دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 بهمن 1399 - 04:18
آذری جهرمی:

پوشش ۱۰۰ درصدی اینترنت تا پایان دولت دوازدهم/ ارزان‌ترین اینترنت را داریم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در برنامه تیتر امشب به بیان دستاوردهای دولت دوازدهم در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت.
کد خبر : 560793
صدای-طنین-ایرانیان-بزودی-در-فضا-مخابره-خواهد-شد-آزادسازی-داده-های-فضایی-به-شکوفایی-اقتصادی-منجر-می-شود-جوانان-ما-می-گویند-دوره-اقتصاد-انحصاری-تمام-شده-بگذارید-با-خلاقیت-اقتصاد-انفجاری-ایجاد-کنیم.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، «محمدجواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر، مسائلی را درباره دستاورد‌های این وزارتخانه، شبکه ملی اطلاعات و اتصال مردم به اینترنت بازگو کرد.


اتصال شهرها و روستاها به اینترنت


آذری جهرمی در پاسخ به سوال مجری درباره اتصال شهر‌ها و روستا‌ها به اینترنت در مقایسه با سایر کشور‌ها گفت: در حال حاضر بنا بر گواهی سازمان جهانی مخابرات، ایران در جمع ۲ یا ۳ کشور دارای بالاترین نرخ توسعه فناوری اطلاعات قرار گرفته و ما در تمام کشور پوشش نسل چهار اینترنت را داریم. به زودی آمار مشترکان پهنای باند ما به ۱۰۰ میلیون می‌رسد.


او گفت: پوشش روستایی پهنای باند در ایالات متحده هم پوشش کامل ندارد و چالش بزرگ دولت جدیدشان هم در این باره است، اما ما بیش از ۹۸ درصد مردم روستایی مان دسترسی به پهنای باند دارند.


ما ارزان‌ترین اینترنت را داریم


وزیر ارتباطات درباره قیمت اینترنت بیان کرد: قیمت اینترنت ما جزو ارزان ترین‌ها است و کشور ما جایگاه دوم را از لحاظ مقرون به صرفه بودن در تناسب با درآمد در منطقه دارد. ما دارای یکی از کشور‌ها با بالاترین نرخ توسعه اینترنت هستیم. در بخش فناوری ارتباطات و اطلاعات، استارتاپ‌ها رشد ۳ برابری داشتیم.


پوشش ۱۰۰ درصدی اینترنت تا پایان دولت تدبیر و امید


آذری جهرمی درباره سامانه دیار گفت: سامانه دیار سامانه کنترل پروژه وزارت است که در دسترس همه مردم کشور قرار دارد. تمامی روستا‌ها به صورت آنلاین در این سامانه توسعه روستایی ارزیابی می‌شوند. تلاش داریم پوشش اینترنت را تا پایان دولت تدبیر و امید به پوشش ۱۰۰ درصدی برسانیم. در بشاگرد و بخش‌هایی از استان هرمزگان عقب ماندگی داشتیم که در حال رفع آن هستیم و تا ۲۰ اسفند بشاگرد هم متصل می‌شود.


وی ادامه داد: در منطقه انگوران زنجان به صورت متراکم عقب افتادگی در اتصال وجود داشت، مشکل برطرف شد و در همین دهه فجر جشن اتصال همه مناطق به اینترنت را می‌گیریم، در چالدران و مناطق غرب آذربایجان غربی پوشش برقرار شد. عمده روستا‌ها مربوط به استان سیستان و بلوچستان هستند، ۱۲۰۰ روستا باقی مانده بود و ما و همکارانمان به جد مشغولیم، هفتگی یکی از معاونان من به آن منطقه می‌روند و روند کار را از نزدیک پیگیری می‌کنند. تا پایان اردیبهشت همه روستا‌های این استان به اینترنت متصل می‌شوند.


اینترنت در شرایط کرونا


وزیر ارتباطات درباره شرایط اینترنت در دوره کرونا گفت: آموزش در کشور در دوران کرونا تعطیل نشد و بخش زیادی از مردم توانستند از ظرفیت فضای مجازی استفاده کنند. در شرایط کرونا ۱۳ میلیون دانش آموز داریم و یک میلیون معلم، ۴ میلیون دانشجو و حدود ۱۰۰ هزار استاد و بخشی هم طلاب و حوزوی‌ها همه توانستند متصل باشند و از اینترنت استفاده کنند و در کلاس‌های مجازی شرکت کنند.


آذری جهرمی در پاسخ به سوال مجری که گفت برخی تصاویری در شبکه‌های اجتماعی از نبود اینترنت منتشر می‌کنند هم توضیح داد: همیشه بنای ما بر شنیدن حرف مردم بوده و هست. فضای مجازی پایش می‌شد ماهم این تصاویر را دیدیم، برخی جعلی بودند، ولی بیش‌تر آن‌ها واقعی است. بنده خودم رفتم و به پسر بچه‌ای که روی کوه با سنگ اتاقی ساخته بود تا درس بخواند سر زدم، اینترنت آن روستا وصل شد. در آذربایجان غربی خانم معلمی بود که در برف به بچه‌ها درس می‌داد، آن منطقه هم اینترنت متصل شد.


وی ادامه داد:  خود مردم در این باره به ما کمک کردند، به بشاگرد که وارد شدیم گروه‌های جهادی به کمک ما آمدند، بزرگان شهر نیروی انسانی و ماشین آلات آوردند. مشکل دیگری که درباره استفاده همه از فضای آموزش آنلاین وجود دارد بحث نداشتن موبایل و تبلت است چه در روستا‌ها و چه در شهرها. برای رفع این مشکل ۹۰۰۰ میلیارد اعتبار لازم است و بودجه ما در وزارت ارتباطات جوابگوی رفع این مسائل نیست. ما از ظرفیت خودمان برای تامین تبلت و گوشی استفاده کردیم و اپراتور‌ها هم به ما کمک کردند.


وزیر ارتباطات درباره مدارس هوشمند گفت: ۷۶۰۰۰ مدرسه یعنی بالای ۹۵ درصد مدارس کشور به صورت رایگان به شبکه ملی ارتباطات متصل هستند.


ضرورت توسعه شبکه ملی اطلاعات


وی درباره شبکه ملی اطلاعات گفت: بیش از ۸۰ درصد زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات فراهم شده است؛ مثل فضای آموزشی از شبکه ملی اطلاعات استفاده می‌شود. به زودی گزارشی درباره اقدامات انجام شده در این حوزه ارائه می‌شود. ما می‌گوییم ۸۰ درصد اجرایی شده، اما مرکز ملی فضای مجازی قبول ندارد. قطعاً نظر مرکز ملی برای ما و همه ملاک است، اما وزارت هم مستنداتی را ارائه داد و از ابتدا هم با مرکز ملی بر سر برخی وظایف اختلاف نظر داشتیم که مقام معظم رهبری ورود کردند.


وزیر ارتباطات افزود: فضای مجازی ساختار بسیاری از موضوعات از جمله خبر را تغییر داده و باید به این امر توجه شود. امنیت در فضای مجازی نسبی است و این جزء ذات فضای مجازی است، اما وضع امنیتی ایران بهتر و قابل قبول است. زحمات خوبی کشیده شده و بنا بر آمار مجمع عمومی اقتصاد کشور ۴۶ در عرصه فضای مجازی هستیم. در حوزه امنیتی اتفاقات خوبی در سطح کشور اتفاق افتاده است. فضای مجازی فضایی پویا است و ذات آن تهدیداتی مانند حملات را دارد و وضع ما از نظر امنیت مناسب است، ولی باید کار کرد. افرادی هستند که علاقه به خرابکاری دارند، ما سپر دژپا را داریم که جلوی حملات را می‌گیرد و به ما هشدار می‌دهد.


آذری جهرمی با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب درباره شبکه ملی اطلاعات گفت: رهبر انقلاب افق‌های دور را می‌بینند و ما باید تلاش کنیم به آن افق برسیم. فرمایشات ایشان برای ما لازم الاجراست، ولی شیوه اجرا متفاوت است.


وی درباره میزان پهنای باند هم گفت: سیاست اصولی پهنای باند در افق ۱۴۰۴ در شورا تدوین شده و آمده که نسبت خدمات باید ۷۰ به ۳۰ باشد.


آذری جهرمی درباه برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب نیز گفت: فروش کتاب در شرایط کرونا و عدالتی که به وجود آمد رشد داشته و همه مردم در سراسر کشور توانستند به صورت عادلانه به کتاب‌ها دسترسی داشته باشند.


وزیر ارتباطات درباره سند احراز هویت در فضای مجازی گفت: سند سیاستی است، الان در همه جا هویت سنجی هست، در بورس و همه جا هویت سنجی دارند، ما در این شرایط کرونا به ۲۰ میلیون خانوار با پیامک وام دادیم و هویت سنجی کردیم.


قیمت و کیفیت اینترنت


آذری جهرمی درباره قیمت و کیفیت اینترنت و مکانیزم نظارت بیان کرد: سنجش کیفیت از طریق سامانه دیار که در دسترس است نت سنج پلاس برای مردم راحت است. ما ۶ هزار سنسور نصب کردیم که لحظه‌ای به ما گزارش می‌دهند، سامانه سپاس را داریم که درباره گزارش تخلف و شکایت از ۱۹۵ است. ما همه این گزارشات را در سامانه نت پلاس گفتیم. درباره نظارت هم اول تذکر می‌دهیم، بعد بحث قیاس با سایر اپراتور‌ها را داریم و در مرحله آخر براساس وظیفه‌ای که داریم تنبیه نقدی را در نظر می‌گیریم.


وی درباره این نظارت افزود: دو اپراتور ما قیمت اینترنت را ۱۰۰ برابر افزایش دادند ما براساس قانون و ظرفیت نظارت قیمت‌ها را دوباره به قبل برگرداندیم.


آذری جهرمی گفت: مردم می‌توانند شکایات خود در هر حوزه‌ای را با شماره تلفن سه رقمی ۱۹۵ با ما در میان بگذارند، همکاران ما پس از ثبت شکایت به آن‌ها رسیدگی می‌کنند. همه شکایات در نت سنج پلاس موجود است.


دستاوردهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت دوازدهم


وزیر ارتباطات در پایان صحبت هایش مهم‌ترین دستاورد این وزارتخانه را نام برد و گفت: در ابتدا ما ۴ میلیون مشترک متصل به شبکه ملی ارتباطات داشتیم که در دولت دوازدهم به ۷۰ میلیون رسیده است. با وجود گرانی و افزایش قیمت همه چیز قیمت ما تثبیت شده، بنابر گزارش بانک مرکزی تورم ما بیش از ۱۱ درصد در طول ۷ سال نبوده، با همین تثبیت قیمت‌ها ما رشد ۳ برابری در اتصال به اینترنت داشتیم. دسترسی عادلانه مردم به اینترنت، ایجاد فضای تنفس ایجاد اشتغال برای همه دستاورد‌های مهمی است که برای مردم آسایش و رفاه آورده است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب