بیماری آبسیاه با حذف غشای چشم درمان میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، آبسیاه بیماری خطرناک چشمی است که به تدریج بینایی فرد را از بین میبرد و درنهایت منجر به نابینایی میشود. آسیب ناشی از این بیماری قابلبازگشت نیست. حال دانشمندان دریافتهاند که حذف غشای پشت چشم میتواند به انتقال سلولهای پیوندی به اعصاب بینایی و ترمیم اتصالات کمک کند، این امر باعق بازیابی بینایی از دست رفته بیمار میشود.
سلولهای گانگلیونی شبکیه که در پشت چشم قرار گرفتهاند، آکسونهایی با دم بسیار بلند دارند که همان اعصاب بینایی است. درواقع این سلولها اطلاعات بینایی را به مغز منتقل میکنند. بیماری آبسیاه همراه با فشار داخلی چشم است که باعث آسیب این سلولها میشود. درصورتی که این صدمات درمان نشوند، سلولها میمیرند و درنتیجه بینایی فرد از بین میرود. به همین دلیل تشخیص زودرس آبسیاه بسیار حائز اهمیت است.
دانمشندان اطلاعات بسیاری در خصوص درمان آبسیاه و کمک به بهبودی و ترمیم اعصاب بینایی دارند اما زمانی که سلول بینایی میمیرد، آسیب دائمی به قدرت بینایی فرد وارد میشود. محققان دانشگاه جان هاپکینز در مطالعه جدید موفق به ترمیم آسیب سلولهای بینایی با استفاده از پرورش و کاشت سلولهای جدید شدهاند. گروه تحقیقاتی در ابتدا شبکیه موش را در آزمایشگاه پرورش داده، سپس سلولهای گانگلیونی شبکیه انسان را وارد این محیط کرده تا احتمال ادغام این سلولها را محک بزند.
بسیاری از سلولهای پیوندی با بافت شبکیه ادغام نشدند با این حال استثنائاتی نیز وجود داشت: گروههای کوچکی از سلولها وارد مناطق خاصی از چشم شد. بررسیهای بیشتر نشان داد که سلولهای از طریق برشهایی وارد چشم شدند که محققان روی شبکیه ایجاد کرده بودند. این امر نشان میدهد که نوعی سد وجود دارد که مانع از ورود سلولهای پیوندی به شبکیه میشود.
این سد غشای محدودکننده داخلی نام دارد و لایهای است که شبکیه را از زجاجیه جدا میکند. زجاجیه مواد شفاف ژل مانندی است که چشم را پر میکند. به گفته دانشمندان، اگر این غشا برداشته شود، به راحتی میتوان سلولهای گانگلیونی شبکیه را پیوند زد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/