سهم ۴.۵ درصدی ایران در مرجع مقالات پراستناد دنیا
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، رضا نقیزاده، مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه رادیویی خیابان فرصت از سهم ۴.۵ درصدی ایران در مرجع مقالات پراستناد دنیا خبر داد و گفت: این آمار چندی پیش نزدیک به یک درصد بود که به معنای رشد کیفی مقالات ایرانی در دنیاست.
وی تعداد مقالات برتر منتشر شده در کشور را نشان دهنده عددی بالا توصیف کرد و افزود: پژوهش در گام اول برای تولید هر کار علمی در دانشگاههاست و شخصا همواره به فعالان حوزه نوآوری توصیه میکنم خود را فریب ندهند و بدون پژوهش رویای دستیابی به فناوری را در سر نپرورانند.
نقی زاده پژوهش متصل به کاربرد را پیش زمینه اقدامات عمیق فناورانه خواند و عنوان کرد: وقت رتبه مقالات ایرانی در دنیا ۱۵ است، اهمیت آن در داخل کشور نیز نمود مییابد.
مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: مقالات ایرانی با بررسی در داخل، به داوری سطوح علمی بینالمللی نمیرسند. با این وجود یک پژوهش از روستایی دور افتاده در بهترین ژورنالهای خارجی مقالات خود را به چاپ رسانده و اتفاقا توسط یکی از بهترین اساتید امریکایی داوری شده است.
نقی زاده با بیان این که مقاله همه آنچه از علم میخواهیم نیست، ولی بخشی از واقعیتهای پژوهشی کشور را نمایان میسازد، افزود: ما باید نسبت به رشد کمی و کیفی مقالات تاکید کنیم چراکه برای خلق آنها، نیازمند پژوهش هستیم. تا دو دهه گذشته تصور دستیابی ایران به ۶۰ هزار مقاله ISI نشدنی بود، ولی با یک هدفگذاری و برنامهریزی، امروز کشور بدین نقطه رسیده است.
وی چنین روندی را برای دانشمندان خارج از کشور غیر قابل باور خواند و عنوان کرد: اخیرا گزارشی از سوی یکی از دانشگاههای خارج از کشور منتشر شده بود و ادعا داشت با بودجه هزینه شده در ایران، تحقق چنین دستاوردی غیرممکن است و در ادامه نتیجه گرفته بود که یا مقالات ایرانی بیکیفیت هستند یا تقلب علمی صورت میگیرد. در دو سال اخیر برای نخستین بار رتبه مقالات ایران از لحاظ کمی، با رتبه کیفی ما برابر شد و این نکته مهم، پاسخی بود به گزارش این دانشگاه خارجی!
مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اعلام اینکه جوانان ایرانی توانایی پیشبُرد پروژههای مشابه خارجی را با یک دهم هزینه دارا هستند، یادآوری کرد: سه عنصر برنامهریزی، تلاش و صبر در حوزههای فناورانه نتیجهبخش است. ما به موفقیتهایی دست مییابیم که شاید از منظر یک فرد خارجی غیر واقعی باشد و این باعث افتخار است.
نقی زاده در عین حال تاکید کرد که همچنان با قلهها فاصله داریم و نباید آمار و موفیقتها ما را فریفته کند و تصور کنیم با شیب که پیمودهایم، به قله رسیدهایم. باید همچنان تلاش مستمر را ادامه دهیم و با شناخت نقاط ضعف، آن را مرتفع نماییم.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/