«زنان و راه سوم»/ پرهیز از هرگونه افراط و تفریط بر پایه تعادل
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، عضو هیات علمی دانشکده علوم سیاسی واحدتهران مرکزی در این نشست علمی اظهار کرد: قرنهای متمادی است که نگاه به زنان به عنوان نیمی از جامعه بشری و پرورش دهنده نیم دیگر آن از دو منظر بررسی شده است.
دکتر سوسن صفاوردی افزود: کسانی که پذیرای نوآوری نبودند او را انسانی درجه دوم فرض کردهاند که همطراز با مرد نبوده و ماهیت وجودیاش در بهره دادن به دیگران خلاصه میشود و بنابراین شان و منزلتاش را در قالبهای متفاوت همچون همسری و مادری تعریف کردند و آن نیز در درجهای دوم یا شهروند دوم تعبیر میشود که در واقع مشابه با تصوری است که در یونان باستان از سوی فلاسفه بزرگی همچون ارسطو و افلاطون مورد تاکید قرار میگیرد.
وی ادامه داد: منظر دوم با شکل گیری حرکتهای آزادی خواهانه زنان بر ضد همان نگاه اول در اروپا شروع شد و اگر چه دستاوردهایی همچون حق رای و مشارکت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی را به همراه داشت اما مجددا در بسیاری از موارد دچار افراطیگری شده و بعضاً ظلم جدیدی را به قشر زنان تحمیل کرد، یعنی ندیده گرفتن فطرت زنانگی زن.
صفاوردی عنوان کرد: با بررسی اجمالی دو تفکر اجمالی و تفکر غالب تلاش میشود تا نگاهی به راه سوم یعنی پرهیز از هرگونه افراط و تفریط و بر پایه تعادل که منطبق با فطرت انسان است بیندازیم و این راهی که به شرط پرورش میتواند متحول کننده جامعه بشری باشد.
انتهای پیام/