌کنند


آنا: دانشگاهیان چگونه می‌توانند به تولید علم کمک کنند؟


بابا: دانشگاهیان با نیازسنجی در میان دانشجویان و مردم و به‌روز کردن روش‌های آموزشی در دانشگاه‌ها می‌توانند کمک بسیاری به تولید علم کنند. اگر شیوه‌ تدریس اساتید، نوین و متناسب با مسائل روز دنیا باشد به پیشرفت روزافزون علم و فناوری در کشور منجر می‌شود. در واقع کارآمدی و به‌روز بودن روش‌های آموزشی باید در دانشگاه‌ها جدی گرفته شود تا شاهد نسل سوم و چهارم دانشگاه‌ها باشیم و دانشگاه اجتماعی با رفع نیازهای مردم شکل بگیرد.


علیرضا بابا


نقش مؤثر انجمن‌های علمی در پیشرفت کشور


آنا: نقش انجمن‌های علمی دانشجویی در پیشرفت علمی کشور به چه میزان است؟


بابا: همه اعضای انجمن‌های علمی مشتاق هستند که در زمینه رشته تحصیلی خود، فعالیت‌هایی فراتر از مطالب درسی دانشگاه انجام دهند، بنابراین انجمن‌های علمی نقش مؤثری در پیشرفت علمی کشور دارند. دانشجویان در انجمن‌های علمی با برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های علمی می‌توانند به رشد علمی کشور کمک کنند و شاهد به وجود آمدن دانشگاه حل مسئله باشند.



لزوم پل ارتباطی میان انجمن‌های علمی دانشگاه‌های آزاد و دولتی توسط وزارت علوم


آنا: رویکرد وزارت علوم را در خصوص حمایت کردن از انجمن‌های علمی دانشجویی چگونه ارزیابی می‌کنید؟


بابا: حمایت وزارت علوم از انجمن‌های علمی خوب است اما می‌تواند بهتر شود. وزارت علوم باید پلی ارتباطی بین انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های دولتی برقرار کند. با توجه به اینکه انجمن‌های علمی راه ارتباطی دانشجویان با اساتید و مسئولان دانشگاه است، پس زمانی که انجمن‌های دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های سراسری با هم ارتباط داشته باشند به هم‌افزایی و تولید و رشد علم منجر می‌شود.



ضرورت جلوگیری از موازی‌کاری در دانشگاه‌ها


آنا: آسیب‌ها و چالش‌های انجمن‌های علمی دانشجویی چیست؟


بابا: گاهی اوقات موازی‌کاری در بخش‌های مختلف دانشگاه مانند معاونت آموزشی، معاونت فرهنگی، کانون‌ها و... صورت می‌گیرد که جزو چالش‌های انجمن‌های علمی محسوب می‌شود. تلاش مسئولان مربوطه باید این باشد که جلوی موازی‌کاری را در دانشگاه‌ها بگیرند.



پیشنهاد تخفیف شهریه برای اعضای فعال انجمن‌های علمی


آنا: چه راهکاری برای تقویت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها وجود دارد؟


بابا: زندگی دانشجویی مشکلات خاص خود را دارد. هر چقدر حمایت از انجمن‌‌های علمی بیشتر باشد و دانشجویان مشکلات کمتری داشته باشند، بدون شک افراد در انجمن‌های علمی با خیالی آسوده‌تر و با انگیزه بیشتر به فعالیت‌ها می‌پردازند. پیشنهاد می‌کنم که برای تقویت انجمن‌های علمی، تخفیف ویژه‌ای در خصوص شهریه برای اعضای فعال انجمن‌ها در نظر گرفته شود.



آنا: برای اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی فارغ از برگزار کردن کارگاه‌ها و سمینارهای آموزشی به تولید علم و حل مسائل کشور از طریق علم روی بیاورند، چه کاری باید انجام دهند؟


بابا: پیشنهاد می‌کنم درباره مشکلات و نیازهای جامعه جلساتی میان مسئولان دانشگاه برگزار شود و از انجمن‌های علمی بخواهند که به حل مسائل کشور ورود پیدا کنند و راه حل ارائه دهند. البته در این راستا باید حمایت‌‌ و اختیارات بیشتری به انجمن‌ها داده شود.



آنا: نحوه آشنایی و علاقه شما به حضور و فعالیت در انجمن‌های علمی چگونه آغاز شد؟


بابا: بنده قبلاً دانشجوی رشته برق بودم و انصراف دادم. در حال حاضر در رشته هتلداری تحصیل می‌کنم. زمانی که وارد این رشته شدم باعث شد انگیزه بسیاری برای تحصیل به دست بیاورم و در فعالیت‌های علمی فعال شوم. همین امر موجب شد که بتوانم فعالیت مثبتی در انجمن علمی داشته باشم و بتوانم در انتخابات دانشجویی، دبیر انجمن علمی شوم.


آنا: درباره انجمن علمی گردشگری و هتلداری واحد تهران غرب توضیح دهید.


بابا: از حمایت‌های دانشگاه آزاد اسلامی و ریاست واحد تهران غرب که بی‌وقفه برای پیشرفت دانشجویان تلاش می‌کنند، تشکر می‌کنم. انجمن علمی گردشگری و هتلداری واحد تهران غرب از دانشجویان دو رشته گردشگری و هتلداری تشکیل شده است. با توجه به اینکه این انجمن علمی از دو رشته که مکمل یکدیگر هستند، تشکیل شده یک مزیت به حساب می‌آید. چرا که رشته‌های گردشگری و هتلداری موضوع‌های مختلفی را در بر می‌گیرد و فعالیت‌های بسیاری انجام دادیم.


گردگشری هتلداری


برگزاری وبینارهای تخصصی در زمینه گردشگری و هتلداری یکی از اقدامات انجمن علمی گردشگری است. همچنین توانستیم تور مجازی و برنامه‌های آموزش آشپزی را به‌صورت علمی و تخصصی برگزار کنیم. تک تک اعضای انجمن علمی، به ارائه تولید محتوا در زمینه گردشگری و هتلداری می پردازند.


همچنین تیم تشریفات انجمن در برگزاری برنامه‌های مختلف دانشگاه کمک می‌کند که به‌تازگی کادر اجرایی برنامه تور دانشجویان جدیدالورود واحد تهران غرب بر عهده تیم تشریفات انجمن علمی گردشگری بود. اعضای این انجمن به‌صورت تخصصی بر روی فصلنامه‌ها و نشریه انجمن کار می‌کنند. همچنین قبل از آغاز امتحانات جلسات حل تمرین برای دانشجویان برگزار کردیم. در واقع به‌صورت مداوم در بین دانشجویان دو رشته گردشگری و هتلداری، نیازسنجی صورت می‌یرد و با توجه به آن نیازسنجی‌ها، برنامه‌های متنوعی برای دانشجویان برگزار می‌شود.


انتهای پیام/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب