دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

چرا ترخیص خودروهای آمریکایی از گمرک ممکن نیست؟

تعداد بسیاری خودروهای لوکس در گمرکات کشور منتظر ترخیص هستند، اما این بار مسئولان به‌صورت جدی‌تر پای کار آمده و اجازه ترخیص خودروهای آمریکایی را که واردات آنها ممنوع است، نداده‌اند.
کد خبر : 559877
12827004_873.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه صنعت و معدن گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سود هنگفت ناشی از خودروهای لوکس آنقدر وسوسه برانگیز است که باوجود ممنوعیت واردات برخی از این خودروها، عده معدودی همواره درصدد واردات این کالاهای لوکس هستند.


براین اساس تعداد بسیاری از این خودروها در گمرکات کشور منتظر ترخیص هستند، اما این بار مسئولان به‌صورت جدی تر پای کار آمده و اجازه ترخیص خودروهای آمریکایی را که واردات آنها ممنوع است، نداده‌اند.


نیره پیروزبخت درباره وضعیت ترخیص خودروها از گمرک می‌گوید عموما مشکلات ترخیص کالاها در گمرکات، مربوط به مسائل بانکی یا نداشتن ثبت سفارش است. در بحث خودروهای بنز، بی ام دبلیو و پورشه که اخیرا خبرساز شد هم فقط بحث استاندارد نبوده و قوانین و مقرراتی هم مانند مقررات گمرکی یا اظهار نشدن کالا هم دخیل هستند.


به گفته وی همچنین بر اساس دستور صریح مقام معظم رهبری خودروی آمریکایی، حتی اگر در کشور دیگری تولید شده باشد یا اگر خودرویی محصول کشور دیگری باشد، اما در آمریکا تولید شده باشد، اجازه ورود به کشور ندارد که این موضوع به صورت بخشنامه به گمرکات کشور ابلاغ شده است.


رئیس سازمان ملی استاندارد می‌افزاید یکی از افرادی که در مجلس نام و نشانی دارد از من سوال کرد که چرا اجازه واردات خودروهای آمریکایی را نمی‌دهید؟ من در پاسخ گفتم اگر فردی این ماشین‌ها را در خیابان ببیند به سازمان استاندارد ایراد می‌گیرد که چرا خلاف دستور رهبری عمل کرده است. به همین دلیل هر چقدر هم یک خودرو استاندارد باشد نمی‌توانیم برخلاف ضوابط اجازه واردات بدهیم. همچنین در مورد خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی‌سی منع قانونی وجود دارد و نمی‌توانیم با واردات آنها موافقت کنیم.


پیروزبخت معتقد است سازمان ملی استاندارد یکی از سازمان‌هایی است که کمترین مشکل را در این رابطه دارد، چرا که کالای وارداتی را سریع تعیین تکلیف می‌کنیم و با انجام آزمایش‌ها و کنترل‌های لازم اگر کالایی از استاندارد لازم برخوردار نباشد، مشمول عدم انطباق با استاندارد شده و از واردات آن جلوگیری می‌شود.


به گفته وی آمار بالایی برای استاندارد در این زمینه وجود ندارد مگر اینکه موردی مانند واردات ۱۴۰ هزار تن ذرت غیراستاندارد مطرح باشد که چند سال پیش اتفاق افتاد و با توجه به اینکه این ذرت‌ها به سلامت مردم لطمه می‌زنند، اگر ۱۰۰ سال دیگر هم در گمرک باقی بمانند با ترخیص آنها موافقت نخواهیم کرد که این مسئله ماندگاری کالا محسوب نمی‌شود. این موضوع درس خوبی شد و بعد از آن فقط ۱۰ هزار تن نهاده دامی مغایر با استاندارد به کشور وارد شد.


رئیس سازمان ملی استاندارد می‌گوید این سازمان آمادگی دارد تا نسبت به ورود خودروهایی که محدودیت‌های یاد شده را نداشته و در عین حال استانداردهای ۸۵گانه را پاس می‌کنند، با همکاری سایر دستگاه‌های ذی‌ربط اجازه دهد.


انتهای پیام/4133 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب