دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1399 - 17:35
جهانگیری:

مشکلات اجرایی طرح الگوی کشت ملی برطرف شود

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه بررسی مسائل و ابعاد اجتماعی اجرای طرح الگوی کشت ملی نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت: گاهی طرح‌ها به دلیل آنکه مسائل اجرایی و ابعاد اجتماعی آن دیده نمی‌شود، طرح با موفقیت به اجرا نمی‌رسد.
کد خبر : 559207
جهان.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، چهل و یکمین جلسه شورای عالی آب امروز به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد.


جهانگیری در این جلسه با اشاره به گزارش وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اقدامات انجام شده برای تدوین الگوی کشت ملی، از تلاش‌های صورت گرفته برای تدوین و ارائه این گزارش قدردانی کرد و گفت: سند الگوی کشت موضوعی است که سال‌ها در کشور مطرح بوده که خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزی مطالعات و بررسی‌های متعددی را انجام داده و این سند امروز تدوین شده است.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به محدودیت منابع و مؤلفه‌های تولید در همه بخش‌ها، اظهار داشت: در بخش کشاورزی نیز همانند سایر بخش‌ها با محدودیت منابع نظیر آب‌وخاک مواجه هستیم و مهم‌ترین پیام سند الگوی کشت نیز این است که بتوانیم از منابع محدود، بهترین استفاده را انجام دهیم تا بیشترین بازده را داشته باشیم.


وی افزود: اجرای الگوی کشت ملی باید منجر به این شود که از هر مترمکعب آب در بخش کشاورزی بهترین استفاده صورت گیرد و محصولات کشاورزی نیز با بالاترین بازدهی تولید شود.


جهانگیری با بیان اینکه بخش کشاورزی مهم‌ترین مصرف‌کننده آب در کشور است، گفت: اگر بتوانیم با اقداماتی نظیر اجرای الگوی کشت حتی ۱۵ درصد در مصرف آب بخش کشاورزی صرفه‌جویی کنیم، اثرگذاری این کاهش مصرف بیش از صرفه‌جویی در بخش‌های صنعت و شرب نمایان خواهد شد.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه تدوین و اجرای الگوی کشت در کشور یک تکلیف قانونی است، خاطر نشان کرد: رمز موفقیت اجرای این طرح تفاهم میان ذینفعان طرح است و مشارکت اساتید دانشگاه و صاحب‌نظران نیز در این زمینه می‌تواند در موفقیت اجرای طرح مؤثر باشد.


وی از معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی خواست طرح الگوی کشت ملی تدوین شده را در دسترس اساتید دانشگاه و صاحب‌نظران این حوزه قرار داده و نظرات و دیدگاه‌های آنان را دریافت کند تا پس از جمع‌بندی و تأیید نهایی این طرح، شاهد همراهی و مشارکت دانشکده‌های کشاورزی و صاحب‌نظران این حوزه باشیم.


جهانگیری همچنین با تأکید بر اینکه بررسی مسائل و ابعاد اجتماعی اجرای طرح الگوی کشت ملی نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت: گاهی شاهد آن هستیم که برخی طرح‌های خوب با دقت بالا تدوین می‌شود، اما به دلیل آنکه مسائل اجرایی و ابعاد اجتماعی آن دیده نمی‌شود، طرح با موفقیت به اجرا نمی‌رسد.


معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه باید نحوه تعامل با مردم، کشاورزان و ذینفعان طرح به دقت مورد بررسی قرار گیرد، افزود: اجرای این طرح نیازمند پیوست‌های رسانه‌ای و فرهنگی است و نقش صداوسیما نیز در اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به ذینفعان طرح بسیار پراهمیت است.


وی همچنین با اشاره به گزارش رئیس سازمان هواشناسی کشور در خصوص پیش‌بینی بارش‌ها طی هفته‌ها و ماه‌های پیش رو، گفت: لازم است وزارت نیرو از هم اکنون برای مدیریت منابع آب و به ویژه تأمین آب شرب در تابستان سال آینده برنامه‌ریزی کند تا دغدغه‌ای برای تأمین آب شرب وجود نداشته باشد.


در این جلسه که وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز حضور داشتند، معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص تدوین الگوی کشت ملی و الزامات پیاده‌سازی این طرح ارائه کرد و به تشریح دستاورد‌های اجرای الگوی کشت ملی پرداخت.


در این گزارش با اشاره به نتایج مثبت و بهبود حاصل شده از اجرای فاز یک این طرح، ایجاد وفاق ملی برای عملیاتی نمودن طرح الگوی کشت ملی مورد تأکید قرار گرفت.


معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی همچنین گزارشی از میزان مصرف آب بخش زراعت به تفکیک محصول ارائه کرد و گفت: در تدوین این طرح بهره‌وری آب به عنوان یک موضوع پراهمیت مدنظر قرار گرفته و برای هر استان الگوی کشت مجزا تهیه شده است.


در ابتدای این جلسه نیز رئیس سازمان هواشناسی کشور گزارشی از آخرین وضعیت هوا و پیش‌بینی بارش برای هفته‌های پیش رو ارائه کرد و گفت: در هفته‌های پیش رو میزان بارش‌ها کمتر از نرمال است، اما انتظار می‌رود از اواخر بهمن‌ماه شاهد بارش‌های نرمال باشیم.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب