وقایع ششم ژانویه چهره واقعی و زشت دموکراسی آمریکایی را آشکار کرد/ توهم مردمسالاری یانکیها برای ارضای حس برتریجویی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، نیویورکتایمز در گزارشی به قلم یکی از تحلیلگران این رسانه به تشریح اوضاعواحوال روز چهارشنبه میپردازد و سپس با تکیهبر همین بزنگاه تاریخی به این نتیجه میرسد که ذات واقعی دموکراسی آمریکایی چیزی بیش از این نبوده است.
نیویورکتایمز نوشت که بله این آمریکاست. آمریکا همیشه همینطور بوده است. اگر اینجا آمریکا نبود این تلاش برای کودتا به این صورت و در این روز مهم اتفاق نمیافتاد. الآن زمانی است که ما با یادآوری آنچه در روز ششم ژانویه در کپیتول هیل گذشت باید با چهره زشت آمریکا روبرو شویم تا این احساس درماندگی تا بن استخوانهای آمریکاییها جریان یابد و آنها را مجبور کند تا فکری برای رهایی از این شرمساری بکنند.
همهچیز حکایت از حمایت آشکار از حس برتریجویی آمریکاییهای سفیدپوست دارد
نام اعتراض در کنار کنگره که میآید دو تصویر در مقابل چشم ما نقش میبندد. اولی مربوط بهروزی است که نیروهای گارد ملی که بیشترشان اتیکت شناسایی هم بر یونیفورمشان نداشتند روی پلههای بنای یادبود لینکلن ایستاده بودند و در انتظار رفتار خشونتآمیز افرادی بودند که بهصورت مسالمتآمیز به کشته شدن جورج فلوید اعتراض میکردند.
دومین تصویر هم مربوط به روز ششم ژانویه روز تأیید رأی الکترال جو بایدن رئیسجمهوری منتخب است که هزاران معترض شامل تروریستهای داخلی جلوی کپیتول هیل تجمع کردهاند. آنها کلاههای قرمز به سر داشتند و پرچمهای ترامپ در دست و چهرههای خود را نیز نشان میدادند زیرا میخواستند که دیده شوند. به نظر نمیرسید از اینکه شناسایی شوند وحشتی داشته باشند. یک مرد که خود را به دفتر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان رسانده و آنجا نشسته بود پاهایش را روی میز وی انداخته بود و پوزخند میزد. مرد دیگری که یک تریبون قابلحمل در دستش بود به دوربین لبخند میزد و مرد دیگری که خود را به سنا رسانده بود حرکات پارکور انجام میداد.
روز ششم ژانویه قرار بود که یک مراسم تشریفاتی شمارش و تأیید آرای الکترال بهصورت سنتی در کنگره برگزار شود. چند سیاستمدار جاهطلب شکستخورده اقدام به مخالفت با آرای الکترال چند ایالت کردند. دونالد ترامپ رئیسجمهور هم مایک پنس معاون خود را آشکارا مجبور کرده بود که تأیید رأی الکترال بایدن را ابطال کند چیزی که در حیطه اختیارات پنس نبود.
بیشتر بخوانید:
اما هیچیک از ناظران انتظار نداشتند معترضان افراطی سفیدپوست به کنگره حمله کنند انگار که به زندان باستیل حمله کردهاند. انتظار نمیرفت که محافظان کنگره اساساً به این تروریستها اجازه دهند که وارد ساختمان شوند و برای مدتی در ساختمان بتازند آنهم جلوی چشم ناظران حیرتزده در سطح جهان. هیچکس انتظار نداشت بعضی از افسران پلیس حاضر در صحنه شروع به گرفتن سلفی با مهاجمان کنند. انتظار نمیرفت که این مهاجمان با دعوت رئیسجمهور در محل حضورداشته باشند.
روز چهارشنبه جهانیان شاهد نگرش از کنترل خارجشده برتری سفیدپوستان بودند. بعدازاینکه معترضان از کپیتول هیل بیرون ریخته شدند کنگره به کار خود ادامه داد. زمان آن رسید که سیاستمداران در کنگره بهنوعی خود را نسبت به قانون اساسی متعهد بدانند و ابراز فضل کنند.
سناتور "بن ساسی" با لحنی عجیب و شاد آنگونه سخن گفت که انگار افسون شده است. میت رامنی سعی کرد که نقش پیر سیاستمدار را ایفا کند و گفت که من در خلال چهار سال گذشته باید عصبانیتم را بروز میدادم. اما همه این نمایش هم خیلی مختصر بود هم خیلی دیر.
دموکراسی توهمی است که آمریکاییها برای ارضای حس برتریجویی به آن روی آوردهاند
زمانی باراک اوباما رئیسجمهور سابق آمریکا درسخنانی که مشهور هم شده بود از یک اتحاد کاملتر سخن گفته بود اما پس از این تحولات کسی فکر میکند که امکان دارد این آرزو محقق شود و اصلاً از همان قبل هم امکانش وجود داشته؟ کسی فکر میکند که این اتحاد میتوانسته و یا اصلاً ضرورت داشته که کامل شود؟
علیرغم وعده سیاستمداران چیزی که ما هفتهها و روزهای منتهی به انتخابات 2020 به ما نشان داد این بود که گارد ریلهایی که باید از دموکراسی پاسبانی میکردند از بین رفتهاند یا اصلاً وجود نداشتند و شاید تنها خیالبافیهایی بودند که آمریکاییها خودشان ساخته بودند تا قدرت کشورشان را بیش از چیزی که بوده جلوه دهند.
به گزارش آنا، روز چهارشنبه همزمان با نشست مشترک کنگره (سنا و نمایندگان) برای تعیین پیروز نهایی انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا شمار زیادی از طرفداران دونالد ترامپ به تحریک او وارد ساختمان کنگره شده و این جلسه را به تعطیلی کشاندند و نمایندگان و سناتورها را فراری دادند.
در جریان این حمله ۴ نفر کشته شده و ۱۴ مأمور پلیس واشنگتن مجروح شدند. به گفته سخنگوی اداره پلیس پایتخت آمریکا تاکنون ۵۲ در نفر از این مهاجمین بازداشت شدهاند.
یورش به کنگره و حرکت هواداران ترامپ برای ورود به این ساختمان بعدازآن صورت گرفت که رئیسجمهور در حساب توییتری خود، آنها را برای حرکت به سمت ساختمان کنگره و مقابله با آنچه وی تقلب در انتخابات و احقاق حقوق خود دانست، تشویق کرد.
به دنبال این حوادث و متشنج شدن اوضاع در پایتخت آمریکا و محکوم شدن اینگونه رفتارهای طرفداران ترامپ، او از مهاجمان خواست ساختمان کنگره را ترک کنند.
انتهای پیام/4155/
انتهای پیام/