دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 دی 1399 - 17:07

حسن نوروزی ۳

/
کد خبر : 557345

 


گفتید رئیس جمهور باید استعفا دهد؟


- اصلاً باید از خجالت استعفا دهد وقتی که می‌بیند مثلاً در بودجه در ردیف‌ها بودجه آورده‌اند برای سند 2030. رئیس جمهور به جای اینکه بیاید با علت‌ها، اقتصاد، گرانی‌ها، به‌هم ریختگی‌ها، کاهش ارزش پول ملی، گرانی مسکن، گرانی، روی اینها کار کند که اصلاً کار نمی‌کند وگرنه هر شب باید روی اینها بحث شود.


هر شب کرونا، یک سخنگو داریم از وزارت بهداشت برای کرونا، یک سخنگو آقای دکتر رئیسی از وزارت کشور، مرتب هر شب کرونا، کرونا، خب کرونا چی شده مثلاً؟! بخواهی جلوی کرونا را بگیری باید اطبای طب سنتی ایران که خاستگاه طب سنتی در ایران بوده، بوعلی سینا در ایران بوده، ایرانی است. اینها باید بیایند صحبت کنند چه بخوریم؟ چه نخوریم؟ چگونه مراعات زندگی و موارد بهداشتی و پزشکی کنیم تا مریض نشویم. اینها باید صحبت شود. اینها را نباید سخنگو، چهار نفر از اطبای بزرگ، دکتر ضیایی و غیره بیایند صحبت کنند و به مردم یاد دهند.


بعد هم افراد زیادی در ایران واکسنش را ساخته‌اند. خیلی خوب، مهم‌تر از این نیست که دختر آقای مخبر دزفولی آمد خودش تزریق کرد. این تمام است دیگر. مرتب پیله کرده‌اند که از آمریکا یا خارج باید بخریم، از چین بخریم، از روسیه بخریم. این خفت و ننگ است برای یک مسئول عالی‌رتبه کشور که دنبال این مسائل باشد. این‌جور خودش را ضعیف و بدبخت و ملتش را بدبخت ببیند. ما باید به جوان ایرانی، به فکر و اندیشه ایرانی اعتماد کنیم. اینها را تقویت کنیم.


شاید پاراپاگوندای آقای رئیس جمهور است که برای پوشاندن مسائل دیگر، کرونا را مطرح می‌کند.


- اینها ذیل هستند. آقای رئیس جمهور از 20 سال، 30 سال قبل همیشه بحث تقویت ایران را از اروپا می‌داند. خودشان چون فارغ‌التحصیل غرب هستند.


از زمانی که کمیسیون امنیت ملی در مجلس بود؟


- دکترایش را از کجا گرفته؟ اینها فکرشان وابسته به فکر خارج است و به نظرم این غلط است. اینها باید به ایرانی، به اسلام و مسلمان و مؤمن اعتماد کنند. ما واکسن ساختیم. چه کسی ساخته؟ مرکز وابسته به روح حضرت امام(ره) و تحت نظر رهبر معظم انقلاب، باید به او اعتماد کند، استفاده کند و اصلاً اگر ما طب سنتی را تقویت کنیم، نیاز به واکسن کرونا نداریم. طب سنتی در کنار طب جدید، مکمل هم‌دیگر هستند، می‌توانند تقویت کنند، اصلاً نیاز به این وسایل نداریم. اصلاً این کرونا و غیره بلایی است که برای جهانخواران آمده نه برای مسلمانان. اگر از طب سنتی هم استفاده کنیم هیچ مشکلی نداریم. مساجد، حسینیه‌ها، 0330، زیارتگاه‌ها را بسته‌اند، عراق همه جا باز است هیچ مشکلی هم ندارند. یک کار بیخود و بیهوده و فرنگی‌بازی است. حالا آنها چون کلیساها و کنیسه‌هایشان را بسته‌اند ما هم باید این کار را کنیم؟ باید به طب سنتی و طب روز توجه کنیم، مردم را توجیه کنیم، بعد هم اتکا کنیم به اطبای ایرانی، این مشکل حل می‌شود.


در مجلس بحث استیضاح وزرا مطرح نیست؟


- فکر می‌کنم آقای دکتر نادری به دنبال استیضاح وزیر اقتصاد بودند. به خاطر همین شرایط حاضر، واگذاری‌ها، گمرک و ... دنبال این استیضاح بودند.


بحث استیضاح رئیس جمهور کلاً منتفی است؟


- فعلاً منتفی است.


الان مهم‌ترین فعالیت کمیسیون قضایی مجلس که شما پیگیری می‌کنید چیست؟


- بحث اصلاح قانون شورای حل اختلاف است. لایحه‌اش آمده، اصلاح کردیم. بحث طرح حمایت از مالکیت‌های صنعتی، بحث طرح اصلاح قانون عدالت اداری است.


در چه موردی؟ توضیح دهید؟


- مهم‌ترین چیزش این است که دیوان بتواند قاضی خودش را به کار بگیرد. یعنی قاضی که فیگوراً و استراکچراً ساخته شده برای دیوان عدالت، نه اینکه از هر جایی، از هر دستگاهی، مثلاً شهرستانی قاضی حقوقی یا کیفری بلند شود بیاید به دیوان. قاضی که اصلاً تحصیلات قضایی‌اش و تحصیلات علم جدیدش در جهت دیوان عدالت اداری باشد، این بهترین چیزی است که ما روی آن نظر داریم و تخصصی کردنش برای ما خیلی مهم است.


اختلاف میان وکلای قوه قضائیه و کانون وکلا، هر کدام قائل به این هستند که بحث حرفه و کسب و کار وکلا است که وکلای دادگستری مرکز به این موضوع انتقاد دارند.


- اصلاً قانون اساسی امکانات شغل می‌دهد و معتقد هست مثلاً بنده‌ای که وکیل پایه یک دادگستری هستم، چون نماینده مجلس هستم دیگر نباید وکالت کنم، طبق قانون اساسی. اگر ما حرف کانون وکلا را بگیریم، یعنی چون بنده شغل نیست و یک کار شرافتمندانه است، باید بتوانم بروم وکالت هم بکنم. خب بنده وکالت نمی‌کنم و نباید وکالت کنم.


شما وکالت را حرفه می‌دانید؟


- بله من حرفه می‌دانم. اینها به بهانه اینکه این حرفه نیست، کار شرافتمندانه است و یک همچین چیزهایی است، ما کاری به این حرف‌ها نداریم، کار به قانون اساسی داریم؛ نص صریح قانون اساسی می‌گوید که وکالت یک شغل است. بنده به هر حال باید یک شغل داشته باشم. می‌توانم تدریس کنم چون تدریس شغل  نیست ولی اینکه بنده هم نماینده مجلس باشم، هم فرضاً وکالت بخواهم بکنم، نمی‌شود. هم فرماندار باشم هم نماینده مجلس باشم نمی‌شود. هم نماینده مجلس باشم هم امام جمعه باشم نمی‌شود.


علت اینکه اینها نمی‌خواهند زیر بار این مصوبه مجلس بروند چیست؟ مباحث مالی مطرح است؟


- ما می‌گوییم تعارض منافع است. ما می‌گوییم 700 هزار فارغ‌التحصیل حقوقی داریم، باید به همه کسب و کار برسد. نباید یک نفر هشت‌تا شغل داشته باشد، هم معلم باشد، هم دفترخانه داشته باشد، هم وکالت داشته باشد، همه چیز داشته باشد، یک نفر هیچی نداشته باشد. تعارض منافع یعنی چی؟ یعنی اینکه 0820 اختیار حیات و ممات داشته باشند. این بحث برمی‌گردد به آن قانون تعارض منافع که جلوی افرادی که می‌خواهند شغل‌های گوناگون داشته باشند، گرفته شود.


خبرهایی از فرار مالیاتی وکلا دارید؟


- بله. متأسفانه فرار مالیاتی وکلا هست، فرار مالیاتی پزشکان هست، فرار مالیاتی افراد زیادی هستند که در مملکت ما سعی می‌کنند فرار مالیاتی داشته باشند. ما کارمندان دولت را سر مالیات بیچاره می‌کنیم، با دریافت مالیات افزایش افزوده از مولدین، کارخانه‌دار را بدبخت می‌کنیم ولی مغازه‌های جزء که فروش می‌کنند، دنبال‌شان خیلی نمی‌رویم و حساب نمی‌کنیم. آنها باید پوز و دستگاه داشته باشند، مثل خارج همانجا که خرید می‌شود، از خریدار مالیاتش برود در صندوق دولت قرار بگیرد. اینها را انجام نمی‌دهیم، آن‌موقع وکلا هم یک وکالت می‌کند یک پرونده آقا 10 میلیارد گیرش می‌آید، 20 میلیارد، در مورد 0936، در مورد زمین و غیره مالیات نمی‌دهند یا اطبا مثلاً می‌بینید روزی یک میلیارد کاسبی دارند، عمل جراحی قلب و غیره می‌کنند، آقا نه! شغل شریف! فلان! متأسفانه فرار مالیاتی در ایران زیاد است.


ما هر جایی که یک کسی را ضعیف گیر بیاوریم، بدبخت می‌کنیم. من می‌شناسم یک تولیدکننده‌ای که خانه خودش را به خاطر مالیات فروخت. الان مستأجر است. ولی افراد زیادی هستند که فرار مالیاتی دارند و توجهی به آنها نمی‌شود.


در بحث واکسن کرونا بودیم که به مسائل اقتصادی اشاره کردید و اینکه دولت باید در مباحث اقتصادی بیشتر پاسخگو باشد. در مسائل اقتصادی، بحث بیت‌کوین خیلی مطرح شده، آیا ردپایی از دولت در این قضیه بیت‌کوین‌ها وجود دارد؟ چون می‌گویند این قطعی برق‌ها هم مربوط به آن قضیه است.


- من دقت نکردم. چون علم بیت‌کوین را مطالعه کرده‌ام خولی چون تخصص‌اش را ندارم، نمی‌دانم.


می‌گویند چینی‌ها آمده‌اند.


- به نظرم این یک جریان فنی-امنیتی است که اینها را باید مثلاً وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، اعضای کمیسیون امنیت ملی ما، آن‌هم یکی دو نفر که خیلی در این زمینه کار می‌کنند، عارف و آگاه هستند، آنها توضیح دهند.


قضیه مازوت را هم اطلاع دارید؟ با اینکه ادارات دولتی دارد یک سوم اداره می‌شود، مدارس تعطیل است.


- غلط است. شهرداری تهران و شهرداری کلان‌شهرها باید یک کارخانه ساخت دوچرخه‌ها و موتور برقی بگذارند. الان این شهر تهران را چه کسی دارد آلوده می‌کند؟ میلیون‌ها موتورسیکلت قراضه دودزای سر چهارراه سیروس، چهارراه غیره، چپ راست دارند می‌روند. خب باید دستگاه‌هایی بگذاریم اینجا، سه شیفت کار کنند جوانان ما از این موتورها و دوچرخه‌های برقی بسازند و اینها را قسطی در اختیار افراد قرار دهند، جلوی آلودگی گرفته می‌شود.


اینکه ما سرمان را گرم کنیم به مازوت و اینها، چرا کارخانجات ایران‌خودرو و سایپای ما سه شیفت کار نکنند، ماشین ارزان‌قیمت ندهیم، این ماشین‌هایی که 20 سال، 30 سال، 15 سال دارد کار می‌کند، قانون بگذاریم که ماشین‌های قدیمی هر 10 سال از پایتخت خارج شود، ماشین‌های جدید وارد شود، موتورسیکلت و غیره همین‌طور، ما بی‌خودی داریم مردم را می‌کُشیم با تنبلی و تن‌پروری‌مان.


به ‌جای ساخت یک پلی که صدها میلیارد هزینه می‌کنیم، یک کارخانه‌ای بسازیم، موتورسیکلت برقی یا ماشین‌های هیدروژنی با مصرف آب در اختیار مردم بگذاریم. ماشین برقی، اتوبوس برقی، ماشین آبی، موتور برقی، دوچرخه برقی و ... مشکل کشور را حل می‌کنیم.


یعنی خداوکیلی این‌قدر که درباره کرونا هر شب در تلویزیون حرف می‌زنیم، حاضر هستیم درباره موتور برقی، ماشین برقی و ماشین هیدروژنی صحبت کنیم. ما یک وقت صحبت کرده بودم با شرکت 1325 مسکو که در ایران شعبه بزند کار کنیم، متأسفانه کسی پشتیبانی نکرد و رفت.


این کار، کار وزیر صنعت است، کار رئیس جمهور است. اصلاً عرض کنم که معاونت اقتصادی ما در کشور روسیه یک نفر است! بخش سیاسی‌مان 100تا، 200تا پرسنل دارد. اقتصادی که باید 200تا پرسنل باشد از نظر اقتصادی کار کنیم با روسیه، با چین، با ترکیه، با کشورهای مشترک‌المنافع یک نفر 1405 داشته باشیم. ما دکان و دستگاه و تشریفات‌مان و تلاش‌های تشریفاتی‌مان زیاد است.


کار اقتصادی صحبت شود، ولگاباس، اتوبوس برقی بیاید در ایران یا کسی بتواند برای خودش بسازد، چقدر افرادی هستند می‌گویند ما ماشین آبی را اختراع کردیم، چرا اجازه نمی‌دهند کار شود، چرا بودجه نمی‌دهیم؟


حجت‌الاسلام رئیسی ظاهراً جلسه‌ای با کمیسیون قضائی در رابطه با مشکلات ساختاری خصوصی‌سازی جلسه داشتند، در این مورد می‌توانید توضیح دهید که چه مشکلاتی مطرح شد و آیا قرار است این مشکلات حل شود؟


- اعتقاد ما این است که خصوصی‌سازی، مخترعان، مکتشفان، شهرک‌های صنعتی باید تقویت شود. حرف ما این است که چه کسی می‌تواند انجام دهد؟ این کار را دستگاه قضایی می‌تواند، دادستان‌ها می‌توانند بیایند پشت قضیه قرار بگیرند و همراه ما، همراه با مسئولان ادارات صنایع و معادن و مسئولان گوناگون کمک کنند و کشور را از نظر صنعت به پیش ببرند تا دست ما مقابل دشمن دراز نباشد. این کار را واقعاً اگر دادستان ما خودش را از اتاق خودش بیرون بکشد، هفته‌ای یک بار به صنایع سر بزند و کمک کند، و این بانک‌ها که می‌آیند کارخانه‌ها را مصادره می‌کنند، بانک‌هایی که می‌آیند از طریق همین دادگاه‌ها مصادره می‌کنند، بانک‌هایی که کارخانه‌ها را پلمب و بدبخت می‌کنند، جلوی اینها را باید بگیرند.


من خیلی خوشم می‌آید از رئیس کل داگستری تهران، یک بار گفتند اگر در کارخانه‌ای یک نفر هم کار می‌کند، نباید آنجا پلمب شود، نباید تخریب شود؛ ولی به وفور می‌بینیم تخریب می‌شود، کارخانه‌ها مصادره می‌شود، در اختیار بانک‌ها قرار می‌گیرد. سود بر سود، سود مرکّب، مثلاً می‌گویند ما قانون وضع می‌کنیم نباید مصادره شود، بعد بانک اقتصاد نوین می‌گوید من بانک خصوصی هستم، می‌خواهم مصادره کنم. به دستور چه کسی مصادره می‌کند؟ به دستور آن دادگاه مصادره می‌کند. قانون دادگاه باید کلی باشد. همه وقتی بسته می‌شود، بیکاری می‌شود، جنجال می‌شود، دستور دادگاه بوده! دادگاه نباید این کار را انجام دهد.


آیت‌الله رئیسی مفصل می‌فرماید، آقای منتظری (یا منتظمی) هم فرمودند این داستان را که این کار را نکنید ولی این کار را می‌کنند! چرا باید اجازه دهیم؟ آن قاضی یا دادستانی که دارد خلاف می‌کند باید عوض شود. اگر کسی یک جایی آمد، یک جایی که دوتا کارگر در آن است، خراب کرد، او باید عوض شود، کسی دیگر را جای او بگذارند، مگر قحط‌الرجال است؟


این است که ما باید بخش خصوصی را تقویت کنیم، 1700 را تقویت کنیم و باز برمی‌گردیم به اینکه مردانی تحول‌خواه را می‌خواهیم که بتوانند در قضاوت دقت کنند و اصل انقلاب را در نظر بگیرند. نه کاغذهای روی میز خود را و چهار قلمی که برای‌شان گزارش می‌آید. باید خودشان میدانی و استراتژیست باشند. ما در بحث درس استراتژی می‌گوییم کسی که با امکانات کم کار بیشتر انجام دهد. مثلاً دو نفر در بیابان نشسته‌اند، گرگ حمله می‌کند، هر دو کفش دارند، یک کسی کفش را به دست می‌گیرد در می‌رود، بعد پایش به خار و سنگ می‌خورد، به زمین می‌خورد، گرگ او را می‌گیرد. یک کسی هست نه، کفش را می‌پوشد، بندهایش را هم می‌بندد، 10 برابر آن شخص می‌دود و فرار می‌کند. می‌گوییم کسی که از امکانات خوب بهره‌برداری می‌کند، از امکانات کم بهره خوب و جدی می‌برد و بعد در میدان با فکر و اندیشه و اطلاعاتچی و آینده‌نگری و همه‌جانبه‌نگری و تفکر محیطی کار را دنبال می‌کند می‌رود جلو. این می‌شود مدیر استراتژیست.


شما اموال خودتان را اعلام کرده‌اید؟


- بله.


چقدر زمین و خانه دارید؟


- اصلاً اعلام کنید، اعلام نکنید، اینها باید بلافاصله از اداره ثبت و بانک‌ها و ... اموال ما را بگیرند آنجا بگذارند، بگویند آقا این اموال مال توست، امضا کن!


که اصلاً این کار را نکرده‌اند.


- دستگاه قضا باید این کار را انجام دهد. ادارات ثبت تحت اختیار قوّه قضاییه است، بانک‌ها اعلام کند مثلاً این آقای نوروزی در رباط کریم، در مشهد، در ایران چقدر دارد، هر چی هست بنویسند و بگویند امضا کن، تمام! اصلاً اینکه بگویند تو این را بگو، غلط است. باید بگیرند که آقای نوروزی چه دارد، بعد بگویند کم نوشتیم؟ درستش کن. اصلاً شکلش باید عوض شود. هر شهرستان مگر چندتا مسئول دارد؟  از اول انقلاب 300تا، 200تا. با یک دکمه همه را می‌گیرند ثبت می‌کنند، بعد می‌گویند آقا بیایید اموال‌تان، اگر کم است اعلام کنید، اگر غیر از این است تنبیه‌تان می‌کنیم.


همچنان شما بر فیلترینگ اینستاگرام و ادامه فیلتر تلگرام و توئیتر مصر هستید؟


- در این وضعیت نه. آن زمانی که بحث فیلترینگ مطرح شد من نگفتم فیلترینگ. گفتم که امروز وزیر آمده بود در مجلس، بحث فیلترینگ مطرح بود. در این وضعیت نه. وزارت مخابرات و فناوری‌مان باید کار کند، اینترنت داخلی را تقویت کند. الان من شنیدم مثلاً واتساپ گفته می‌خواهیم از این به بعد پولی شویم. ما چرا خودمان واتساپ درست نکنیم؟ مگر آقای وزیر فناوری ما دارد چه کار می‌کند؟ فضای مجازی داخلی خودمان را تقویت نکردیم، اینستاگرام داخلی، تلگرام داخلی، اینها را تقویت نکردیم، همه‌اش گرسنه‌ایم و نگاه‌مان به دست خارج است و از آنها استفاده می‌کنیم. آنها هم فشار می‌آورند، مثلاً این تحریم است، آن تحریم است، تلگرام را می‌بندند، اینستاگرام را یکهو می‌بندند، با ما دارند بازی می‌کنند.


در این وضعیتی که دولت در این رخوت و تساهل هست، نه، من مخالفم. ولی اگر دولت ما مثل مسکو یاد بگیرد، اینترنت داخلی‌اش را تقویت کند، خود دولت، من چرا موافق باشم یا نباشم؟ خود دولت بگوید ما نیاز نداریم به خارج، دست‌مان را پیش هیچ‌کس دراز نمی‌کنیم.


چون همه ادلّه کسانی که دارند می‌گویند ما داریم از اینترنت استفاده می‌کنیم یا برای مسائل علمی است یا برای مسائل کسب و کار است. خب ما اینترنت داخلی خودمان را تقویت کنیم، راه بیندازیم، پول در اختیارشان بگذاریم کار کنند، بعد هم کاسبی است، علم و همه چیز راه می‌افتد و ما نیاز نداریم که اصلاً به آنها دست دراز کنیم. در شرایط دولت تنبل و فرسوده فعلی نه، من با فیلترینگ مخالفم.


وزیر ارتباطات در حال حاضر حتی در زمینه سامانه‌های شاد هم خوب برخورد نکرد، یعنی یک مهر تأییدی بر صحبت‌های شماست.


- همه چیز دیگر. یعنی اینها برای ایتا و سروش و ... حاضر نیستند پول دهند اما در بودجه امسال ما مخفیانه پول می‌گذارند برای سند 2030. اینها حاضر نیستند به سامانه‌های داخلی کمک کنند، بعد از آن طرف حاضر هستند هر پولی را هر جا بدهند.


خب اینها به جای این پول‌های چندین میلیاردی که می‌خواهند واکسن فلان و فلان را از فلان کشورها، حالا از چین یا مسکو یا از هر جایی بخرند، داخل را تقویت کنند.


خداوکیلی بگویند آن مرکز آقای مخبر دزفولی، بنیاد برکت چقدر پول دادند؟ چقدر کمک کردند؟ چقدر حاضرند پول به خارج دهند؟ یک دهم آن را به داخل دهند. اینها فکرشان، فکر منحطی است.


سند 2030 را توضیح می‌دهید؟


- در بودجه امسال آورده بودند، خود وزیر آموزش و پرورش گفت ما اشتباه کردیم، ‌دوباره هم ؟؟؟ گفت ما اشتباه کردیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب