دولت مسئول وضعیت فعلی بورس است/ حمایتهای رئیس جمهور از بورس چه شد؟
به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بازار سرمایه در ماههای پایانی سال گذشته روند رو به رشدی را آغاز کرد که به نوعی بیسابقه به شمار میرفت و در ادامه با تبلیغاتی و دعوتی که از سوی مسئولان دولتی صورت گرفت مردم برای حضور در این بازار ترغیب شدند و صف های طویلی در کارگزاریها و دفاتر پیشخوان برای دریافت کد بورسی به راه افتاد.
همزمان با حضور مردم ورود عرضههای اولیه به بورس سرعت گرفت و از طرفی دولت نیز با طراحی ETF سعی کرد مردم بیشتری تشویق به ورود شوند و طی ۵ ماهه ابتدایی سال، بورس با رونق بیسابقهای روبهرو شد و شاخص تا عدد بیش از ۲ میلیون واحد نیز پیش رفت.
آغاز سقوط بورس از شهریور
اما هر چه بازار سرمایه به سمت پایان شهریورماه حرکت کرد، از رونق بازار کم شد و شاخص که طی ماههای گذشته با سرعت زیادی روند صعودی در پیش گرفته بود با سرعت به مراتب بیشتر روند نزولی را آغاز کرد و حتی به زیر یکمیلیون و ۲۰۰ هزار واحد نیز رسید.
در این بین بخش زیادی از مردم که با دعوت و تشویق دولت و با نیت کسب سود وارد بورس شده بودند دچار ضرر هنگفتی شدند و بخش زیادی از آنها تا 70 درصد سرمایه خود را از دست دادند.
نوسان ذات بازار سرمایه است!
مردمی که تنها بهواسطه اعتماد به اظهارنظرهای مقامهای دولتی به این بازار ورود کرده بودند اندک دارایی خود را از دست رفته میدیدند راهی هم برای گریز از این وضعیت نداشتند.
مسئولان دولتی که مردم را برای حضور در این بازار تشویق کرده بودند پس از سقوط شاخص یا روزه سکوت گرفتند و یا با این جمله که نوسان ذات بازار است سعی کردند این ریزش را توجیه کنند.
فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و دارایی آبان ماه امسال دراینباره گفته بود؛ نوسان در ذات بازار سرمایه و سهام است و بهعبارتیدیگر این بازار عمدتاً مبتنی بر رفتار سهامداران و عرضهکنندگان سهام است.
دژپسند با بیان اینکه در هیچ جای دنیا، بازار سرمایه تضمین نمیشود، میافزاید البته باید میان حمایت و تضمین تفاوت قائل شویم، هرچند در این بازار نه تضمین بلکه حمایت نیز صورت نگرفت.
بورس جای سرمایهگذاری است
این در حالی است که حسن روحانی رئیسجمهور نیز گفته بود؛ با شرایطی که بورس نشان میدهد اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم باید همهچیز را به بورس بسپارند.
وی در جلسه هیئت دولت درباره عرضه ای تی اف اظهار کرده بود که سهم ای تی اف که شهریورماه با تخفیف عرضه میشود به نفع همه است و برای این است که مردم بدانند سکه و دلار جای سرمایهگذاری نیست اما بورس جای سرمایهگذاری است.
چند روز پس از صحبت رئیسجمهور مبنی بر اینکه «مردم باید همهچیز را به بورس بسپارند» سقوط تاریخی بورس آغاز شد و با توجه به بیاعتمادی به وجود آمده بورس روزهای پرتلاطمی را پشت سر گذاشت و هنوز هم به آرامش نرسید.
دولت مسئول وضعیت فعلی بورس است
وضعیت بازار سرمایه به مرحلهای از بغرنجی رسید که محمدباقر قالیباف مستقیماً دولت را مسئول به وجود آمدن وضعیت فعلی بورس اعلام کرد و میگوید از اواخر مرداد شاهد افت یک میلیون واحدی شاخص بورس هستیم و این نوسان بالا نشانه ضعف در مدیریت این بازار است.
وی میافزاید وقتی رئیس دولت از مردم برای سرمایهگذاری در بورس دعوت کرده و به آنان اطمینان داده که ما هستیم مردم باید احساس کنند که ما حضور داریم.
رئیس مجلس با بیان اینکه باید مجموعه سهام فروخته شده شرکتهای حقوقی در ماههای اخیر بررسی شود، میافزاید این نوسانات، هم در حوزه اقتصادی به ما آسیب میزند و هم بدتر از آن این است که اعتماد مردم از بین میرود.
انتهای پیام/4133/پ
انتهای پیام/