آیا ارتباطی میان آلودگی هوا و مرگومیر بر اثر کرونا وجود دارد؟
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، طبق آخرین تحلیل انجامشده تا به امروز، شواهد متقاعدکنندهای نشان میدهد آلودگی هوا به میزان قابل توجهی عفونت ویروس کرونا، بستری شدن بیماران مبتلا به این ویروس و مرگومیر ناشی از آن را افزایش میدهد، تحقیقات نشان میدهد افزایش اندک مدت زمان قرار گرفتن افراد در برابر ذرات آلاینده، میزان ابتلا به ویروس کرونا و بستری شدن بیماران را ۱۰ درصد و مرگومیر را ۱۵ درصد افزایش میدهد. این پژوهش با در نظر گرفتن ۲۰ عامل دیگر از جمله متوسط تراکم جمعیت، سن افراد، ظرفیت خانوارها، شغل و میزان چاقی افراد انجام شده است.
ارتباط آلودگی هوا با کرونا
علیرضا زالی در جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا ضمن قدردانی از استاندار تهران برای داشتن نگاه سلامتمحور در استان تهران گفت: ارتباط بین مرگومیر کرونا و آلایندگی هوا وجود دارد و در شرایطی که شاهد افول پیک سوم در تهران هستیم به دلیل حجم و تراکم جمعیتی در این استان روند افول تدریجی و آرام است.
وی افزود: در حال حاضر 2 هزار و 100 نفر بیمار با تشخیص قطعی این بیماری بستری هستند. هر چند که شرایط مطلوبتری نسبت به گذشته داریم اما همچنان با حجم بیماران مواجه هستیم و 290 نفر روز گذشته در شرایط بحرانی بیماری کرونا قرار داشتند.
وی افزود: مسئله مهم این است که آلایندگی هوا از طریق ایجاد حساسیتها، فرد مستعد ابتلا به بیماری را در خطر ابتلا به کرونا قرار می دهد. سیستم مژکها نقش مهمی در سیستم تنفسی دارند و در بیماری کرونا و زدودن فضای تنفسی از ویروس نقش بسزایی دارند که آلودگی هوا تاثیر بسیاری بر روی آنها دارد. در وارونگی هوا ویروس زمان بیشتری در فضا میماند.
وی ادامه داد: ظرفیت بخشهای تنفسی ما که آنها را برای بیماران کرونایی آماده کردهایم ممکن است توسط افرادی که به دلیل آلودگی هوا به بیمارستانها مراجعه می کنند تحت تاثیر قرار گیرد. علیرغم اعمال همه محدودیتها کماکان در شهر تهران، تقریباً تغییر محسوسی متناسب با محدودیتها نمیبینیم لذا باید آسیبشناسی شود که محدودیتهای ستاد ملی تا چه میزان اجرایی میشود. از آمار ایستگاههای مترو نیز مشخص شده در ساعتهای پیک الگوی استفاده از مترو تغییری نکرده است البته محدودیتهای شبانه اثر بسیار خوبی داشته است.
ارتباط آلودگی هوا و کرونا از نظر پژوهشگران هاروارد
پژوهشگران دانشگاه هاروارد هم در یکی از بررسیها، دریافتند که غلظت بالای ذرات معلق در هوا با افزایش نرخ مرگومیر در اثر کووید-۱۹ در ارتباط است. محققان کیفیت هوا در شهرهای مختلف آمریکا و همچنین آمار مرگومیر در اثر کرونا در این مناطق را با هم مقایسه کردند. نتیجه نشان داد که افزایش اندک آلودگی هوا بر روی ساکنان این مناطق که مدتی طولانی در معرض این شرایط آب و هوایی بودهاند، منجر به بالا رفتن نرخ مرگومیر در اثر کرونا میشود.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/