نابودی بخشهای گستردهای از آمازون تا سال ۲۰۲۴

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اخیراٌ گروهی از دانشمندان متخصص در حوزه محیط زیست مطالعهای گسترده در مورد جنگلهای آمازون را آغاز کردهاند و متأسفانه به نتایجی ناامیدکننده در مورد آینده این جنگلها دست یافتند. آمازون نام بزرگترین جنگل بارانی جهان است که در شمال آمریکای جنوبی قرار گرفته و بیشتر آن در خاک برزیل و پرو جای دارد.
تغییر در آبوهوای کره زمین، خشکسالیهای طولانی و بروز آتشسوزیهای گسترده عواملی هستند که به شدت جنگلهای آمازون را در خطر قرار داده و اگر وضعیت کنونی این جنگلها به زودی تغییر نکند تا سال ۲۰۲۴ بخش زیادی از ریههای تنفسی کره زمین نابود خواهد شد. تنها در چهار ماه اول سال ۲۰۲۰ بیش از هزار و ۲۰۲ کیلومتر مربع از مساحت جنگلهای آمازون در آتش سوخت که حجم آن نسبت به زمان مشابه در سال گذشته بیش از ۵۵ افزایش یافته بود.
باران در حفظ همه گونههای گیاهی و جانوری جنگلهای آمازون نقش اساسی دارد. با وجود چنین اهمیتی طبق پیشبینی محققان هر سال بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد از حجم بارندگی در مناطق مختلف جنگلهای آمازون کاسته شده و این جنگلها به تدریج به سمت خشکسالیهای طولانی مدت پیش میروند.
یکی از دانشمندان حاضر در پروژه بررسی وضعیت جنگلهای آمازون گفت: «جنگلها مانند پمپ عمل کرده و رطوبت را بازیافت میکنند. تراکم رطوبت باعث ایجاد ابر شده و در نتیجه باران میبارد ولی تغییرات اقلیمی و تولید بیش از اندازه گازهای گلخانهای چرخه طبیعی بازیافت رطوبت در جنگلهای آمازون را دچار مشکل کرده و به همین دلیل هر سال حجم بارندگی در این جنگلها کمتر میشود.»
انتهای پیام/۴۱۴۴/