دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 بهمن 1399 - 14:50
مدیر مرکز کشت‌بافت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان:

گلخانه‌های واحد رفسنجان تا 5 هزار متر مربع قابلیت توسعه دارد/ فروش نهال‌های پسته برتر از فروردین‌ 1400

مدیر مرکز کشت‌بافت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان با بیان اینکه گلخانه‌های این دانشگاه تا 5 هزار متر مربع قابلیت توسعه دارد از فروش نهال‌های زینتی رُز و محمدی و نهال‌های پسته برتر از اسفند 99 و فروردین 1400 خبر داد.
کد خبر : 560340
photo5812174475272238123.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از رفسنجان، فرشته کامیاب در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: آزمایشگاه کشت‌بافت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان یک هزار مترمربع مساحت دارد و گلخانه سازگاری ۴۰۰ متر مربع و گلخانه رشد این واحد دانشگاهی اکنون ۲۰۰ متر مربع آماده بوده که تا ۵ هزار متر مربع قابل توسعه است.


وی ادامه داد: کشت‌بافت روشی هایتک بوده که دارای اصالت و سلامت است و می‌توان ژنتیک برتر را انتخاب و در زمان خیلی کوتاه میلیون‌ها نهال اصلاح‌شده تکثیر کرد. سلول از گیاه اصلی گرفته می‌شود و در محیط‌های ویژه و مناسب رشد و بعد از اینکه جوانه زد به «گلخانه سازگاری» انتقال پیدا می‌کند و بعد در باغ و گلخانه کشت می‌شود.


عضو هیئت علمی علوم باغبانی و مدیر مرکز کشت‌بافت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان خاطرنشان کرد: در مرکز کشت‌بافت این دانشگاه فقط دانشجویان کار می‌کنند، دانشجویان بورسیه شده و کار و مهارت یاد می‌گیرند و با مهارت‌آموزی وارد بازار کار می‌شوند.


کامیاب افزود: بیشترین کشت نهال  در کشورهای هلند و آمریکا از طریق کشت‌بافت صورت می‌گیرد و این روش کشت در واحد دانشگاهی رفسنجان در کشور کاملاً منحصربه‌فرد است.


20 هزار نهال کشت‌بافت واحد رفسنجان آماده فروش


گلخانه هیدروپونیک واحد رفسنجان


وی عنوان کرد: نخستین نهالی که با روش کشت‌بافت تولید شد، نهال گلابی بود که حدود ۲۰ هزار اصله از این نهال کشت‌شده و مقداری از آن به گلخانه رشد منتقل‌شده که آماده فروش است.


این مسئول مطرح کرد: نهال‌های زینتی مانند گل رُز و محمدی به گلخانه سازگاری منتقل شده و اسفند 99 آماده فروش هستند. نهال‌های پسته برتر را از فروردین‌ 1400 به فروش خواهیم رسید و روی رقم پسته بومی مطالعاتی صورت گرفته که به‌زودی به مرحله تولید خواهند رسید.


به گفته مدیر مرکز کشت‌بافت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، روی پایه خرما تحقیقات صورت گرفته است؛ اما تا به نتیجه برسد، حداقل سه سال طول می‌کشد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب