عنصر مادی و معنوی جرم نسلکشی با جزئیات فاجعه منا منطبق است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در این مقاله آمده است: ژینوساید (نسلکشی) عبارت است از«هرگونه اقدام و مبادرت برای نابودی و حذف فیزیکی بخش یا کلیت گروهی نژادی، قومی، ملی، مذهبی، ایدئولوژیکی» آن زمانی که تعبیرهای جزئی در مورد نسلکشی تغییر میکرد نخستین تعریف قانونی این عمل در بیانیه سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۸ حول «جلوگیری و مجازات جرم نسلکشی» شکل گرفت.
لطفی با توجه به این که خود یکی از وکلای پایه یک دادگستری بوده و آشنا به آئیننامههای بین المللی است در این مقاله خاطرنشان کرد: دیوان بینالمللی کیفری اساسنامهای در زمینه تعریف جرم ژینوساید و مبارزه با آن تصویب کرده است بر طبق مواد این اساسنامه عنصر مادی این جرم محدود به 5 بند شده است و عنصر معنوی نیز برای تحقق این جرم تحت شرایطی لازم دانسته شده است، نسل کشی در طول تاریخ به کرات اتفاق افتاده است تا همین امسال که فاجعه منا روی داد و با بررسی مواد این اساسنامه به این نتیجه میرسیم که عنصر مادی و معنوی جرم نسل کشی با جزئیات فاجعه منا منطبق است، بنابراین توجیهات آل سعود جهت قانونی ندارد و دنیای اسلام باید در راستای احقاق حقوق قربانیان این فاجعه در جوامع بین المللی اقدامات لازم را انجام دهد.
فاجعه منا در روز پنجشنبه ۲ مهر ۱۳۹۴ برابر با ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۵ میلادی و ۱۰ ذیحجه ۱۴۳۶ قمری همزمان با عید قربان در مراسم رمی جمرات در «خیابان ۲۰۴» نزدیک تقاطع آن با «خیابان ۲۲۳»، در منطقه منا، شهر مکه، عربستان سعودی رخ دادهاست. ازدحام حجاج باعث کشته شدن دستکم ۲٬۲۷۷ نفر و مصدومیت دستکم ۱۳۲ نفر شد. هنوز آمار دقیق تلفات این حادثه رسماً اعلام نشده است. مقامات عربستان ۲ روز پس از وقوع حادثه تعداد جانباختگان را ۷۶۹ نفر اعلام کردند، اما خبرگزاری آسوشیتد پرس کشته شدن حداقل ۲۱۷۷ نفر را تأیید کرده است. منابع ایرانی با استناد به آمار غیررسمی و مشاهدات میدانی تعداد جانباختگان را تا مرز ۸۰۰۰ نفر اعلام میکنند.
تعداد جانباختگان ایرانی در این حادثه ۴۶۴ نفر اعلام شده که از این تعداد ۳۶ نفر مفقودند و ۲۹ نفر هم در قبورالشهدای مکه دفن شدهاند و تعداد زخمیها در آخرین آمار ۱۳۲ نفر اعلام شده است.
انتهای پیام/