روند تکاملی صنعت فضایی کشور ادامه دارد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بهروز همتی از کارشناسان فناوریهای نوین سازمان فضایی ایران در رویداد ایده تا جذب سرمایه در حوزه صنعت فضایی(ستکس) که ظهر امروز در مرکز نوآوری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، توضیحاتی را در خصوص برنامههای 5 سال اخیر سازمان فضایی ایران و دستاوردهای صنعت فضایی بیان کرد.
وی افزود: ماهواره دوستی در قالب پروژه مشترک بین سازمان فضایی ایران و دانشگاه صنعتی شریف طراحی شد. این ماهواره با وجود ویژگیهای قابل توجه به دلیل نقص فنی در آخرین مراحل طراحی دچار مشکل شد و به بهرهبرداری نرسید. ماهواره پیام محصول همکاری مشترک سازمان فضایی و دانشمندان دانشگاه امیرکبیر بود. از جمله کاربردهای این ماهواره ارزیابی خرابیهای بعد از بحران، پایش پوشش گیاهی و رصد مرزهای دریایی است. ماهواره پیام در مرحله پرتاب به دلیل پایین بودن سرعت به مدار پیشبینی شده نرسید.
این کارشناس فناوریهای نوین سازمان فضایی ایران بیان کرد: ماهواره ظفر توسط محققان دانشگاه علموصنعت طراحی شد. این ماهواره دارای قابلیت تعیین موقعیت بهتر از 100 متر با استفاده از فناوری چیپیاس است. تهیه نقشههای شهری و برقراری ارتباط به صورت unicast و broadcast از جمله کاربردهای ماهواره ظفر است.
همتی عنوان کرد: ماهواره ناهید 1 اولین ماهواره مخابراتی ایران است. این ماهواره هماکنون در صف پرتاب قرار دارد. ماهواره ناهید 1 توسط متخصصان پژوهشگاه فضایی ایران طراحی شده است. ماهواره پارس 1، ماهوارهای سنجشی است و در صف پرتاب به مدار زمین قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: ماهواره ناهید 2 نیز ماهوارهای مخابراتی است که توسط گروهی از دانشمندان ایرانی در پژوهشگاه فضایی ایران طراحی شده و امیدواریم به زودی به سمت هدف از پیش تعیین شده پرتاب شود. ماهواره کیوبست با استاندار 37 یکی دیگر از دستاوردهای صنعت فضایی کشور است که توسط محققان در بخش خصوصی طراحی شده است. مراحل طراحی و مدلسازی این ماهواره کامل شده و اکنون در اختیار سازمان فضایی ایران است.
این کارشناس فناوریهای نوین سازمان فضایی ایران ادامه داد: ماهواره دانشجویی اپسکو(SSS) محصول مشترک دانشجویان ایرانی، ترکیهای و پاکستانی است. از ایران دانشگاههای صنعتی شریف، امیرکبیر و خواجه نصیرالدین طوسی در پروژه ساخت این ماهواره مشارکت دارند و قسمتهایی از آن را طراحی میکنند. آخرین پروژه صنعت فضایی کشور نیز ماهواره رسام است و فعلاً در مرحله مدلسازی قرار دارد.
همتی گفت: هم اکنون صنعت فضایی کشور در حال تکامل است و کارهای زیادی در این حوزه انجام شده ولی باید همچنان برای پیشرفت تلاش کنیم. همکاری بخش خصوصی و نهادهای دولتی در صنعت فضایی سبب تسریع در فرایند ساخت و توسعه تجهیزات فضایی بومی میشود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/