دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 دی 1399 - 14:30
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم:

شهید سلیمانی افتخاری برای ایران و منطقه است

غلامرضا غفاری در مراسم رونمایی از سردیس حاج قاسم با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، گفت: شهید سلیمانی افتخار برای ایران و منطقه است.
کد خبر : 554662

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،‌ مراسم گرامیداشت و رونمایی از سردیس سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، با حضور غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس دانشگاه شهید باهنرکرمان و مسئولان استان در تالار وحدت و همچنین در بستر فضای مجازی برگزار شد.


در این مراسم که با همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دفتر مقام معظم رهبری و بسیج در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزارشده بود، ابتدا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تندیس سردار دل‌ها سپهبد شهید قاسم سلیمانی، چهره مقاومت (روبه‌روی دانشکده ادبیات دانشگاه شهید باهنر کرمان) رونمایی کرد.


وی سپس با حضور در تالار وحدت دانشگاه ضمن خیرمقدم خدمت همه عزیزان حاضر و همچنین بزرگوارانی که به‌صورت مجازی و برخط با این نشست در ارتباط بودند و همچنین تقدیر و تشکر از میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: خوشبختانه به برکت خون شهیدان، هرگاه نام شهید و نام ساداتشان اباعبدالله حسین (ع) و نام شهیدان دانشگاهی تمامی مراکز آموزش عالی کشور به میان می‌آید، شاهد وحدت نظر و نقش‌آفرینی شایسته‌ای مؤسسات و مراکز هستیم.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: اگر از روز شنبه ۱۳ دی‌ماه ۹۹ رصد کنیم وضعیت مراکز آموزش عالی کشور را خوشبختانه در همه واحدهای آموزشی در سراسر کشور می‌بینیم که نسبت به اولین سالگرد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همچنین دیگر شهیدان و بزرگواران همه ورود داشتند و این برای نظام آموزش عالی کشور مایع مباهات و اقتدار است.


غفاری تصریح کرد: اولین سالگرد شهید بزرگوار و قهرمان ملی با ایام شهادت شهیدان دانشجو در ۱۶ دی‌ماه ۱۳۵۹ مصادف شده است؛ فاصله بین ۳۱ شهریورماه تا ۱۶ دی‌ماه فاصله زیادی نیست ولی در همان روزها و ماه‌های اول می‌بینیم که دانشجویان پیرو خط امام (ره) حضور چشمگیر دارند.


وی افزود: شهید علم‌الهدی دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد یک دانشجوی جوان ۲۲ ساله است که در جایگاه فرمانده سپاه هویزه قرار می‌گیرد  و در رشادت‌هایی که در آن دوره و زمانه بسیار حساس بود، نقش‌آفرینی می کنند که  تا ابد در تاریخ دانشگاه ایران خواهد بود.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: این حرکت ادامه داشت تا به امروز که مواجه هستیم با سردار بزرگی که در تاریخ ایران سرداری بی‌نظیر است و  افتخار می‌کنیم که شهید سلیمانی دانش‌آموخته دانشگاهی که امروز میزبان سالگرد او را عهده‌دارد است و دوره کارشناسی سردار سلیمانی در رشته علوم اجتماعی در این دانشگاه بوده است.


وی اظهار کرد: آنچه مهم است جدای از بحث قافیه‌ای آن و آنچه را تحت عنوان مناسک و رسومی می‌شناسیم که طبعاً جایگاه ویژه‌ای را در هویت بخشی و هویت آفرینی جوامع داد که چه در مقیاس کلام او و چه در مقیاس خلق او که به‌نوعی مربوط می‌شود به تک‌تک کسانی که خود را متعلق به این سرزمین می‌دانند . چراکه اشاره فرمودند وقتی‌که می‌خواهند نام از خود ببرند و هویتی را برای خود و خویشتن خود تعریف کند طبعاً به سراغ داشته‌ها و افتخارات خود می‌روند.


شهید سلیمانی منادی صلح بود


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تأکید کرد: شهید سلیمانی افتخار است برای ایران و منطقه؛ کسی که منادی صلح بود و در جهانی که امروز به‌عنوان جهان وحشت و ترور شناخته می‌شود مهم‌ترین نقش را ایفا نمود. اما پرسشی که فراروی ما دانشگاهیان قرار دارد این است که چگونه می‌توان راه و مسیر و مدرسه‌ای را استمرار بخشید و شاهد ترویج این نگاه و همچنین گسترش و تکثیر چنین شخصیت‌هایی در دانشگاه بود؟


وی ادامه داد: وقتی‌که رجوع می‌کنیم به شخصیت شهید سلیمانی در نگاه اول چیزی که به ذهن هر فرد می‌رسد این است که شهید سلیمانی یک شخصیت نظامی است و سروکار نظامیان اساساً با امنیت است چراکه این مأموریت ویژه اصلی و کلیدی این افراد است.  کسانی که به‌نوعی آرامش و آسایش که ما امروز در پهنهٔ کشور عزیزمان داریم در مراکز آموزشی و پژوهشی وامدار مجاهدت، گذشت و فداکاری آنان است.  گویا چیزی فراتر از آن نقش و مأموریت و ایفای نقش نظامی‌گری و امنیت آفرینی برای شهید سلیمانی باید قائل باشیم.


غفاری خاطرنشان کرد: وقتی‌که رجوع می‌کنیم به آنچه را که امروز در دانشکده‌های حوزهٔ امنیت روی آن‌ها بحث می‌شود می‌بینیم که ز دو نوع گفتمان صحبت می‌شود که  متفاوت هستند ولی آنجایی که با همدیگر ترکیب و جمع می‌شوند اثرگذاری دیگری دارد و آن ترکیب امنیت سخت و امنیت نرم است.


شهید سلیمانی،‌ سرمایه نمادین امنیت است


وی ادامه داد:  وقتی‌که صحبت از قهرمان ملی برای شهید سلیمانی همچنان که در بیانات مقام معظم رهبری شاهد آن هستیم می‌شود، به نظر این قهرمانی فراتر از قهرمانی در میدان‌های نظامی است؛ بلکه در میدان‌های دیگر و اینجاست که میگوییم شهید سلیمانی به‌عنوان یک سرمایه نمادین در خود هم امنیت در مقوله سخت و هم به لحاظ امنیت نرم که اساساً امنیتی است که بادل و قلب انسان‌ها سروکار دارد و موجب می‌شود که افراد در دل آدم‌ها جای و ارجحیت و جایگاه چه در زمان حیات ایشان و چه بعد از حیاتش پیدا کند.


به گفته غفاری، هر جا که ذکر از قهرمانی و مقاومت می‌شود اولین چیزی که به ذهن متبادر می‌شود نام شهید سلیمانی است اما طبعاً چنین هنری و پیدا کردن چنین قابلیت و توانمندی نیازمند این است که ما دانشگاهیان بیاییم رجوع کنیم به تجربه زیسته نزدیک به چهل سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که شهید سلیمانی گام در مسیر رشد و تعالی این انقلاب نهاده‌اند و ببینیم که ایشان چه‌کار کردند؟ تجربه زیستی ایشان دفتری است که باید این دفتر به‌درستی تعبیر، تفسیر و تحلیل شود و به گمان این وظیفه اصلی ما دانشگاهیان است.


وی خاطرنشان کرد: بی‌تردید شهید سلیمانی برخوردار از یک سرمایه نمادین است و شهیدان ما همه در حکم سرمایه‌های نمادین هستند که به‌نوعی باید به راه و مسیر آن‌ها اقتدا کرد.


شهید سلیمانی شایستگی نمایندگی یک مکتب را دارد


حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز بابیان اینکه جمع شدن صفات نیک و عالی در وجود شهید سلیمانی از او قهرمانی را می‌سازد که شایستگی نمایندگی یک مکتب را دارد، گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی قلمرو جبهه مقاومت را در عرصه بین‌المللی تعریف کرد.


وی افزود: مقام معظم رهبری درباره شهید سلیمانی تعبیر مکتب حاج قاسم را به کار می‌برند. این به معنی آن است ما با شخصی که به شهادت رسیده و در بین ما نیست مواجه نیستیم بلکه با یک مکتب با عنوان مکتب سلیمانی روبرو هستیم و در این مکتب قهرمانانی پرورش می‌یابند و از خود حماسه خلق می‌کنند.


رستمی با اشاره به اینکه یکی از معرف‌های ملت‌ها قهرمانان آن‌ها هستند تصریح کرد: ملت‌ها به الگو، اسوه، قهرمان و نماد نیاز دارند. هر ملتی این‌گونه قهرمانان را در درون خود داشته باشد زمینه قهرمان سازی، حماسه سازی و قهرمان‌پروری بیشتری را در خودش خواهد داشت.


حاج قاسم سلیمانی ذره‌ای در رعایت حقوق مردم تردید نمی‌کرد


وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که شهید سلیمانی را قهرمان ملی عنوان کردند و قهرمانان برآمده از مکتب سلیمانی رحمت و عطوفت را در کنار شجاعت، حماسه را در کنار حکمت و عرفان و عزت طلبی را در کنار خضوع و تواضع عظیم می‌بینید، گفت: این مجموع صفات در یک فرد حماسه‌ساز و قهرمان ساز است. جمع شدن صفات نیک و عالی در وجود شهید سلیمانی از او قهرمانی را می‌سازد که شایستگی نمایندگی یک مکتب را دارد.


رستمی تصریح کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی عالی‌ترین مظهری است که در این زمان دیده‌ایم، حتی پهلوانان و قهرمانان ما در دوران دفاع مقدس کسانی بودند که بعد از شهادت محبوبیت و قرار گرفتن آن‌ها در دل‌ها اتفاق افتاد اما شهید حاج قاسم سلیمانی کسی بود در زمان حیاتش یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌ها بود.


رستمی گفت: حاج قاسم با زبان صریح فریاد می‌زد اهل دسته‌بندی‌های سیاسی نیست و این دسته‌بندی‌های جامعه را نمی‌پسندید و با همین صراحت در دفاع از ولایت ذره‌ای در وجود خود تردید راه نمی‌داد.


وی بابیان اینکه شهید سلیمانی در وصیت‌نامه خود نیز به ولایتمداری و یاری رهبری تأکید می‌کند افزود: خصوصیات و ویژگی‌های حاج قاسم از ایشان نمونه‌ای را ساخته که شایستگی این مکتب را دارد.


 رستمی بابیان اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی ذره‌ای در رعایت حقوق مردم تردید نمی‌کرد بیان داشت: حاج قاسم همان فرد مناجات و گریه‌های شب است و همان کسی است که به ترامپ می‌گوید، حریف تو من هستم.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب