آیا عدم رعایت حجاب در فضای مجازی جرم است؟
مهرناز کشاورزینژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در ارزیابی اینکه عدم رعایت حجاب توسط اینفلواینسرها جرم تلقی میشود؟ گفت: همزمان با گسترش فضای مجازی کسب و کار جدیدی تحت عنوان اینفلواینسری یا انسان تاثیرگذار به وجود آمده است، این افراد از طریق به نمایش گذاشتن زندگی شخصی خود به دنبال جذب مخاطب هستند. اکثر اینفلواینسرها زن هستند که اتفاقا در قسمت توضیحات مربوط به صفحه خود اعلام کردند که تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند، با این حال اقداماتی انجام میدهند که اتفاقا برخلاف قوانین است.
وی افزود: در بحث رعایت قوانین، نکته حائز اهمیت این است که فضای مجازی تفاوتی با فضای واقعی ندارد. در حقیقت جرمی که ممکن است در فضای واقعی اتفاق بیفتد، در فضای مجازی هم میتواند ارتکاب پیدا کند. یکی از این جرائم، بیحجابی است. رعایت حجاب یکی از قوانین جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود. بر همین اساس طبق قانون مجازات اسلامی زنانی که در «علن» حجاب شرعی را رعایت نمیکنند، مجرم و مستحق مجازات هستند.
این وکیل پایه یک دادگستری در ادامه خاطرنشان کرد: «علن» یعنی مرعا و منظر عمومی. لذا با توجه به اینکه فضای مجازی در زمره «علن» قرار دارد، احتمال ارتکاب به جرم بدحجابی در بستر فضای مجازی صد در صد وجود دارد. مسئله دوم که در قانون مجازات اسلامی وجود دارد، مربوط به حجاب شرعی است که طبق آن عدم رعایت حجاب شرعی جرم انگاری شده است.
کشاورزینژاد با تأکید بر اینکه عدم رعایت حجاب در فضای مجازی جرم است، یادآور شد: طبق عرف و استفاده از اصل تبادل در مورد حجاب، میتوان تعریفی از حجاب شرعی ارائه داد که نقض آن به عنوان جرم تلقی میشود. به عنوان مثال در شرایط فعلی اولین موردی که در برخورد با عبارت حجاب شرعی به ذهن متبادر میشود، پوشیدن مانتو و روسری است. بر همین اساس اینفلواینسرهایی که حجاب شرعی را رعایت نمیکنند، همچنین صفحه آنها شخصی نیست و محتویات صفحه آنها بر روی عموم قفل نشده است، مرتکب به جرم بدحجابی میشوند. اما فردی که صفحه بر روی عموم مردم بسته است و قفل شده و محدود به فامیل، دوست و آشنا است، مجرم محسوب نمیشود.
انتهای پیام/4158/
انتهای پیام/