دولت بزرگترین مشتری کسبوکارهای صنعت فضایی است/ حل مشکل ماهوارههای مخابراتی با مشارکت بخش خصوصی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محمد جواد آذری جهرمی در مراسم روز فناوری فضایی که امشب در سازمان فضایی ایران برگزار شد، اظهار کرد: فعالیتهای اصلی در صنعت فضایی توسط دانشمندانی انجام میشود که بنا به دلایل مختلف هرگز نامی از آنها نمیبریم و در پشت پرده خدمت میکنند.
وی افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت دوازدهم تلاش کرد که علاوه بر حمایت از فناوریهای فضایی، تجهیزات و صنایع این حوزه را کاربردی سازد و با این رویکرد از دانشمندان ایرانی حمایت کند.
وزیر ارتباطات بیان کرد: اکنون بخشهای زیادی از فعالیتهای صنعت فضایی توسط بخش خصوصی انجام شده و کار اصلی توسعه فناوری فضایی به وسیله شرکتهای داخلی صورت گرفته است. در عرصه ماهواره مخابراتی که یکی از موضوعات مهم کشور محسوب میشود و سازمانهای مختلفی به آن نیاز دارند تلاشهای زیادی صورت گرفته است.
آذری جهرمی عنوان کرد: پروژه ماهوارههای مخابراتی نیازمند زمان است. در کشورهایی که هیچ محدودیتی برای اجرای پروژههای فضایی ندارند آمادهسازی، پرتاب و بهرهبرداری از ماهوارههای مخابراتی حداقل 5 سال زمان میبرد. با توجه به اینکه مدت فعالیت دولتها در ایران بیش از 4 سال نیست و هزینه بالایی برای اجرای چنین پروژههایی نیاز است متأسفانه کشور در زمینه فناوری ماهوراههای مخابراتی و بهرهبرداری از آنها موفقیت چندانی نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این مشکل را آسیبشناسی کرده و با واگذاری مسئولیت پروژه ماهوارههای مخابراتی به بخش خصوصی تلاش شده است تا چالشهای موجود در مسیر دستیابی به اهداف برطرف شود. امروز اپراتور ملی در حوزه فضایی در کشور وجود دارد. قطعاً تفاونی بین ماهوارهای که دولت یا یک شرکت خصوصی در مدار قرار دهد وجود ندارد و در هر صورت دستاوردی ملی است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: هدف دولت این است که متخصصان و دانشجویان رشتههای مرتبط با صنعت فضایی زمینه مناسبی برای کسبوکار داشته باشند. از همین رو تلاش کردیم تا بازار مناسبی برای این صنعت ایجاد شده و بزرگترین مشتری نیز خود دولت است. همکاری این متخصصان با وزارت نیرو امکان پایش منابع آب، پیشبینی وضعیت آبوهوا و بررسی روند خشکسالی در مناطق مختلف کشور را فراهم ساخته است.
آذری جهرمی گفت: وزارت جهاد کشاورزی نیز وضعیت سطوح زیرکشت محصولات خود را با استفاده از امکانات سازمان فضایی ایران بررسی میکند. مرکز ملی مدیریت داده و خدمات فضایی کشور دادههایی را که در سالهای گذشته خریداری و تهیه شده است در دسترس کسبوکارهای ایرانی قرار میدهد. قطعاً اطلاعات موجود در این مرکز برای ارائه خدمات متنوع در تمامی حوزهها کاربرد دارد.
وی تایید کرد: اکنون بیش از 100 کسبوکار فضاپایه در کشور وجود دارد. پارک فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تا پیش از تیر ماه سال آینده در استان مازندران به بهرهبرداری میرسد. محور فعالیت این پارک حوزه کشاورزی است. اکنون ماهواره پارس 1 آماده پرتاب است و تمامی آزمایشهای میدانی آن تمام شده، ماهواره طلوع نیز آماده شده و امیدواریم این ماهواره هم تا قبل از پایان سال به مدار زمین پرتاب شود. صنعت فضایی ایران با وجود تحریمهای ظالمانه همکاریهای بینالمللی خود را گسترش داده و در آینده خبرهای خوشی در این حوزه به مردم داده میشود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/