دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 دی 1399 - 10:28
یادداشت/ محسن پیرهادی؛

چند پرده از وقایع کنگره

محسن پیرهادی طی یادداشتی نوشت: همان‌طور که پیش‌ازاین رهبر معظم انقلاب وعده داده بود، شکوه و قدرت آمریکا مانع از سقوط آن نیست، همان‌طور که شکوه کشتی تایتانیک مانع از غرق آن نشد. امروز دیگر کمتر کسی در جهان هست که صدای شکستن پایه‌های هژمونی آمریکا را نشنیده باشد.
کد خبر : 555277
22f6ca40-6e79-4673-906d-3cebc38ccaf7.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محسن پیرهادی طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت:


یک. همان‌طور که پیش‌ازاین رهبر معظم انقلاب وعده داده بود، شکوه و قدرت آمریکا مانع از سقوط آن نیست، همان‌طور که شکوه کشتی تایتانیک مانع از غرق آن نشد. امروز دیگر کمتر کسی در جهان هست که صدای شکستن پایه‌های هژمونی آمریکا را نشنیده باشد.


دو. افسانه قدرت آمریکا و جذابیت سبک زندگی آمریکایی، هم‌زمان با افول ساختار سیاسی آن روبه‌زوال گذاشته است. اکثریت ملت ایران که به‌واسطه دریچه نوینی که انقلاب اسلامی به حقایق جهان گشود، از این مسئله مطلع بودند، اما امروز مردم و زمامداران کشورهای دنیا از  خود می‌پرسند آمریکایی که در پی نتایج یک انتخابات، ساختمان کنگره‌اش به دست ناراضیان تصرف می‌شود، چگونه می‌تواند صادرکننده دموکراسی باشد؟ در خبرها آمده بود که یکی از مقتولین وقایع ساختمان کنگره، افسر  زنی با ۱۴ سال سابقه نظامی در ارتش آمریکاست. آمریکایی که با این گستره نفوذ سیاسی و رسانه‌ای، نمی‌تواند افسران ارتش خود را بانظم معمول آمریکایی همراه کند، چگونه می‌تواند افکار عمومی ملت‌های دیگر را همچون گذشته با خود همراه کند ؟


سه. وعده خمینی کبیر پیرامون سقوط کمونیسم و فروپاشی ابرقدرت شرق را به خاطر آورید. اینک خلف بر حق او، چند ماهی است که دم از تکرار آن واقعه برای ابرقدرت غرب می‌زند. وعده رهبران الهی حق است. در چنین شرایطی، بالاترین وظیفه یکایک ما، اندیشیدن و تلاش در جهت درانداختن طرحی جدید و ترسیم آینده منطقه‌ای جهانی بر اساس عدل و آرامش است.


چهار. همان‌طور که همه‌گیری ویروس کرونا، نمایشگر وقایع بسیاری در سطح جهان و باطل‌السحر گزاره‌هایی همچون قدرت مطلق علمی و بالا بودن سطح مدنیت در جوامع غربی شد، انتخابات اخیر آمریکا نیز پرده از مسائل بسیاری برداشت. رسانه‌هایی که اراذل‌واوباش و برهم زنندگان امنیت تهران را مردمان معترض و اکثریت ناراضی می‌خواندند، تظاهرکنندگان بی‌سلاح واشنگتن را که به دعوت رئیس‌جمهور مستقر به خیابان آمده اند را عده‌ای شورشی می‌دانند. همان رسانه‌هایی که برخورد با روح‌الله زم که در کانال خود آموزش جنگ شهری و ساخت مواد انفجاری می‌داد را اعدام یک فعال سیاسی می‌دانستند، حال حساب کاربری رئیس‌جمهور مستقر آمریکا را مسدود می‌کنند. نمایش اخیر در انتخابات آمریکا از هر نظر، درس‌آموز و روشن‌کننده بسیاری مسائل برای ساده‌لوحان آمریکا پرست در سرتاسر دنیاست.


پنج. در نخستین روزهای شیوع بیماری کووید۱۹، رسانه ای  انگلیسی ابتلای معاون وزیر بهداشت ایران به این بیماری را نشانه‌ای از ناکارآمدی حکومت ایران می‌داند و چند ماه بعد پیرامون ابتلای نخست‌وزیر انگلستان و رئیس‌جمهور آمریکا به همان بیماری سکوت می‌کند. انتخابات اخیر آمریکا نیز درس‌هایی ازاین‌دست زیاد دارد.


واقعیت اخلاق سیاسی در آمریکای مدرن، اوبامای مؤدب و باهوش نیست، بلکه ۷۳ بار قطع کردن حرف طرف مقابل از سوی ترامپ و استفاده از لفظ «خفه شو» از سوی بایدن در مناظره است. واقعیت سطح عدالت و تبعیض در ینگه‌دنیا همان است که این روزها برخی سناتورها به زبان آورده‌اند، پلیسی که یک سیاه‌پوست را در پی دزدی کوچک زیر زانو خفه می‌کند، اما سفیدپوست در پیش چشمان نظاره‌گر او از دیوار بالا می‌رود، نظامی که ده‌ها کشور را به نقض حقوق بشر و مردم‌سالاری نمایشی متهم می‌کند و امروز رئیس‌جمهورش رأی مردم را نمی‌پذیرد.


ارتشی که برای تعمیق و گسترش ارزش‌های دموکراسی (بر اساس بیانیه مأموریت ارتش آمریکا) در بیش از ۵۰ نقطه دنیا حضور رسمی دارد، اما این روزها افسرش به ضرب تیر نیروهای امنیتی در قلب آمریکا کشته می‌شود. واقعیت عظمت و شکوه آمریکا، ارزش‌های ۱۳ گانه فرهنگ آمریکایی نیست، همان‌طور که واقعیت ارتش آمریکا بازی‌های کامپیوتری و فیلم‌هایی مانند دلتافورس و یگان ویژه نیست، واقعیت بدون روتوش، وضعیت هفته‌های اخیر واشنگتن و نیویورک و سایر مناطق آمریکاست.


شش. مشکل اصلی اغلب کشورهای ضد استعماری جهان، وجود چهره‌ها و افکاری است که معمولا دیرتر از سایرین و حتی عموم جامعه متوجه حقایق می‌شوند. به خاطر دارم که در ابتدای ورود ایران اسلامی به مسئله سوریه، برخی سیاسیون در نکوهش این تصمیم نامه نوشتند، همان‌ها که وقتی عملیات داعش در پایتخت‌های اروپایی و حتی تهران را به چشم دیدند، از ضرورت برخورد جدی با گروه‌های تکفیری و تروریستی سخن گفتند. همین‌ها هستند که در سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب مورداشاره قرار گرفتند، کسانی که هنوز قبله‌شان آمریکاست. فقط از باب یادآوری، ترامپ کم‌سواد و سبک‌مغز هم پس از مشاهده حمله به ساختمان‌های رسمی و رخ دادن خشونت، هواداران خود را دعوت به آرامش و پایبندی به قانون کرد، تا باشد که در حافظه تاریخ بماند که برخی در پی اغتشاشات غیرقابل‌تحمل ۱۱ سال گذشته تهران، عوامل آن را مردمان خداجو خواندند و هنوز هم بر سر موضع خود مانده‌اند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب