تلاش دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی برای تولید داروهای موردنیاز / بهزودی مرجع سلامت غذایی کشور میشویم
گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان؛ تاریخ به روشنی نشان داده است که دانشگاه در هر مرحله از تحولات جامعه نقش با اهمیتی را ایفا کردهاند. در دوره شیوع بیماری کرونا نیز مجموعههای علمی کشور باردیگر آمادگی بالای خود برای یاریرسانی به عموم مردم را نشان دادند.
بیشتر بخوانید:
لزوم ایجاد نگرش پژوهش محور در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی/ کسب موفقیت بدون دریافت بودجه دولتی
دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد دانشگاهی کشور از آغاز همهگیری ویروس کووید-19 با تمام ظرفیتهای خود به میدان آمد و دانشجویان و اساتید این دانشگاه تلاشهای گستردهای را در خصوص رفع نیازهای جامعه انجام دادند. در این میان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی با حمایت از کادر درمان و برقراری ارتباط بین دانشگاه و مراکز درمانی اقدامات ارزشمندی را برای کاهش فشار وارد بر مدافعان سلامت انجام داد. برای اطلاع از جزئیات برنامههای جاری و انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی با فرشاد هاشمیان معاون پژوهش و فناوری این دانشگاه گفتوگو کردیم. در ادامه مشروح این گفتوگو را مشاهده میکنید:
آنا: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی چه برنامهای برای نقشآفرینی بیشتر در جامعه دارد؟
هاشمیان: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی در حال حاضر به متخصصان فعال در آزمایشگاههای این مجموعه مأموریت داده است که مواد اولیه تعدادی از داروهای مورد نیاز مردم را تولید کنند و همچنین برنامههایی برای تأیید کیفیت مواد غذایی در آزمایشگاههای خود داریم و در تلاش هستیم تا به عنوان مرجع سلامت غذایی کشور شناخته شویم.
با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی ساختار غیردولتی دارد میتوانیم به تدریج مأموریتها و فعالیتهای تحقیقاتی خود را گسترش دهیم و به نتیجه مطلوب در زمینههای اقتصادی، علمی و برندسازی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی دست پیدا کنیم.
دانشگاه آزاد اسلامی، مرجع علمی در سطح کشور و منطقه
دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر به عنوان مرجعیت علمی در داخل کشور و در منطقه و سطح بینالمللی نقشآفرینی میکند. محصولات آموزشی این مجموعه عظیم علمی در اکثر مراکز تصمیمگیری کشور وجود دارد. بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی در مراکز با اهمیت سراسر دنیا مشغول به کار هستند. پس از گذشت سالها توانمندی بالای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی برای عموم مردم مشخص شده است.
هرساله درصد قابل توجهی از ورودی دورههای تخصصی دانشگاههای دولتی از دانشجویان دانشگاه آزاد هستند. دانشجویان این دانشگاه در دورههای تخصصی و دوره PhD علوم پزشکی همواره رتبههای درخشانی بهدست میآورند. درخشش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی محدود به داخل کشور نیست و در سطح جهانی نیز این متخصصان جوان در آزمونهای مختلف نمرات بالایی را کسب میکنند.
آنا: باتوجه به افتخاراتی که به آنها اشاره کردید اکنون دانشجویان این دانشگاه باید بیشتر در چه زمینهای متمرکز شوند؟
هاشمیان: این مجموعه علمی در زمینه آموزشی وضعیت قابل قبولی دارد اما در حوزه حل مسئله و تولید فناوری هنوز به جایگاهی که مد نظرمان است نرسیدهایم. امروز باید ببینیم در حوزه تولید محتوا و فناوریهای کاربردی و مورد نیاز جامعه در چه جایگاهی قرار داریم؟
این موضوع باید به صورت کلان بررسی شود. تمامی مجموعههای علمی وقتی حرکت خود را آغاز میکنند از نقطهای شروع کرده و در ادامه مسیر منحنی طبیعی را طی میکنند. در جریان این منحنی دانشگاه زمانی به بلوغ نزدیک شده و سپس به دوران تعالی میرسد. همه مجموعههای تلاش میکنند در دوران رشد دچار افول نشده و به اهداف بینالمللی خود دست پیدا کنند.
حرکت دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تعالی علمی
اگر سابقه فعالیتهای علمی در دانشگاه آزاد اسلامی را با دقت بررسی کنیم متوجه میشویم رشد این مجموعه پرشتاب است اما نباید انتظار داشت در همین ابتدای مسیر مسئولان و دانشجویان این دانشگاه حرکتهای محیرالعقول انجام دهند. بدون شک دانشگاه آزاد اسلامی پس از طی دوران بلوغ ظرفیتهای گسترده علمی خود را در سطح جهان نمایان میسازد و افتخاراتی که این دانشگاه تاکنون بهدست آورده تنها بخشی از تواناییهای اساتید و دانشجویان است.
یکی از ویژگیهای ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی آموزش رشتههای پزشکی و غیرپزشکی در کنار هم است. در دانشگاههای سراسری با توجه به اینکه رشتههای علوم پزشکی زیرمجموعه وزارت بهداشت و سایر رشتهها زیرمجموعه وزارت علوم است فرایندهای آموزشی نیز از هم جدا هستند. ارتباط برقرار کردن بین دو مجموعهای که زیر نظر دو وزارتخانه مستقل هستند سخت است البته در سالهای اخیر دانشگاهها تا حد زیادی در این زمینه تغییر کردهاند و شاهد همکاریهای خوبی بین دانشجویان پزشکی و غیرپزشکی هستیم. قطعاً ظرفیت چنین همکاریهایی در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار بیشتر سایر دانشگاهها است.
آنا: لطفاً در مورد همکاری بین رشتههای مختلف بیشتر توضیح دهید.
هاشمیان: در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران دو مجموعه وزارت علوم و وزارت بهداشت در کنار هم قرار دارند. به عنوان مثال در این دانشگاه هم رشتههای بالینی و پزشکی وجود دارد و آموزشهای لازم در رشتههای مهندسی پزشکی و حتی روانشناسی به دانشجویان داده میشود.
از طرف دیگر این مجموعه تفاهمنامههایی با دانشگاههای تهران مرکز، تهران غرب، رودهن و تعدادی از واحدهای دیگر که رشتههای پزشکی در آنها تدریس نمیشود در زمینههای انفورماتیک و فنی دارد. در تلاش هستیم تا با استفاده از این ارتباطات فناوریهایی را که در مرز دانش قرار دارند شناسایی کرده و نیازهای جامعه را برطرف سازیم. در همین راستا بحث علوم همگرا در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی مطرح شده و ارتباط بین رشتههای مختلف را بررسی میکنیم.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/