؟؟؟
- بسم الله الرحمن الرحیم. احتمال اینکه ترامپ در مدت باقی مانده باعث شورشهایی از این دست شود که در طی چند روز گذشته شاهد آن بودیم که قابل ملاحظهترین نکته آن، مسئله تصرف کنگره به دست طرفداران ترامپ بود، خیلی بعید است که این اتفاق بیفتد به این دلیل که حتی اعضای ارشد کنگره آمریکا، افرادی که امنیت کشور آمریکا در دستشان است به این نتیجه رسیدهاند که ضرر این اقدامات نهتنها به حزب دموکرات میرسد بلکه به کل کشور میرسد که جمهوریخواهان هم جزئی از آن هستند و همه در یک قایق نشستهاند و ترامپ دارد آن قایق را که همه در آن نشستهاند سوراخ میکند.
به خاطر همین هم بود که دیروز خانم نانسی پلوسی که رهبری دموکراتها را در مجلس نمایندگان برعهده دارد از مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا درخواست کرد که بر طبق متمم بیست و پنجم قانون اساسی که قدرت میدهد اعضای کابینه و حتی معاون رئیس جمهور بخواهند رئیس جمهور را عزل کنند بر این اساس که دیگر او توانایی اداره کشور را ندارد، نانسی پلوسی درخواست کرد در جهت اعمال متمم 25 قانون اساسی اقدام کند و ترامپ را عزل کند و خودش این چند روز باقیمانده را به جای او بنشیند.
هنوز فعلاً خانم پلوسی جوابی دریافت نکرده، فکر میکنم موضوع مال 14 تا 15 ساعت پیش است اما خانم پلوسی گفته اگر مایک پنس جواب نه به درخواست من بدهد، ما دومین استیضاح را به مجلس نمایندگان خواهیم برد و برای بار دوم ترامپ را استیضاح خواهیم کرد.
این البته مسبوق به سابقه است. این اتفاقات یا شبیه آن، همان موقعی است که تقریباً 60 سال پیش ریچارد نیکسون رئیس جمهور آمریکا بود و در اصل این اعضای حزب جمهوریخواه و اعضای کابینه خود نیکسون بودند که از او خواستند که استعفا دهد.
شاید پلوسی میخواهد اینجوری روی ترامپ از طریق کابینه و معاونش آقای پنس فشار بیاورد که او را وادار به استعفا کند. البته با توجه به شخصیتی که از ترامپ سراغ داریم واقعاً بعید میدانم که چنین کاری کند.
مطلب بعدی اینکه آقای کوین مککارتی که رهبر اقلیت مجلس نمایندگان است که الان اقلیت جمهوریخواهان هستند، ایشان بلافاصله روز جمعه گفت ما تقاضای دومین استیضاح را نمیپذیریم به این دلیل که هیچگونه سودی برای کشور نخواهد داشت الّا عمیقتر کردن فشاری که وجود دارد.
البته من فکر میکنم که یک مقداری برای زدن این حرف دیر است چرا که در طی چهار سال حکومت ترامپ، مخصوصاً در طی زمان اعتراضاتی که اتفاق افتاد تقریباً هفت، هشت، 10 ماه پیش و بعد از آن در طی دوره کمپینش، دو سال گذشته که وارد انتخابات ریاست جمهوری شده بود، اساساً ترامپ روی همین شکافها سرمایهگذاری کرد. نفرت از طرف مقابل، یعنی نفرت جمهوریخواهان از دموکراتها، نفرت جمهوریخواهان از خارجیها، نفرت جمهوریخواهان از مسلمانها، اینها دقیقاً اتفاقاً چیزهایی بود که ترامپ رویش سرمایهگذاری کرد. بنابراین چیزی نیست که بگوییم یک شبه برطرف میشود یا اینکه اگر ترامپ را استیضاح کنند، این مشکل بدتر میشود، نه، سر جایش است.
مسئله دیگری که با آن مواجه بودیم، مخصوصاً بعد از اینکه ترامپ البته گفته بود من یک سخنرانی دارم و در طی آن سخنرانی در راه مسیر رفتم و در نبراسکا فعلاً هواپیمای ایرفورس وان یا هواپیمای ریاست جمهوری در پایگاه مرکز فرماندهی استراتژیک سابق آمریکا مستقر شده که الان البته شده فقط مرکز فرماندهی جنگهای هستهای در شهر آفلت در نبراسکا. گفته فعلاً سر راه ایستادم ولی نگفته که رفتهام آنجا ساکن شدهام.
شاید هم هدفش این بوده که هم ایجاد فتنه دیگری در جامعه نکند ولی در عین حال یک فشاری هم بگذارد روی دموکراتها و اعضای کابینه که اگر دست از پا خطا کنید، من اینجا دستم روی ماشه هست.
چند نکته را اینجا باید در نظر بگیریم که آیا اصلاً این تهدید، اینکه این برود در نبراسکا در آن پایگاه بنشیند، اصلاً میتواند کاری کند یا نه؟ بله، خانم پلوسی البته از جنرال مایلی خواسته که حتی کُدهای شلیک موشکهای هستهای را از دسترس ترامپ خارج کند اما چقدر عملگرایانه است، این خودش مسئله دیگری است.
کشورهایی که اتمی هستند مثل روسیه فعلی که در اصل سیستمهای اتمیاش تقریباً همان سیستمهای شوروی سابق است منتهی با موشکهای بسیار بسیار ارتقا یافته بالستیک و سوپرسونیک. اینها سیستمهای پاسخ اتوماتیک دارند. کشوری مثل سوریه هیچوقت ریسک نمیکند که یک موشکی به طرفش میآید، تصمیم بگیرد که آیا این موشک هستهای هست یا نیست. قطعاً پاسخ روسیه به هر نوع شلیک موشکی چه هستهای باشد چه نباشد، یک شلیک هستهای خواهد بود که در جنگهای هستهای هم البته شما یک شلیک یا 10 شلیک نمیکنید، نوعاً دنبال از بین بردن کلیه توان دشمن خواهید بود.
بنابراین هر اقدام احمقانه ترامپ میتواند پاسخ اتوماتیک روسیه و چین، هر دو را دربر داشته باشد که یک جنگ جهانی و شاید این موضوع آغازی باشد بر پایان جهان.
در مورد تهدید اتمی ترامپ، ایران واقعاً آنقدری در عالم و جهان شاید مقصد این تهدید نباشد بلکه بیشتر از ایران، قطعاً روسیه و چین هستند و قدری هم هند البته که این تهدید را جدی میگیرند و قطعاً هم یک پاسخ اتوماتیک خواهند داد.
اگر به نقشه هم نگاه کنید میبینید که آمریکا به قول خودش از سه جهت میتواند به ایران شلیک کند، میتوان از طریق شمال شلیک کند، موشکها از روی اقیانوس منجمد شمالی حرکت کنند، میشود از طریق اقیانوس آرام حرکت کند یا از طریق اقیانوس اطلس.
اگر از اقیانوس منجمد شمالی موشکها حرکت کند، از فضا خارج میشود و دیگر روسیه یا چین این ریسک را نمیکنند، منتظر شوند ببینند موشک کدام طرف میرود چون اگر وارد جوّ شود، سرعتش آنقدری هست که قطعاً روی هدفش وارد میشود، پاسخ میدهند.
از اقیانوس آرام هم اگر رد شود، قبل از اینکه به ایران برسد، قبل از اینکه به ایران برسد، باز هم به چین، روسیه و هند میرسد، باز هم آنها ساکت نمینشینند. از اقیانوس اطلس هم اگر بخواهد رد شود، به مجردی که شلیکها صورت بگیرد، جهت، جهتی است که عملاً ایران، روسیه، چین و هند همه در یک راستا هستند. بنابراین یک ریسک بسیار بالا و آغازی است بر یک جنگ آخرالزمانی شاید.
اگر جنگ منطقهای را شروع کند حالا با رژیم صهیونیستی یا بدون رژیم صهیونیستی یا رژیم صهیونیستی به نیابت آمریکا، این هم در اصل حالا اگر بخواهند حملات هوایی حتی بمبارانی کنند یا با موشک بزنند یا حتی موشکهای کروزشان از دریا، از موشکهای دریا به خشکی از زیردریاییهایشان حمله کنند، اینها هم قطعاً پاسخ قاطع ایران را دربر خواهد داشت که هدف قرار دادن کل منافع آمریکا در سراسر جهان خواهد بود. یعنی فقط غرب آسیا نخواهد بود یا خیلی سادهانگارانه است حتی فکر کنند پاسخ جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس یا غرب آسیا خواهد بود.
اروپاییها و اعراب هم این موضوع را میدانند که پاسخ ایران پاسخ کلی است و همه جا را شامل میشود و اروپاییها و اعراب اتفاقاً هر دویشان تحرکات خیلی زیادی را دو هفته گذشته از خودشان نشان دادهاند و رفت و آمدهای بسیاری کردند و از لابیهای خودشان در واشنگتن دارند استفاده میکنند برای اینکه شرایط را آرام کنند چون میدانند دود هر جنگی به چشم آنها خواهد رفت.
حملات و پاسخ ایران اگر هم به جنگ جهانی منجر نشود و فقط منطقه غرب آسیا درگیر شود، باعث فلج شدن اقتصاد جهان میشود. به این دلیل که بزرگترین تولیدکنندگان جهان فعلی که چین و هند باشند، اکثر واردات انرژیشان را دارند از منطقه خلیج فارس و غرب آسیا تأمین میکنند و اروپا هم همینطور. اروپا که بزرگترین شریک تجاری آمریکا هست با 543 میلیارد دلار در سال، البته تراز تجاری چین هم 444 میلیارد است که آن هم شریک بسیار بزرگی برای آمریکا است، هر دو با یک جنگ، به دلیل واردات انرژی، منافعشان بسیار مورد هدف قرار میگیرد. مثلاً چین و هند که بزرگترین تولیدکنندگان جهان هستند، اتفاقاً آمریکا یکی از بزرگترین واردکنندگان کالا و خدمات از هر دوی این کشورها مخصوصاً چین است. بنابراین به صورت زنجیرهوار اقتصاد تمامی اینها از بین خواهد رفت.
اقتصاد آمریکا خودش در عین حال اقتصادی است بسیار شکننده، دولتی است که بزرگترین مقروض دنیا است. هزینه قرض کردنش هم هر روز دارد برایش بالا میرود، به دلیل اینکه اوراق قرضهای را که فروخته و بزرگترین دارندگان آن اوراق قرضه که چین، ژاپن و انگلیس هستند شروع کردهاند کمکم اوراق قرضه را فروختن که باعث میشود هزینه قرض گرفتن دوباره برای دولت آمریکا بالا برود.
در داخل آمریکا هم لابیهای بزرگی هستند که این موضوع اخیر جنگ یا حملات نظامی، منافع آنها را در خطر قرار میدهد. خیلی از لابیهای بزرگ سرمایهداری در آمریکا، سرمایههای بسیار عظیمی در حوزه خلیج فارسف چین، هند و اروپا دارند که اگر یک جنگی صورت بگیرد، به دلیل اینکه اقتصاد تمام این کشورها ضربه میخورد، سرمایههای این آمریکاییهایی که لابیهای سرمایهدار هستند در آمریکا ضربه میخورد، بنابراین اینها هم از قدرت خودشان استفاده میکنند که ترامپ عمل احمقانهای انجام ندهد.
البته این یک مقدارش هم بستگی دارد به اینکه جمهوری اسلامی چقدر در فهماندن عواقب حمله نظامی آمریکا، جدی و قانعکننده برخورد کرده و این بهترین مهار ترامپ میتواند باشد. به طور مثال عینالاسد یا حمله نیروهای مقاومت یمن به آرامکو که 70 درصد صادرات نفت سعودی را چند روز از کار انداخت یا نفتکشهای اماراتی که توسط نیروهای مقاومت یمن فلج شدند، اینها در اصل ضربه شستی بود که نشان میداد به عواقب هرگونه اقدام احمقانهای به جمهوری اسلامی ایران فکر کنند.
حالا خیلی از این سرمایهدارانی که من صحبتشان را کردم و لابیهای خیلی عظیمی در واشنگتن دارند ولی سرمایههایشان خارج از آمریکا و مخصوصاً در غرب آسیا هست، صاحبان شرکتهای عظیم گوناگونی هستند؛ انرژی، صادرات خدمات، صادرات کالا، ساخت و ساز و اتفاقاً با نفوذترین چهرههای هر دو حزب یا همسران بانفوذترین چهرههای هر دو حزب هستند. یک نمونهاش مثلاً همسر همین خانم نانسی پلوسی است.
جنگ با ایران را صاحبنظران در آمریکا به عنوان مادر همه جنگها نام بردهآند که میتواند واقعاً اقتصاد در حال احتضار آمریکا را کاملاً نابود کند و این چیزی است که اتفاقاً احتمال بروز شورشهای داخلی را واقعاً تقویت میکند.
یک چیزی را ما فراموش نکنیم. خیلی از تحلیلگران این چهار سال حکومت ترامپ بر آمریکا را حکومت نتانیاهو بر آمریکا راجع به آن نوشتند چون هر چه که نتانیاهو خواسته به او داده، خیلی سیاستهایش در جهان به نفع نتانیاهو و به ضرر منافع آمریکا بوده. حالا ترامپ یا نتانیاهو اگر فکر کردهاند با راهاندازی جنگ با ایران میتوانند مردم آمریکا را از ترس یک دشمن خارجی یا برانگیختن احساسات وطنپرستی و میهنپرستانه زیر پرچم ترامپ جمع کنند، به رهبری آمریکا گرد هم بیاورند، سخت اشتباه میکنند.
اقتصاد بسیار بسیار عامل مهمی در جامعه آمریکاست و یک کسی که اقتصاد را ببازد، در اصل انتخابات را باخته. همیشه وعدههای کسانی هم که میخواهند بیایند در انتخابات رأی بیاورند، چه ریاست جمهوری، چه انتخابات مجلسین، همیشه وعدههای اقتصادی است، بلکه این لابیها هستند که واقعاً برایشان مهم است که سیاست خارجی آمریکا چیست نه مردم داخل آمریکا. حتی همحزبیهای ترامپ هم به نظر میرسد هر روز فاصله خودشان را با این مرد دیوانه دارند زیاد میکنند. البته دلشان برای مردم آمریکا نسوخته بلکه فکر انتخابات بعدی را میکنند که به احتمال قوی هم البته به دلیل هنوز زنده بودن خاطره ترامپ و اینکه ترامپ از حزب جمهوریخواه آمد و جمهوریخواهها زیر بال و پرش را گرفتند، دوباره به شکست نامزد آنها در برابر نامزد حزب مخالف خواهد انجامید.
بنابراین هم اتفاقاً ارتش آمریکا و هم اینکه ممکن است حتی همین لابیهای سرمایهداری، اعضای کابینه و دیگر اعضای پرنفوذ حزب جمهوریخواه به ترامپ فشار بیاورند که اگر میخواهد افتضاحی مثل افتضاح نیکسون انجام نشود، حالا یا با زبان خوش خودش استعفا دهد یا اینکه حتی اگر استعفا ندهد، میخواهند این 15 روز آینده را سکوت کند و باعث برانگیختن شری نشود که نه فقط آمریکا را به زیر میکشد و از بین میبرد بلکه جهان را دچار یک دگرگونی اساسی به سمت منفی، یعنی یک بحران اقتصادی وحشتناک خواهد برد اگر بخواهد جنگی با ایران راه بیندازد. بنابراین فکر میکنم تلاش خودشان را قطعاً داخل آمریکا خواهند کرد که این اتفاق نیفتد.
انتهای پیام/