برخی با درصد بندیهای عجیبوغریب سهم تحریمها در مشکلات کشور را کاهش میدهند/ کلیگویی درباره بودجه درست نیست
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود با حضور خبرنگاران رسانههای مختلف گفت: در جلسه روز گذشته ستاد هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا، بر ضرورت هماهنگی و مفاهمه بیشتر تأکید شد و قرار شد که گفتوگوهای مستقیمی صورت گیرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: در ابتدای جلسه پیرامون لایحه بودجه تقدیمی از سوی دولت و مباحثات اولیه کمیسیون تلفیق پیرامون لایحه و برخی تغییرات مطرحشده بحث و بررسی صورت گرفت.
ربیعی اظهار داشت: با توجه بهضرورت نزدیک شدن دیدگاهها و اجتناب از اختلافات احتمالی، اعضای جلسه متفق بودند که راهحل هماهنگی و مفاهمه است، لذا تصمیم گرفته شد جلسات مشترکی بین اعضای اقتصادی دولت و تعدادی از نمایندگان کمیسیون تلفیق در خصوص منابع و سپس مصارف تشکیل شود. طرفین استدلالهای یکدیگر را شنیده تا زمینه نزدیکی دیدگاهها فراهم شود.
سخنگوی دولت بیان داشت: با توجه به شرایط موجود اقتصادی تا پایان سال ۱۴۰۰، بهمنظور جلوگیری از بروز اختلال در روند تولید و اشتغال، و با هدف امکانپذیر نمودن وصول مطالبات مالیاتی از بنگاههای تولیدی غیردولتی، مدتزمان تقسیط مندرج در ماده (۱۶۷) قانون مالیاتهای مستقیم، صرفاً برای بنگاههایی که برنامه احیای تولید و ساماندهی مالی آنها به تأیید ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید رسیده است، به حداکثر شصت ماه افزایش مییابد.
ربیعی با اشاره به جلسه هماهنگی اقتصادی تصریح کرد: به ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید اجازه داده میشود تا بهمنظور جلوگیری از تعطیلی بنگاههای تولیدی که طرح احیای تولید و ساماندهی مالی آنها به تأیید آن ستاد رسیده است، نسبت به تعویق یکساله و فقط برای یکبار اجرائیههایی که به درخواست سازمانهای امور مالیاتی کشور، تأمین اجتماعی، شرکتهای آب، برق، گاز، شبکه بانکی و شهرداریها علیه بنگاههای مذکور صادر گردیده، در صورت تعیین تکلیف، استمهال و تقسیط بدهیها توسط ستاد مذکور اقدام نماید. دستگاههای مزبور و بانکها میتوانند در صورت تصویب ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید نسبت به تعویق اجراییههای مربوط اقدام نمایند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: همچنین هیئتوزیران با توجه به فعالیت شبانهروزی کارکنان آزمایشگاههای تشخیص طب در بیمارستانها و مراکز درمانی شبانهروزی دولتی و غیردولتی که بهمنظور جلوگیری از تضییع حقوق آنها، آییننامه اجرایی قانون ارتقاء بهرهوری کارکنان بالینی نظام سلامت اصلاح و شاغلان آزمایشگاههای تشخیص طبی به زمره شاغلان بالینی اضافه نمود.
ربیعی ادامه داد: تقلیل ساعت کاری ازجمله مواردی که بهموجب قانون ارتقاء بهره روی کارکنان بالینی نظام سلامت شامل این افراد میشود.
وی اضافه کرد: اصلاح آییننامه حمایت از شرکتهای نوپا از دیگر مصوبات جلسه هیئت دولت بود. که بهموجب این اصلاحیه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است از طریق سازمانها و شرکتهای تابعه خود، در صندوق پژوهش و فناوری نوآفرین که با مأموریت توسعه شرکتهای موردحمایت و با سرمایه حداقل یک هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات مصوب مربوط بودجه سالانه با مشارکت بخش غیردولتی تشکیل میشود مشارکت نماید.
ربیعی تأکید کرد: اعتبار زمانی مصوبه جلسه چهل و چهارم مورخ ۱۴ دیماه ۹۸ شورای عالی هماهنگی اقتصادی در خصوص چکهای تضمینی به مدت 6 ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه تمدید میشود.
وی با اشاره به حمله به ساختمان کنگره آمریکا گفت: این البته با همه ابعاد عظیمش یک مسئله داخلی آمریکاست که ما علاقهای به ورود به آن نداریم اما آنچه برای ما مهم است، هشدارهایی است که ما تقریباً ابتدای دولت ترامپ درباره پیامدهای قانونشکنی و یکجانبهگرایی رژیم ترامپ میدادیم و بارها تکرار کردیم که سیاست قلدری محدود به ملت ایران نخواهد ماند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: هزینه سکوت و گاهی همراهی منتقدان ترامپ در داخل آمریکا با سیاستهای ضد ایرانی او، سرانجام گریبان آمریکاییها را در کشورشان نیز گرفت. در چهار سال گذشته، این شر بزرگ، فشارهای زیادی بر ملت ایران وارد کرده و زندگی عادی مردم را تحت تأثیر قرار داد و تعادل معیشتی را در جامعه به هم زد.
وی ادامه داد: ترامپ، سخن از فروپاشی جامعه ایران میگفت و با صدای بلند اظهار میداشت که آنچنان عرصه را بر زندگی ایرانیان تنگ خواهد کرد که جامعه را به شورش وادارد و از سقوط سهماهه و یکساله ایران سخن میگفت.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: متأسفانه، در چهار سال گذشته عدهای هم در داخل کشور خودمآنهم نخواستند و هنوز هم نمیخواهند در مورد این شرارت بیسابقه و نقش مخرب آن بهدرستی حرف بزنند و ناخودآگاه ظلم ترامپ بر مردم ایران را نادیده انگاری میکردند تا جایی که با درصد بندیهای عجیبوغریب، عامدانه سهم کمی برای این یاغیگری بینالمللی اختصاص میدهند.
ربیعی تصریح کرد: این در حالی است که دولت برای ایجاد شرایط مقاومت، دور کردن شر جنگطلبی ترامپ و نیز حفظ معیشت و سلامت مردم، مسیر سخت و دشواری را پیمود بهنحویکه در دوران کرونا حتی برای خرید واکسن و دارو با مشکلات زیادی از سوی دولت و خزانهداری آمریکا مواجه بودیم.
سخنگوی دولت بیان داشت: شکست واقعی سیاست قلدری، نه در انتخابات آمریکا بلکه آن روزی اتفاق افتاد که رژیم ترامپ بهطور بیسابقهای در شرارتهایش علیه ایران، در سازمان ملل تنها ماند و سه بار شکست فضاحتبار را تجربه کرد و در دادگاههای بینالمللی نیز بهطور ناباورانهای در برابر دولت ایران محکوم شد.
ربیعی با تأکید بر اینکه در این ۴ سال، این مدیریت اقتصادی و سیاسی دولت بود که باعث شکست تحریمهای ظالمانه ترامپ علیه مردم ایران شد، گفت: مردم رنجکشیده و صبور ایران عزیزمان این تحریمهای ظالمانه ترامپ و شرارتهایی که علیه ایران انجام داد را هرگز فراموش نخواهند کرد و امیدواریم نتیجه مقاومت مردم در به عقب رانده شدن تحریمهای ظالمانه بهزودی محقق شود.
توصیه در خصوص کرونای انگلیسی
وی اظهار داشت: متأسفانه ردپای کرونای انگلیسی در ایران دیده شد و به مردم توصیه میکنیم تبدیل وضعیت برخی شهرها به زرد نباید برای ما فریبندگی ایجاد کند و نباید دچار نوعی خوشخیالی یا آسودگی خیال شویم زیرا با توجه به تنوع منطقهای و زیستی و قومی در ایران که زمینه جهش مختلفی را دارد غفلت از رعایت پروتکلها موجب افزایش و خسارات زیادی به دنبال خواهد داشت.
ربیعی تصریح کرد: برای ایجاد شفافیت در واگذاری واکسن، سامانه هوشمند برای توزیع واکسن ایجادشده است. خارج از اولویتبندی به هیچکس واکسن تزریق نخواهد شد. تولید واکسن داخلی در ۳ مسیر و همچنین تولید مشترک در حال پیشرفت است و هر هفته گزارش آن به ستاد ملی ارائه میشود.
سخنگوی دولت اظهار داشت: بنابر استراتژی اطمینان سازی به جامعه با ایجاد شفافیت در واگذاری و تزریق، سامانه هوشمند برای توزیع واکسن طراحیشده که وضعیت تمام افراد آسیبپذیر و اولویتبندیها به تفکیک شهرهای مختلف بهطور شفافی در آن قابلرؤیت خواهد بود.
خارج از اولویتبندی به هیچ فردی واکسن تزریق نخواهد شد
ربیعی تصریح کرد: در این راستا سند ملی برنامه واکسیناسیون بر اساس شواهد علمی و اخلاقی در چهار فاز تدوین و در آن اولویت دریافت واکسن با جزییات تعیینشده است. بنابر تصمیم ستاد ملی کرونا خارج از این اولویتبندی به هیچ فردی واکسن تزریق نخواهد شد.
وی گفت: همچنین دولت سیاست افزایش تست را با شدت و جدیت دنبال میکند. امیدواریم که برخی مسئولان استانداردهای دوگانه را در رعایت پروتکلهای بهداشتی کنار بگذارند و مسئولانه رفتار کنند. متأسفانه عدم مراعات هشدارهای بهداشتی در جریان برخی سفرهای مسئولان و برخی مراسم تشییع و خاکسپاری ازنظر مسئولان کنترل نگرانکننده است.
ربیعی با تأکید بر اینکه انتظار میرود همگان به مراعات پروتکلهای بهداشتی پایبند باشند، تصریح کرد: مصونیت و پیروزی بر ویروس کرونا سخت نیست اما به شرطی که توصیههای ساده و روشن بهداشتی توسط همگان را رعایت کنیم.
سخنگوی دولت با سالگرد تشکیل شورای انقلاب گفت: ترکیب شورای انقلاب نشان میدهد که برخلاف انقلابهای آن عصر این انقلاب یک انقلاب مسلحانه و نظامی بنیاد نبود، بلکه از همان ابتدا مردم بنیاد بوده است و بر محور یک انقلاب بزرگ اجتماعی و به تعبیر امام «همه با هم» استوارشده است.
وی در واکنش به انتقادات نمایندگان مجلس از لایحه بودجه گفت: ما قصد ورود به مجادلات نداریم و نیتمان ایجاد همدلی در کشور هست و نیاز داریم خارج از هیاهوها برای سال آینده بودجهای مناسب تنظیم شود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: لایحه بودجه ماحصل مطالعات و بررسی تفصیلی و همهجانبه کارشناسان خبره دولت در خصوص الزامات و اقتضائات اقتصادی کشور بوده و این بودجه بر اساس قواعد و شرایط کشور تهیه و تنظیمشده است. کلیگویی در خصوص بودجه از سوی برخی افراد و بیان اینکه بیشترین عواید بودجه نصیب دلالان و سود جویان خواهد شد درست نیست.
ربیعی تصریح کرد: تعبیر درستی نیست که برخی میگویند بیشتری عایدی بودجه نصیب دلالان میشود و یا باعث فروپاشی نظام است. به ما بگویند کدام تصمیم موجب رانت و سوءاستفاده و دلال سازی است؛ شما چه جایگزینی دارید که بتوانیم در مورد آن صحبت کنیم. دولت بودجه سال آینده را زیر نور و شفاف قرار داده است.
ما نمیخواهیم منازعه سیاسی داشته باشیم
وی افزود: این سخنان بیشتر بهنوعی رفتار سیاسی و اتهامی علیه دولت تلقی میشود. ما که نمیخواهیم منازعه سیاسی داشته باشیم. دقیق بگویند کجای لایحه بودجه باعث فروپاشی نظام میشود و تصمیم جایگزین شما چیست تا در مورد آن صحبت کنیم. این صحبتها دردی از مردم کرونا زده و تحتفشار تحریم دوا نمیکند.
ربیعی اظهار داشت: چه تصمیم در مورد درآمدها گرفته شد که عواید بودجه سهم دلالان نشود. همه درآمدهای پیشنهادی را که افزایش دادهشده است. اتفاقاً برخیها تصمیمهای اولیه که تاکنون اعلامشده را به همین سیاق عامل فروپاشی و رانت میدانند.
وی با تأکید بر اینکه این حرفهای بی محاسبه، تحمیلی و سیاسی چه دردی از دردهای مردم تحریم زده و نگران از کرونا را درمان میکند، تصریح کرد: ارزیابیهای دقیقی کارشناسی از روند تصمیم سازیهای گذشته نشان میدهد که جدای از عوامل بیرونی و تحریمهای اقتصادی، مهمترین عاملی که باعث بروز نوسانات عدیده در فضای اقتصادی کشور و معیشت مردم میشود، برخی تصمیم سازی های اقتصادی و راهبردی غیر کارشناسی و خلقالساعه است تصمیماتی که درواقع باعث تشدید نوسانات بازار و افزایش تکانههای تورمی میشوند. درواقع ریشه اصلی مشکلات را باید در ریلگذاریهای اشتباه اقتصادی و معیشتی جستجو کرد.
وی افزود: معتقدم در این برهه حساس هر تصمیمی که باعث بروز نوسان و بیثباتی در اقتصاد شود، برخلاف منافع ملی و منافع عمومی مردم است و باید از اتخاذ آن پرهیز کرد. دولت بودجه سال آینده را شفاف و در معرض کارشناسان و صاحبنظران و زیر نور افکار عمومی قرار داده است.
ربیعی گفت: افزایش سهم نفت در منابع عمومی آنهم از محل افزایش قیمت ارز قطعاً ارزش پول ملی را کاهش میدهد و این اقدام و افزایش قیمت ارز تعرفهها اگر در مجلس تصویب شود باعث تورم خواهد شد.
وی افزود: طی روزهای اخیر خبر تصمیم مجلس برای افزایش نرخ تسعیر ارز در بودجه ۱۴۰۰ به حولوحوش عدد ۱۷۵۰۰ تومان منتشرشده چون بیانات متفاوت در این زمینه شنیده میشود باید منتظر بمانیم و از تصمیم نهایی مطلع بشویم. بههرحال به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی این تصمیم هم انتظار تورمی را افزایش میدهد، علیه ارزش پول ملی و دادن علامت نامناسب به ثبات بازار است.
وی با تأکید بر اینکه امروز بدون درک شرایط و زندگی مردم در مورد تأمین کالاهای اساسی فضاسازی میشود، تصریح کرد: زندگی مردم در بحرانها باید حمایت شود، موضوع ارز ۴۲۰۰ تومانی با همه اشکالات خود مربوط به شرایطی بود که مردم زندگی سختی داشتند. مثل توزیع کوپن در دوران جنگ تحمیلی. واقعیت این است که وقتی اقتصاد در تعادل نباشد و تحتفشار حداکثری و در جنگ اقتصادی قرار دارد هر دولت نیاز به استفاده از طرحهای حمایت معیشتی دارد و لازم میشود تصمیمهایی خاص را اتخاذ نماید.
ربیعی خاطرنشان کرد: بنابراین دولت صراحتاً اعلام کرده هرکسی را که از ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین کالاهای اساسی سوءاستفاده کرده، حتماً به دستگاه قضایی معرفی کنند. ما در حال گذر از شرایط نامتعادل هستیم و باید تا عادی شدن شرایط اقتصادی از مردم حمایت کنیم.
در بودجه ۱۴۰۰ تلاش شده که قدرت خرید مردم را ۲۵ درصد افزایش دهیم
وی بیان داشت: در این شرایط رکود، زدن از سفره مردم و ارائه بودجه انقباضی واقعبینانه نیست. ما وظیفه داریم سفره مردم و کسانی که از طریق طرحهای عمرانی با بودجه دولت امرارمعاش میکنند را حفظ کنیم، بنای ما این بود که بهاندازه ارز کالای اساسی به یکشکل به قدرت خرید مردم اضافه کنیم.
ربیعی خاطرنشان کرد: در بودجه ۱۴۰۰ تلاش شده است که قدرت خریدمردم را ۲۵ درصد افزایش داده شود، پرداخت فوقالعاده ویژه و همسانسازی بازنشستگی فرهنگیان ازجمله اقداماتی است که انجامشده است. این اقدام در چنین شرایط اقتصادی که سفره مردم نسبت به گذشته خالیشده است الزامی است.
وی اظهار داشت: بیان برخی از این سخنان که میگویند دولت ارز را نگهداشته تا بایدن که رأی آورد دلار را ارزان کند کذب محض است. این سخن را نایبرئیس مجلس گفته و البته بعد از آنهم بیان داشته که خودم این سخن را شنیدم. اصلاً این مقدار ارز کجا هست؟ این سخن را ما بیشتر از آنور آب میشنویم.
وی گفت: همگان از شرایط سخت اداره کشور و تلاش برای دور زدن تحریم و کاهش آثار تحریم با موانع زیادی که تحریم و FATF توأمان بر گردش مالی کشور داشتهاند آگاه هستند. اتفاقاً دولت دوازدهم دورهای قابلقبول در دور زدن تحریم همراه با حفظ سلامت اقتصادی و غیر فساد آمیز بودن دارد.
ربیعی ادامه داد: در این دوره افراد خاصی که بعداً محاکمه شدند و پولهایی که پیدا شد مانند برخی افراد که نمیخواهم اسمشان بیاورم رشد نکردند. و اساساً این نوع اظهارات به خاطر این است که آثار تحریم و شیوههای هوشمندانه مقابله دولت با تحریم ضمن تعهد به شفافیت و پرهیز از فساد آفرینی تحریم را نخواستند ببینید.
وی گفت: بیان این سخنان، در شرایط زمانی امروز، که مردم امیدوارند با پیروزی نهایی ملت ایران در جنگ اقتصادی، فشارهای تحریمی برداشته شود، اثری جز ممانعت از آرامش روانی مردم و حرکت به سمت تعادل در اقتصاد کشور و برگشتن به مسیر رشد و ثبات ندارد. مردم عزیز میدانند لازم است ما در آن واحد، در دو صحنه مبارزه بودیم یکی جنگ اقتصادی و دیگری جنگ روانی.
ربیعی افزود: در جنگ اقتصادی، باید منابع محدود را مدیریت میکردیم و در جنگ روانی مانع لطمه به روحیه مردم شویم. درحالیکه اقتضای مقاومت قهرمانانه در این جنگ اقتصادی، این بوده است که علیرغم همه فشارها و کمبودها، با مدیریت منابع محدود نگذاریم به مردم بیش از این فشار بیاید و مانع آن نشویم که فرصتطلبان از التهاب در بازارها سوءاستفاده کنند. انتظار داریم دوستان منصفانه صحبت کنند و به دلسوزی این عزیزان معتقدیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که امکان مذاکره با آمریکا بعد روی کار آمدن بایدن وجود دارد یا خیر؟ گفت: آنچه آمریکا باید انجام دهد توقف قانونشکنی و نقض تعهدات بینالمللی آن کشور بر اساس قطعنامه شورای امنیت است.
وی بیان داشت: این کار نیازی به مذاکره ندارد چون اجرای وظیفه یک کشور نباید موضوع مذاکره و بده بستان باشد. ایرآنهمبارها اعلام کرده که اگر امریکا تعهدات خود را انجام دهد و تحریمها را رفع کند ایرآنهم به اجرای کامل تعهدات خود برمیگردد.
ربیعی اظهار داشت: این هم نیازی به مذاکره ندارد. اما برخی کشورهای غربی میخواهند مواردی که قبلاً مذاکره شده و در برجام آمده است را دوباره مذاکره کنند که چنین چیزی غیرممکن است و ایران و چین و روسیه صراحتاً مخالفت خود را با آن اعلام کردهاند.
سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که اخیراً نخستوزیر سابق قطر خواهان تجدیدنظر کشورهای عربی در روابط با ایران شده بود، چندین بار هم مسئولان ایرانی براین مهم تأکید کرده بودند، آیا تابهحال گامهای عملی در این خصوص برداشتهشده است؟ گفت: روابط و همکاریهای ایران و قطر امروز در مسیر قابلقبولی پیش میرود؛ هرچند که ظرفیتهای همکاریهای دو کشور بسیار بیشتر است و امیدواریم دو ملت بهزودی بتوانند به حداکثر ظرفیت همکاریهای دوجانبه دست پیدا کنند.
وی اضافه کرد: روابط ایران و قطر الگوی موفقی از همسایگی خوب مبتنی بر احترام متقابل به تمامیت سرزمینی و جایگاه برابر حقوقی در ارتباطات بینالمللی است که امیدواریم روزی به مناسبات همه کشورهای منطقه تسری پیدا کند.
ربیعی گفت: آنچه در اینجا میتوانم بگویم این است که جمهوری اسلامی ایرآنهمواره از کاهش تنشهای منطقهای حمایت کرده و تلاش داشته است تا امنیت منطقه توسط کشورهای حوزه خلیجفارس تأمین شود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در این مسیر پیشنهاد طرحهای مفیدی ازجمله: تشکیل مجمع گفتگوهای منطقهای، پیمان عدم تجاوز، پویش صلح هرمز، طرح چهار مادهای وزیر امور خارجه برای حل بحران یمن و ایفای نقش فعال در مذاکرات صلح یمن از سوی ایران ارائهشده است.
وی افزود: ما از حسن نیت قطر در نقشآفرینی سازنده در منطقه و همینطور در مناسبات ایران و سایر کشورهای عربی استقبال میکنیم و به رایزنیهای نزدیک با دوحه در این خصوص ادامه خواهیم داد.
سخنگوی دولت در پاسخ به آن سؤال که با توجه به رخدادهای اخیر آمریکا به نظر شما عقل و درایت سیاسی فردی مثل ترامپ بیشتر است یا نامزد شکستخورده انتخابات ۸۸ در ایران گفت: این موضع شما ارتباطی با جایگاه سخنگویی دولت ندارد زیرا قرار است من در این جایگاه به تبیین نقطه نظرات دولت در خصوص مهمترین اقدامات، تصمیمات و عملکردها بپردازم.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که اخیراً اظهاراتی از سوی مقامهای عالی دولت مبنی بر بازگشت آمریکا به برجام صورت گرفته است برخی معتقد هستند که این نوع اظهارات ارسال پالسهایی ناامیدکننده از دولت به طرفهای مذاکره در برجام است ... از سوی دیگر مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیرشان بر رفع کامل تحریمها تأکید داشته و آن را شرط بازگشت آمریکا به برجام عنوان کردند.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که اخیراً اظهاراتی از سوی مقامهای عالی دولت مبنی بر بازگشت آمریکا به برجام صورت گرفته است اما برخی معتقد هستند که این نوع اظهارات ارسال پالسهایی ناامیدکننده از دولت به طرفهای مذاکره در برجام است گفت: در سؤال شما معلوم نیست که اظهارات مقامهای دولتی برای چه کسی ناامیدکننده بوده اما بههرحال موضع ما کاملاً روشن است و بارها از سوی رئیسجمهور محترم و بنده از این تریبون نهتنها در بعد از پیروزی آقای بایدن در انتخابات بلکه قبل از آنهم خطاب به دولت ترامپ اعلامشده است.
وی ادامه داد: موضع ما تحت تأثیر انتخابات آمریکا نبوده و همواره در یک چارچوب اصولی طرحشده است. البته عدهای هم همیشه دوست داشتند به گونهای دیگر صحبت کنند اما برای دولت منافع ملی و اجرای مصوبات بوده است.
ربیعی تصریح کرد: ما همیشه تکرار کردهایم که هرگاه طرف آمریکایی، به تعهدات خود عمل کند، ما نیز آمادهایم که بهطور کامل تعهدات خود را اجرا کنیم. تعهد در برابر تعهد و نقض در برابر نقض، پایه مواضع ما درباره برجام است. ما حتی در دوره دولت ترامپ گفتیم که اگر نسبت به برجام حساسیت دارید، به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت عمل کنید که در این صورت مکلف به لغو همه تحریمها هستند. این تنها پیام واحدی است که متفقاً از ایران به ایالاتمتحده فرستاده میشود.
وی گفت: تاکنون بهطور روشن همین پیام را گفتهایم و مجدد بیان میکنیم. البته شاید برخی تمایل به این پیام نداشته باشند یا علاقهمند به ادامه تحریمها باشند که آن موضوع دیگری است.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که ظرفیت تولید داخلی کشور در خصوص واکسن چقدر است و چرا دولت بجای سرمایهگذاری بیشتر در این بخش کماکان بر واردات اتکای اصلی خود را گذاشته است؟ گفت: این گزاره که دولت سرمایهگذاری بیشتر بر واردات واکسن داشته صحیح نیست.
وی افزود: همواره تکرار کردهایم که تولید واکسن و واردات آنهمزمان و در موازات هم پیش میروند و هیچکدام خللی در روند انجام دیگری ایجاد نمیکند و سیاست دولت حمایت از سلامت مردم است. خوشبختانه هم در زمینه خرید و هم در زمینه تولید توفیقات خوبی بهدستآمده است.
ربیعی گفت: فرآیند قیمتگذاری واکسن و داروی تولید داخل مشخص و مبتنی بر ریال است. البته دولت برای توسعه خطوط تولید واکسنهای داخلی که تأیید لازم را دریافت کنند حمایت کرده و در صورت نیاز تسهیلات ارزی ارائه خواهد کرد.
وی اظهار داشت: بر اساس اعلام مسئولان مربوطه در وزارت بهداشت، ظرفیت تولید داخلی واکسن پس از تأیید واکسن کرونا در تابستان ۱۴۰۰ حداقل ماهیانه بیش از ده میلیون دوز خواهد بود و حتی این عدد قابلافزایش نیز است.
ربیعی تصریح کرد: سرمایهگذاری و اعتماد دولت به تولید داخلی حداکثری بوده و شاید جزو نادر کشورهایی باشیم که به نسبت جمعیت و سهم در اقتصاد جهانی، این تعداد پلت فرم ساخت واکسن کرونا همزمان فعالشده باشد. بارها اعلام کردهایم که تولید واکسن داخلی از ۴ مسیر که ۳ مسیر داخلی و تولید مشترک در حال پیگیری است. مجدد تأکید میکنم که سلامت مردم برای دولت اولویت اول است و برای آن تلاشهای همهجانبه انجام میشود.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که دولت چه اقدامات حمایتی از بورس خواهد داشت؟ گفت: اتفاقاً همه فعالان بازار سرمایه و کارشناسان اقتصادی خواهان حفظ استقلال بورس هستند. نهاد بورس در فلسفه وجودی خود یکنهاد مستقل از مداخلههای دولتی است که در مقطع کنونی نشان داده میتواند محل مناسبی برای سرمایهگذاری مردم و نیز جهتگیری سالم اقتصادی و همچنین تأمین منابع مالی بنگاههای دولتی، عمومی و خصوصی باشد. دولت کماکان در سطح حمایت از بازار سرمایه، حرکت میکند.
وی ادامه داد: همه ناظران و کارشناسان اقتصادی بارها تأکید کردهاند که بازار سرمایه، یک بازار زودبازده نیست و هیچ سرمایهگذاری نباید با هدف سوددهی در کوتاهمدت وارد این بازار بشود و قبل از انجام هر کاری باید از مشورت کارشناسان بهره ببرد. درعینحال، این نیز وظیفه مدیریت بازار سرمایه است تا سازوکاری تدوین کند که اشخاص حقیقی با آگاهی در این زمینه اقدام کنند.
ربیعی تصریح کرد: در این میان، وظیفه دولت هم، تقویت، حمایت و عدممداخله در قوانین و سازوکارهای بورس و همچنین حمایت از تصمیمات شورای عالی بورس است. هرگونه قوانینی هم که در دولت و مجلس تدوین میشود، باید به مسائل بازار سرمایه توجه کامل داشته باشد. نباید اقدامی انجام شود که بر سرنوشت دهها میلیون سهامدار حقیقی و خرد، تأثیر منفی بگذارد. کماکان بدون مداخله، از ابزارهای حمایتی غفلت نمیکند.
سخنگوی دولت در خصوص نتایج جلسه معاون اول رئیسجمهوری با حقوقیهای بورس گفت: بازار سرمایه در همه دورانها، یک بازار بدون ریسک نبوده و درعینحال، یک بازار بلندمدت برای سرمایهگذاری محسوب میشود؛ سود و زیان این بازار هم، نه در کوتاهمدت بلکه در بلندمدت مشخص میشود.
وی خاطرنشان کرد: بورس سازوکارهای ویژه خود را دارد. رسالت بورس، کشف قیمت واقعی محصولات این بازار است و سیاستگذاریهای آنهم باید از طریق شورای عالی بورس انجام شود و از هرگونه مداخلات غیر کارشناسی در بورس باید پرهیز شود. سیاستهای دولت نیز لحاظ کردن حساسیتهای بازار سرمایه در تصمیمات و وضع مقررات است.
ربیعی بیان داشت: زیرا بازار بورس یکنهاد اصلی در ایجاد و حفظ تعادل در اقتصاد کشور است. دولت نیز همواره در پی تقویت و حمایت از بازار بورس بوده است. ضمن آنکه حضور حقوقیها در بورس منفی نیست.
وی ادامه داد: اما این نکته را هم مدنظر دارد که مبادا برخی از حقوقیها همکاری لازم را نداشته و رفتاری انجام بدهند که سرمایهگذاری افراد حقیقی خرد را با تنش مواجه کند. که در این زمینه اختیارات لازم به سازمان بورس دادهشده است.
ربیعی گفت: بازار سرمایه در همه دورانها، یک بازار بدون ریسک نبوده و درعینحال، یک بازار بلندمدت برای سرمایهگذاری محسوب میشود؛ سود و زیان این بازار هم، نه در کوتاهمدت بلکه در بلندمدت مشخص میشود.
وی تأکید کرد: بورس سازوکارهای ویژه خود را دارد. رسالت بورس، کشف قیمت واقعی محصولات این بازار است و سیاستگذاریهای آنهم باید از طریق شورای عالی بورس انجام شود و از هرگونه مداخلات غیر کارشناسی در بورس باید پرهیز شود.
ربیعی با اشاره به اینکه سیاستهای دولت نیز لحاظ کردن حساسیتهای بازار سرمایه در تصمیمات و وضع مقررات است، اظهار داشت: بازار بورس یکنهاد اصلی در ایجاد و حفظ تعادل در اقتصاد کشور است. دولت نیز همواره در پی تقویت و حمایت از بازار بورس بوده است. ضمن آنکه حضور حقوقیها در بورس منفی نیست.
وی ادامه داد: اما این نکته را هم مدنظر دارد که مبادا برخی از حقوقیها همکاری لازم را نداشته و رفتاری انجام بدهند که سرمایهگذاری افراد حقیقی خرد را با تنش مواجه کند. که در این زمینه اختیارات لازم به سازمان بورس دادهشده است.
ربعی اضافه کرد: اتفاقاً همه فعالان بازار سرمایه و کارشناسان اقتصادی خواهان حفظ استقلال بورس هستند. نهاد بورس در فلسفه وجودی خود یکنهاد مستقل از مداخلههای دولتی است که در مقطع کنونی نشان داده میتواند محل مناسبی برای سرمایهگذاری مردم و نیز جهتگیری سالم اقتصادی و همچنین تأمین منابع مالی بنگاههای دولتی، عمومی و خصوصی باشد. دولت کماکان در سطح حمایت از بازار سرمایه، حرکت میکند.
وی بیان داشت: همه ناظران و کارشناسان اقتصادی بارها تأکید کردهاند که بازار سرمایه، یک بازار زودبازده نیست و هیچ سرمایهگذاری نباید با هدف سوددهی در کوتاهمدت وارد این بازار بشود و قبل از انجام هر کاری باید از مشورت کارشناسان بهره ببرد. درعینحال، این نیز وظیفه مدیریت بازار سرمایه است تا سازوکاری تدوین کند که اشخاص حقیقی با آگاهی در این زمینه اقدام کنند.
ربیعی گفت: در این میان، وظیفه دولت هم، تقویت، حمایت و عدممداخله در قوانین و سازوکارهای بورس و همچنین حمایت از تصمیمات شورای عالی بورس است.
سخنگوی دولت اظهار داشت: هرگونه قوانینی هم که در دولت و مجلس تدوین میشود، باید به مسائل بازار سرمایه توجه کامل داشته باشد. نباید اقدامی انجام شود که بر سرنوشت دهها میلیون سهامدار حقیقی و خرد، تأثیر منفی بگذارد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/