دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 دی 1399 - 12:00
جهان فناوری در هفته‌ای که گذشت/ 20؛

شکسته شدن رکورد انتقال داده در شبکه فیبر نوری/ وقتی موساد علم را با گلوله پاسخ می‌دهد

هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی در جهان فناوری روی داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 556629
فناوری 1.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری به‌سرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:





سرعت چرخش کره زمین در ۵۰ سال گذشته افزایش یافته است


مطالعات اخیر دانشمندان حاکی از آن است که در سال ۲۰۲۰ زمین سریع‌ترین سرعت چرخش به دور خود را ثبت کرده است. زمین ۲۸ روز در سال گذشته میلادی سریع‌تر از متوسط سرعت خود چرخیده است. این تغییر سرعت و افزایش آن بیشتر از حد میانگین  در دهه ۱۹۶۰ و سال ۲۰۲۰ ثبت شد.


تغییر سرعت زمین بر اثر فشار اتمسفر، سرعت ورزش باد و جریان‌های اقیانوسی اتفاق می‌افتند. دانشمندان معتقدند افزایش سرعت زمین موضوع نگران‌کننده‌ای نیست اما می‌تواند برنامه‌ریزی انجام‌شده برای مأموریت‌های فضایی و رویت پدیده‌های آسمانی را تغییر دهد. اخترشناسان برای تقویم نجومی از ساعت اتمی و ساعت نجومی استفاده می‌کنند که تحت تأثیر سرعت چرخش زمین است.





کشف ویژگی عجیب در سلول‌های سرطانی


پزشکان حتی پس از موفقیت‌آمیزترین روند درمانی سرطان از کلمه «درمان شده» استفاده نمی‌کنند. سرطان‌های مختلف میزان عود متفاوتی دارند و بسیاری از سرطان‌ها می‌توانند سال‌ها قبل از بروز مجدد در حالت خاموش باقی بمانند.


درک این مسئله که چطور سلول‌های سرطانی سال‌ها خاموش و پنهان می‌مانند هنوز برای پزشکان یک راز است. بر اساس یافته‌های علمی، انواع مختلف سرطان از روش‌های متفاوتی برای رسیدن به حالت سکون استفاده می‌کنند. برخی از آنها در بافت‌های چربی پنهان می‌شوند تا به تعادل جدیدی با سیستم ایمنی بدن برسند. برخی از داروهایی که برای درمان سرطان سینه استفاده می‌شود، می‌تواند سلول‌های سرطانی را به حالت نهفتگی ببرد.





 قدیمی‌ترین داستان جهان ریشه در خوشه پروین دارد؟


در آسمان شمالی در ماه‌های آذر و دی یک خوشه زیبا از ستاره‌ها وجود دارد که به خوشه پروین یا «هفت خواهر» معروف است. اگر با دقت به آنها نگاه کنید، احتمالاً شش ستاره را می‌توانید بشمارید. پس چرا می‌گوییم هفت خواهر؟




بیشتر بخوانید:


ستاره‌ها در دل قصه‌ها 




بسیاری از فرهنگ‌ها در سراسر جهان از خوشه پروین به عنوان «هفت خواهر» یاد می‌کنند و همچنین داستان‌های مشابهی را درباره آنها نقل می‌کنند. دانشمندان پس از مطالعه بسیار دقیق حرکت این ستارگان دریافتند که این داستان‌ها ممکن است به صدهزار سال قبل بازگردد زمانی که این صورت فلکی متفاوت به نظر می‌رسید.





ترامپ بازی را به غول‌های رسانه‌ای آمریکا باخت


از زمانی که طرفداران دونالد ترامپ برای نشان دادن اعتراض خود به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا به ساختمان کنگره این کشور حمله کردند اتفاقات زیادی در فضای سیاسی و رسانه‌ای ایالات متحده رخ داده و شناخته‌‌شده‌ترین ابزار رسانه‌ای سیاست‌مداران آمریکا حساب کاربری رئیس جمهور کنونی این کشور را مسدود  کرد.


مسدودسازی حساب کاربری ترامپ در توئیتر اقدامی بی‌سابقه در آمریکا است و با اینکه توئیتر بارها پست‌های رئیس جمهور این کشورها حذف و یا برچسب‌گذاری کرده بود اما هیچ کس تصور نمی‌کرد روزی این شبکه اجتماعی حساب کاربری ترامپ را برای همیشه از دسترس خارج کند. از همین رو این اقدام توئیتر به سرعت مورد توجه رسانه‌های جهان قرار گرفت و مخالفان ترامپ آن را تحسین کردند. به عنوان مثال هیلاری کلینتون، رقیب دونالد ترامپ در دوره قبلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با انتشار علامت «تیک» در توئیتر خود از مسدود شدن حساب کاربری ترامپ اظهار خوشحالی کرد و آن را اقدامی درست دانست. کلینتون در سال ۲۰۱۶ خواستار بسته شدن حساب توئیتر ترامپ شده بود.





اتومبیل‌های خودران؛ امتداد انقلابی که هوش مصنوعی به‌پا کرد


خودروهای خودران زمانی یک مفهوم به‌حساب می‌آمدند و تنها برخی شرکت‌ها و دانشمندان با آنها آشنا بودند. اما امروزه آنها دیگر به واقعیت تبدیل شده‌اند و درک و پذیرش آنها در جوامع و کشورهای مختلف ایجاد شده است. به‌عنوان‌مثال، شرکت‌های خودروسازی‌ای همچون تسلا و تویوتا در حال حاضر وسایل نقلیه خودران را در شهرهایی مانند پیتسبورگ، بوستون، فینیکس، شانگهای و غیره ارائه کرده‌اند و شاهد حضور آنها در خیابان‌ها هستیم.




بیشتر بخوانید:


فناوری ۵G؛ نیروی محرکه صنعت خودرو




امروزه تمام وسایل نقلیه هوشمند موجود عملاً دارای یک نقص عمده هستند؛ آنها برای حرکت و پیمایش منحصراً به سنسورها و دوربین‌های خود بستگی دارند. اما در این میان با تلاش مهندسان مخابراتی، راهکار بهتری برای این حوزه ارائه شده است. درواقع با استفاده از خدمات نسل پنجم شبکه تلفن همراه (۵G) در این حوزه می‌توان شاهد تحول خودروهای خودران بود.





چگونه با گوشی‌های هوشمند به صورت حرفه‌ای عکس بگیریم؟


اکنون تقریباً تمام تلفن‌های همراه موجود در بازار قابلیت‌های عکاسی مطلوبی دارند و فناوری ثبت تصویر در گوشی‌های هوشمند تا حدی پیشرفت کرده است که اکنون کاربران این دستگاه‌ها می‌توانند با چند تکنیک ساده عکس‌هایی دیدنی را ثبت کنند.


دست انسان به طور طبیعی مقداری لرزش دارد و حتی اگر خیلی تلاش کنیم که در هنگام عکاسی دستمان نلرزد ممکن است حرکت دست‌ها روی کیفیت عکس تأثیر بگذارد لذا استفاده از لوازم جانبی نظیر سه پایه عکاسی شرایط لازم به برای ثبت تصویر مورد نظر کاربر را فراهم کند.





پورشه، تسلا را پشت سر گذاشت


خودروی الکتریکی پورشه ۴S در جریان مسابقه‌ای بین شهرهای نیویورک تا لس‌آنجلس توانست اتومبیل تسلا مدل ۳ را شکست دهد و به‌عنوان سریع‌ترین خودروی الکتریکی در آمریکا شناخته شود.


پیش از شروع این مسابقه بسیاری از کارشناسان تصور می‌کردند تسلا به‌راحتی رقیب آلمانی خود را پشت سر می‌گذارد و برنده مسابقه می‌شود ولی تنها دقایقی پس از شروع مسابقه مشخص شد پورشه ۴S به هیچ وجه برای شکست به آمریکا نیامده و در نهایت نیز با اختلاف ۵۱ دقیقه برنده مسابقه می‌شود. 





وقتی موساد علم را با گلوله پاسخ می‌دهد


به نظر می‌رسد الگوی ترورهای رژیم اشغالگر قدس در سال‌های ابتدایی حالتی انتقام‌جویانه داشت و نسبت به افرادی جنایت صورت می‌گرفت که قبلاً  علیه رژیم اشغالگر قدس دست به اقدامی زده بودند. براساس اسناد منتشرشده توسط نیروهای سابق یا بازنشسته موساد، این سازمان تا پیش از قرن بیست‌ویکم، قبل از اجرای هر نقشه ترور، به مجوز یک کمیسیون شبه‌قضایی برای محکومیت آن فرد نیاز داشت.




بیشتر بخوانید:


«دانشمندکشی» به سبک رژیم جعلی




اما این سیاست پس از نخست‌وزیری آریل شارون بازنگری شد و از سال ۲۰۰۱ به بعد اجرای عملیات ترور تسهیل شد. بدین ترتیب از آن تاریخ، افرادی که  در موردشان شواهدی دال بر این وجود داشت که در حملات آینده علیه رژیم اشغالگر قدس دخالت خواهند داشت، به صلاحدید نخست‌وزیر و سازمان اطلاعات و امنیت داخلی(شاباک) ترور می‌شدند. اسامی دانشمندان نامبرده در این گزارش تنها مواردی است که مرگ‌شان قطعِ به یقین(حتی از سوی منابع غربی) به رژیم اشغالگر قدس نسبت داده می‌شود، وگرنه قابل حدس است که این لیست بسیار گسترده‌تر از موارد این گزارش باشد.





شکسته شدن رکورد انتقال داده در شبکه فیبر نوری


محققان در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ژاپن توانستند برای اولین بار در جهان اطلاعات را با سرعت بیش از ۱۲۵ هزار گیگابایت بر ثانیه در شبکه فیبر نوری انتقال دهند. این سرعت از رکورد قبلی ۲,۵ برابر بیشتر است.


در حال حاضر کشورهای مختلف دنیا برای توسعه شبکه‌های ارتباطی خود از امکانات فیبر نوری استفاده می‌کنند. در ایران نیز این فناوری به طور گسترده‌ای جایگزین شبکه کابل مسی شده است. فیبر نوری ظرفیت انتقال داده با سرعت بالاتر از کابل مسی را  دارد و تعداد مشترکان بیشتری نیز می‌توانند به طور همزمان از امکانات فیبر نوری استفاده کنند.





سیگنال، واتس‌اپ را پشت سر می‌گذارد؟


در جدیدترین نسخه پیام‌رسان واتس‌اپ داده‌های مختلف کاربران نظیر عکس‌ها، ویدئوها و چت‌ها در اختیار کاربران فیسبوک قرار گرفته و به دلیل امنیت پایین این برنامه هکرها به‌راحتی امکان نفوذ به حریم خصوصی اعضای این پیام‌رسان را دارند. البته واتس‌اپ هرگونه دسترسی کاربران و مدیران فیسبوک به اطلاعات خصوصی کاربران خود را منکر شده است ولی بررسی‌های کارشناسان و اطلاعات منتشر شده از ویژگی‌های فنی نسخه جدید WhatsApp مشکلات امنیتی را تأیید می‌کند.




بیشتر بخوانید:


واتس‌اپ متهم ردیف اول نقض حریم خصوصی




تنها در چند روز گذشته تعداد بسیار زیادی از کاربران واتس‌اپ از این برنامه خارج شده و به پیام‌رسان‌های دیگر روی آورده‌اند. از جمله پیام‌رسان‌هایی که برای جایگزین واتس‌اپ مورد توجه میلیون‌ها کاربر در سراسر دنیا قرار گرفته تلگرام و سیگنال است. کارشناسان فناوری معتقدند این پیام‌رسان‌ها ویژگی‌های امنیتی پیشرفته‌تری دارند و به دلیل رمزنگاری تمامی قسمت‌ها هیچ کس نمی‌تواند به اطلاعات کاربران دست پیدا کنند.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب