دست قدرتمند فناوری در دست ساختوتولید/ روباتهای خودکار جای «یقهآبیها» را میگیرند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، صنعت ساخت و تولید شاهد انقلاب صنعتی چهارم است. استفاده از فناوریهای پیشرفته و ابزارهای دیجیتال، بهرهوری قابلتوجهی را در فرآیند تولید در صنایع مختلف ایجاد میکند. صنایع گوناگون از خودروسازی تا بهداشت و درمان با بهکارگیری فناوریهایی همچون روباتیک و هوش مصنوعی روند ساخت و تولید را متحول میکنند.
در ادامه به برخی از کاربردهای فناوریهای پیشرفته در ساخت و تولید میپردازیم.
روباتیک: روباتهای خودکار مورداستفاده در ساخت و تولید، کیفیت و کارایی را با خطاهای محدود تضمین میکنند. فناوری روباتیک میتواند وظایف تکراری را بر عهده بگیرد و در شرایط شدید کار کند؛ شرایطی که میتواند برای انسان مضر باشد. این امر «تولید چراغ خاموش» را امکانپذیر میکند که در آن روباتهای هوشمند میتوانند بدون نور، انرژی و تهویه برای مدت طولانیتری کار کنند. همچنین کوبوتها یا روباتهای مشارکتی در کنار انسان کار میکنند و ظرفیت قابلتوجهی برای یادگیری دارند و مدیریت آنها آسان است.
اینترنت اشیاء: هماکنون اتصال و تجزیهوتحلیل حجم بزرگی از دادهها بهصورت آنی با اینترنت اشیاء امکانپذیر است. ارزیابی مداوم دادههایی که موجب دستیابی به راهحلهای صنعتی و موفقیت میشود اکنون «اینترنت اشیای صنعتی» (IIot) نام گرفته است. سنسورهای اینترنت اشیای صنعتی نظارت بر دستگاه را تسهیل میکنند و در صورت وجود هرگونه مشکلی، خطرات آینده را نشان میدهند. دستیابی به ترندهای روز و درک رفتار مشتری نیز از دیگر مزایای اینترنت اشیاء صنعتی است.
چاپ سهبعدی: تولید افزودنی یا «چاپ سهبعدی» مکانیسم بدون ابزار را برای ساخت نمونههای اولیه امکانپذیر میکند. روش چاپ سهبعدی بهعنوان بخشی جداییناپذیر از تولید هوشمند، در مقایسه با روشهای متداول تولید، سریعتر و مقرونبهصرفهتر است. این مکانیسم با سناریوهای تولید مبتنی بر تقاضا موجب بازیابی سریعتر زنجیرههای تأمین میشود.
هوش مصنوعی: فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی با ارائه تکنیکهایی مانند تحلیل پیشگویانه و روباتیک به نجات صنایع تولیدی شتافتهاند. آنها به پردازش، تجزیهوتحلیل و مقایسه دادهها کمک میکنند تا حداکثر بهرهوری و حداقل اشتباهات را به دست آورند.
کاربرد صنعتی فناوریهای ساخت و تولید
فناوریهای تحولآفرین به ایجاد کارخانههای هوشمند کمک میکنند که با دادههای کاملاً یکپارچه بسیار کارآمد هستند. این فناوریها به صنایع متعددی در کارآمد ساختن فرایندهای ساخت و تولید کمک میکنند. در ادامه به معرفی صنایعی میپردازیم که بهطور مؤثر با استفاده از فناوریهایی همچون هوش مصنوعی و تجزیهوتحلیل کلانداده، بین محیطهای دیجیتال و فیزیکی ارتباط برقرار میکنند.
خودروسازی: اخیراً شرکت خودروسازی جنرال موتورز برای اطمینان از چابکی و بهبود تولید، امکانات چاپ سهبعدی را بهکار گرفته است. «چاپ سهبعدی» با ارایه یک روش طولانیمدت و مقرونبهصرفه برای ساخت قطعات در مدتزمان بسیار کوتاه، نقش اساسی در صنعت خودرو دارد.
ساختوساز: ماشینآلات کاملاً یا نیمهخودکار مورداستفاده در صنعت ساختوساز، عملکرد روان و کارآمد این صنعت را امکانپذیر میکند. استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به کاهش خطرات و ارایه بینشی در مورد هزینههای ساختمانی کمک میکند. همچنین فناوریهای واقعیت افزوده و مجازی نیز امکان ردیابی مداوم کارگران و آسانتر کردن ارتباطات را فراهم میکنند. از این گذشته فناوری «طراحی به کمک رایانه» (CAD) روند طراحی را با حداکثر دقت پیگیری میکند.
این امر به یک تصویرسازی دقیق از طرح کمک میکند تا درک اشکال و ایراد را آسانتر کند. صنعت ساختوساز همچنین از چاپ سهبعدی برای ساخت نمونههای پیچیده با حداقل نیروی کار و هدر رفتن کمتر مواد استفاده میکند.
پوشاک: با راهاندازی دستگاه خودکار برش پارچه توسط شرکت «توکاتک»، تولید هوشمند پا به صنعت پوشاک نیز گذاشته است.
ماشینهای خودکار و روباتیک تولید حداکثر را در مدتزمان کوتاهتری تسهیل میکنند. بهخصوص، استفاده از چرخخیاطی خودکار به انجام طرحها و الگوهای تکراری کمک میکند. همچنین ردیابی کلیه عملیاتها با محاسبه ابری بدون دردسر انجام میشود.
بهداشت و درمان: فناوریهای ساخت و تولید در بخش بهداشت و درمان از اهمیت کمتری برخوردار نیستند. با ظهور انقلاب صنعتی چهارم، این بخش مستعد دریافت منافعی از فناوریها است. اینترنت اشیا در زمینه پزشکی، مراقبتهای درمانی شخصیسازیشده و پزشکی از راه دور را امکانپذیر میکند.
همچنین فناوری هوش مصنوعی در حوزه مراقبتهای درمانی راه را برای روشهای خودتشخیصی هموار میکند. علاوه بر این معرفی روباتها و کُبوتها دقت و صحت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی را تضمین میکنند.
غذا و نوشیدنی: صنایع غذایی و آشامیدنی تاکنون از ماشینهای مختلفی در تولید مواد غذایی استفاده کردهاند. علیرغم این موضوع، خطاها و خراب شدن محصولات به دلیل شرایط نامطلوب رخ داده است. دیجیتالیسازی با تلفیق هوش مصنوعی و تجزیهوتحلیل کلانداده به حل این مسئله کمک میکند. این بینش پیشگویانه و نظارت بر ماشینها در جلوگیری از هرگونه خرابی تولید کمک میکند. همچنین واقعیت افزوده و مجازی میتوانند تجربه بهتری را برای مصرفکنندگان ایجاد کنند تا شاهد ایمنی و کیفیت فرآیند تولید باشند.
ظهور فناوریهای ساخت و تولید با مداخله کمتر انسانی فضایی را برای پیشرفتهای هوشمند ایجاد میکند. بهغیراز موارد ذکرشده، صنایع دیگری مانند هوافضا، لجستیک و آیتی نیز وجود دارند که از فناوریهای پیشرفته ساخت و تولید استفاده میکنند. درمجموع گنجاندن این فناوریها در دنیای تجارت، یک اکوسیستم پایدار را ایجاد میکند. با هوشمندی بهتر و بروز خطاهای کمتر، این فناوریها نوآوری، مدیریت بهتر زمان و اقتصاد قویتری را به ارمغان میآورند.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/