دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 دی 1399 - 11:01
معاون آموزشی دانشگاه علامه در گفتگو با آنا:

باید مراقب حملات هکری در زمان امتحانات باشیم/ عدم ارائه دروس عملی در ترم جاری

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: باید مراقب حملات هکری در زمان امتحانات باشیم.
کد خبر : 554625
2.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها دانشگاه‌ها در حال آماده شدن برای امتحان‌های پایان‌ ترم هستند. اگرچه که همه دانشگاه‌ها امتحان‌ها را مجازی برگزار می‌کنند اما باخبر شدن از جزئیات برگزاری برای بسیاری از دانشجویان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


شجاع احمدوند، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی درباره امتحانات مجازی دانشجویان در ترم جاری در گفتگو آنا توضیحاتی را ارائه می‌دهد که در ادامه می‌آید:


آنا: امتحانات پایان‌ترم چگونه برگزار می‌شود؟


احمدوند: همانند ترم گذشته امتحانات به شکل مجازی برگزار می‌شود از ابتدای ترم شیوه‌نامه‌ای را به دانشکده‌ها ابلاغ کردیم که همه نمره پایانی دانشجویان منحصر به آزمون پایانی نباشد و اساتید ارزیابی‌های مستمر داشته باشند. توصیه ما این بود که ۲۵ درصد نمره دانشجویان به امتحان پایان‌ترم اختصاص داده شود و مابقی از فعالیت‌های مستمر دانشجویان استخراج شود. مثلاً بنده برای دانشجویان خودم سهم 50 درصدی را در نظر گرفته‌ام، ۵۰ درصد نمره را به آزمون پایانی و ۵۰ درصد آن را به فعالیت‌های در طول‌ترم اختصاص داده‌ام.


آنا: امتحان دانشجویان خارجی چگونه برگزار می‌شود؟


احمدوند: امتحان دانشجویان خارجی همانند دانشجویان داخلی به‌صورت مجازی برگزار می‌شود، آموزش این دانشجویان نیز مجازی صورت گرفته است.


آنا: آیا تاکنون با مشکلاتی مواجه بوده‌اید؟


احمدوند: چند روزه گذشته سایت‌های آموزش مجازی دانشگاه‌ها مورد حملات سایبری قرار گرفت و ناچار شدیم چندین ساعت سامانه‌ها را قطع کنیم. در پیگیری‌ها مشخص شد ایجاد اختلال به دلیل هم‌زمانی با سالگرد شهادت حاج قاسم بوده است چراکه دانشگاه‌ها در این زمینه نشست‌هایی را به‌صورت مجازی برگزار کرده بودند. اکثر دانشگاه‌ها سامانه جلسات و سامانه آموزش مجازی را به‌صورت یکجا مدیریت می‌کنند. ما در دانشگاه علامه نیز این‌گونه عمل می‌کنیم به همین دلیل ناچار شدیم سامانه‌های آموزش مجازی را قطع کنیم اکنون تنها نگرانی ما این است که در موقع امتحانات سامانه‌ها دچار اختلال شوند در این زمینه باید برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم و راه‌های جایگزین را تعریف کنیم.


همچنین در بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد که اختلال‌های از خارج از کشور طولانی‌تر بوده است، برخی از اساتید که از خارج از کشور به سامانه‌ها آموزش مجازی متصل می‌شدند، ناگزیر شدند مدت زمان بیشتری را منتظر بمانند تا به سامانه‌های آموزش مجازی متصل شوند.


آنا: امتحان دانشجویان قدیمی و جدید هم‌زمان برگزار می‌شود یا نه؟


احمدوند: به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا امتحانات همه دانشجویان در یک مقطع زمانی برگزار شود. اوایل دی‌ماه کلاس‌های مجازی دانشجویان قدیمی به اتمام رسیده است یعنی 16 جلسه موردنظر را سپری کرده‌اند اما دانشجویانی جدید که نیمسال تحصیلی خود را از ۱۵ آبان شروع کردند تا پایان دی‌ماه کلاس دارند. بر اساس محاسبات ما مشخص شد که اگر کلاس‌ها تا پایان دی‌ماه نیز ادامه پیدا کند، تعداد جلسات کلاسی دانشجویان جدید به ۱۲ جلسه می‌رسد به همین دلیل از اساتید خواسته شد که در بازه زمانی چهارشنبه بعدازظهر تا پنجشنبه بعدازظهر هر هفته برای برگزاری 4 جلسه جبرانی برنامه‌ریزی کنند. بر این اساس برخی از اساتید در یک هفته ۴ جلسه جبرانی را برگزار کردند و عده‌ای هم در هفته‌های متعدد این اقدام را انجام داده‌اند. بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده ۸۰ درصد جلسات جبرانی برای دانشجویان جدید برگزار شده است.


آنا: بازه زمانی برگزاری امتحانات چگونه است؟


احمدوند: امتحانات دانشجویان از اول بهمن‌ماه تا ۱۵ بهمن‌ماه برگزار می‌شود از ۲۵ بهمن‌ماه تا ۵ اسفندماه ثبت‌نام نیمسال تحصیلی آینده خواهد بود. از ابتدای اسفندماه کلاس دانشجویان آغاز می‌شود و همه دانشجویان هم‌زمان کلاس‌های خود را آغاز می‌کنند و نیم سال تحصیلی برای همه آن‌ها هم‌زمان به پایان خواهد رسید.


آنا: پوشش دانشجویان برای آموزش مجازی چگونه بوده است آیا دانشجویانی بوده‌اند که نتوانسته‌اند به سامانه‌های آموزش مجازی متصل شوند؟


احمدوند: در نیمسال تحصیلی قبل بیش از ۹۶ درصد دانشجویان توانستند از آموزش‌های مجازی استفاده کنند. در ترم قبل عده‌ای به دلیل بیماری کرونا دچار مشکل شدند و برخی هم به دلیل نبود اینترنت نتوانستند در آموزش مجازی حضور یابند و تعدادی از دانشجویان هم به دلیل حضور در کارهای عام‌المنفعه برای کمک به کرونا نتوانسته بودند که از آموزش مجازی استفاده کنند، برای این دانشجویان امکان حذف‌ترم را فراهم کردیم این اقدام بدون احتساب در سنوات صورت گرفت. در نیم سال جاری حدود ۱۰۰ درصد از دانشجویان توانستند از آموزش مجازی استفاده کنند چراکه به حمدالله تعداد کمتری از دانشجویان دچار بیماری کرونا شدند و همچنین تعداد کمتری مشکل اینترنت داشتند و به همین دلیل تقریباً ۱۰۰ درصد دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی توانستند به آموزش‌های مجازی در نیمسال جاری دسترسی پیدا کنند.


آنا: برای دروس عملی چه برنامه‌ریزی انجام داده‌اید؟


احمدوند: همان‌طور که می‌دانید کمتر از ۵ درصد دروس دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی عملی است. برخی از دروس عملی نظیر ویراستاری را به‌صورت مجازی برگزار کردیم ولی به‌صورت کلی به دانشجویان اعلام کردیم که دروس عملی را در نیم سال جاری انتخاب نکنند حدود ۹۵ درصد دانشجویان عملی را انتخاب نکردند.


برای دروس عملی تربیت‌بدنی نیز وزارت علوم سامانه‌ای را طراحی کرده است که دانشگاه علامه طباطبایی نیز از این سامانه استفاده کرده است.


آنا: دانشجویانی که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند در این زمینه با مشکل مواجه نشده‌اند؟


احمدوند: در کل به دانشجویان توصیه کردیم که دروس عملی را اخذ نکنند دانشجویانی که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند و تنها این واحدهای درسی باقی مانده است می‌توانند به‌گونه‌ای دیگر این دروس را بگذرانند، حتماً در زمانی بهتر مشکلشان را حل خواهیم کرد. امیدوارم که نیم سال آینده اوضاع کشور بهتر شود و بتوانیم برای دروس عملی دانشجویان نیز برنامه‌ریزی کنیم.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب