استفاده از زیستپسماندها برای کاهش مصرف برق نمایشگرها
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، کامپوزیتهای نانوذرهای بلور مایع که با نانوذرات سنتز شده از پسماندهای زیستی ترکیب شدهاند، میتوانند مصرف برق نمایشگر را کاهش دهند.
دانشمندان حوزه مواد، کامپوزیتی از جنس کریستال مایع – نانوذرات را با استفاده از بلور مایع نماتیک و نانوذرات سنتز شده از زبالههای زیستی تهیه کردهاند که امکان کاهش مصرف برق در دستگاههای نمایشگر مانند نمایشگرهای بلور مایع، تلفنهای همراه و لپتاپها را دارد.
این مواد با محیطزیست سازگار بوده و سمیت کمتری نسبت به مواد رایج دارند؛ ازاینرو، میتوان با خیال راحت از آنها در وسایل خانگی، ادارات یا سایر مکانهای عمومی استفاده کرد بدون اینکه نگران تأثیرات آن بر سلامتی و محیطزیست تأثیر بود.
تیمی از دانشمندان مرکز علوم نانو و مواد نرم (CeNS) در بنگالورو با همکاری محققانی از موسسه وزارت علوم و فناوری (DST)، بلور مایع را با نانوذرات کربن متخلخل ترکیب کردهاند. این ساختار جدید میتواند برای تولید صفحههای نمایش تخت استفاده شود.
ونا پراساد از محققان اصلی این پروژه با ترکیب نانوذرات کربن سنتز شده از ضایعات چوب ساج اقدام به تولید این ماده جدید کرده است. پراساد در این پروژه از همکاری دکتر گورومورتی هچ، استاد حوزه مواد نانو بهره گرفته است.
این نانوذره در آزمایشگاه CeNS به بلور مایع نماتیک وارد شد و این تیم تحقیقاتی دریافت که ترکیب نانوذرات کربنی متخلخل در بلور مایع نماتیک منجر به کاهش ولتاژ آستانه کامپوزیت میشود.
ولتاژ آستانه پایینتر به این معنی است که ولتاژ کمتری برای سوئیچ بلورهای مایع در این کامپوزیتها موردنیاز است.
نتایج این پروژه در قالب مقالهای در نشریه Journal of Molecular Liquids منتشر شده است.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/