دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 دی 1399 - 09:54
رسانه کره‌ای:

هیئت کره جنوبی بدون نتیجه ایران را ترک کرد

«کی بی اس» تارنمای رادیو و تلویزیون کره جنوبی در گزارشی با اشاره به سفر دو هیئت دیپلماتیک کره‌ای به تهران نوشت که این دو هیئت با دست‌خالی تهران را به مقصد سئول ترک کردند.
کد خبر : 556445
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «کی بی اس» تارنمای رادیو و تلویزیون کره جنوبی در گزارشی با اشاره به سفر دو هیئت دیپلماتیک کره‌ای به تهران برای گفت‌وگو در مورد مسائل موردعلاقه دو طرف ازجمله آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران و رهاسازی کشتی توقیف‌شده، نوشت که این دو هیئت با دست‌خالی تهران را به مقصد سئول ترک کردند.


وزارت خارجه کره جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد: بااین‌حال دولت به دنبال این سفر قصد دارد به رایزنی در مورد آزادی نفت‌کش و خدمه آن با ایران ادامه دهد، درحالی‌که فعالیت‌های کنسولی را به‌طور همزمان و فعالانه تا زمان آزادی خدمه و ملوانان به آنان ارائه می‌دهد.


یک هیئت دولتی به سرپرستی «چوی جونگ کان» معاون اول وزیر امور خارجه کره جنوبی، از یکشنبه گذشته تا سه‌شنبه با مقامات ارشد مختلف ایران دیدار کرد. «کی بی اس» ادعا کرده است که چوی در این دیدارها به توقیف نفت‌کش کره‌ای اعتراض کرده و از تهران خواسته است سریعاً کشتی و خدمه را آزاد کند.


گزارش می‌افزاید: ایران هم در این نشست‌ها بار دیگر تأکید کرده است که مسئله نفت‌کش توقیف‌شده یک مسئله فنی مربوط به آلودگی دریایی است.


«کی بی اس» می‌گوید: ایران همچنین قول دادرسی سریع در مورد این کشتی و تضمین برخورد بشردوستانه و خدمات کنسولی مناسب را برای خدمه داده است.


نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۱۵ دی‌ماه در بیانیه‌ای از توقیف یک فروند شناور کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی نفتی به دلیل نقض پروتکل‌های زیست‌محیطی در خلیج‌فارس خبر داد. سفارت کره جنوبی در تهران دو روز بعد سلامت هر ۲۰ ملوان را تأیید کرد.


به دنبال توقیف این کشتی، کره جنوبی دو هیئت دیپلماتیک شامل یک هیئت به سرپرستی «کو کیونگ سوک» مدیرکل امور آفریقا و خاورمیانه وزارت امور خارجه در روز پنجشنبه و یک هیئت هم به سرپرستی «چوی جونگ کان» معاون اول وزیر امور خارجه کره جنوبی در روز یکشنبه به تهران اعزام کرد که بر اساس گزارش رسانه‌های کره‌ای این دو هیئت دست‌خالی تهران را ترک کرده‌اند.


این اظهارات مقامات کره جنوبی در حالی است که عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در دیدار روز گذشته با "چویی جونگ کان" قائم‌مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی که در تهران به سر می‌برد، به کره جنوبی توصیه کرد از سیاسی کردن موضوع و تبلیغات بی‌حاصل خودداری کرده و اجازه دهد روال قانونی رسیدگی در دادگاه مربوطه در آرامش طی شود.


معاون وزیر خارجه ایران در پاسخ به درخواست قائم‌مقام وزیر خارجه کره مبنی بر کمک به حل موضوع توقیف نفت‌کش کره‌ای همچنین خاطرنشان کرد که توقیف این کشتی در خلیج‌فارس و آب‌های ایران صرفاً اقدامی بر پایه ملاحظات فنی و به دلیل آلودگی زیست‌محیطی بوده و رسیدگی به موضوع از سوی مقامات قوه قضائیه آغازشده است.


قائم‌مقام وزارت خارجه کره جنوبی نیز در دیدار با معاون وزیر خارجه ایران تأکید کرد که سفر وی به تهران نشان‌دهنده اهمیتی است که آن کشور برای توسعه مناسبات با ایران قائل است و کره جنوبی درصدد است در سال جدید میلادی با حل مشکلات در روابط دو کشور، اعتماد را به روابط بازگرداند.


عراقچی همچنین در این دیدار با اشاره به مسدود شدن منابع مالی ایران در کره جنوبی اظهار داشت: حدود دو سال و نیم است که بانک‌های کره‌ای به‌طور غیرقانونی منابع ارزی ایران را به دلیل آنچه ترس از تحریم‌های آمریکا ذکر می‌شود، مسدود کرده‌اند. این اقدام که تنها تسلیم شدن در برابر باج‌خواهی آمریکا است قابل‌قبول نیست و طبعاً توسعه روابط تنها زمانی معنادار خواهد بود که این مشکل حل شود.


معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در این دیدار خواستار اهتمام جدی سئول برای یافتن سازوکار لازم برای حل این موضوع به‌عنوان اولویت اول در روابط دو کشور شد.


پیش‌ازاین، یک مقام کره جنوبی به خبرگزاری رسمی این کشور گفته بود: چویی هنگام گفت‌وگو با معاون وزیر خارجه ایران، ابتدا تقاضای کشورش برای آزادی سریع شهروندان و کشتی توقیف‌شده را مطرح کرده است.


خبرگزاری رسمی کره جنوبی مدعی شده است: ایران اگرچه می‌گوید توقیف این کشتی صرفاً به دلیل "مسائل فنی" است اما برخی ناظران معتقدند توقیف اموال و دارایی‌های ایران که بیش از ۷ میلیارد دلار ارزش دارد، هم در این زمینه قابل‌تصور است.


نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۱۵ دی‌ماه در بیانیه‌ای از توقیف یک فروند شناور کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی نفتی به دلیل نقض پروتکل‌های زیست‌محیطی در خلیج‌فارس خبر داد. سفارت کره جنوبی در تهران روز چهارشنبه گذشته سلامت هر ۲۰ ملوان را تأیید کرد.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب