پرونده ترور سردار سلیمانی به کجا رسید؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، «حسین امیر عبدالهیان» چهارشنبهشب هفته گذشته در گفتوگویی تلویزیونی به ناگفتههای شخصیت و روشهای مدیریتی سردار سلیمانی در منطقه اشاره کرد و درعینحال درباره نحوه شهادت ایشان افزود: امروز مشخصشده فرماندهی و لیدر این عملیات تروریستی در کدام کشور بوده و کدام کشورها در اطلاعرسانی جزییات ورود سردار به فرودگاه بغداد نقش داشتند و اطلاعات موردنیاز برای انجام عملیات تروریستی شهادت ایشان را در اختیار آمریکاییها قرار دادهاند.
سخنگوی ستاد سالگرد مردمی شهید سردار سلیمانی توضیح داد که پرونده شهادت سردار سلیمانی کاملاً تکمیلشده و حتی آمران و عاملان این اقدام تروریستی آمریکاییها در این پرونده، کاملاً شناساییشده است.
عبدالهیان یادآور شد: در طول یک سال گذشته قوه قضاییه در داخل و خارج از کشور در حال جمعآوری مستندات این ترور بود و حتی با تشکیل کمیته قضایی در عراق و مذاکره با مقامات عراقی، مشخصشده که اطلاعات سفر سردار سلیمانی از دمشق به بیروت و از آنجا به بغداد را چه کسانی در اختیار آمریکاییهای تروریست قرار دادهاند.
سخنگوی ستاد سالگرد مردمی شهید سردار سلیمانی تصریح کرد: بدون شک صدور این کیفرخواست بازدارنده و پشیمان کننده خواهد بود و صدور آن از سوی قوه قضاییه ایرانی جای تقدیر و تشکر دارد.
مسئول عراقی: تحقیقات پرونده ترور شهید سلیمانی و ابومهدی به مراحل پیشرفتهای رسیده است
احمد الاسدی، سخنگوی ائتلاف الفتح در پارلمان عراق و رئیس فراکسیون السند الوطنی با حضور در برنامه «بتوقیت العاصمه» گفت: هرکس گمان میکند که جنایت فرودگاه بغداد بدون مجازات میماند، متوهم است. انتقام حقیقی برای این دو شهید اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است.
الاسدی خاطرنشان کرد: اخراج نیروهای آمریکایی سختترین سیلی بر صورت دولت احمق ترامپ خواهد بود. هر کس در جنایت فرودگاه بغداد مشارکت کرد و با خیالت راحت میخوابد، بسیار متوهم است.
رئیس فراکسیون السند الوطنی گفت که هشت نهاد امنیتی، گزارش خود در رابطه با جنایت فرودگاه را به کمیته مسئول پرونده این ترور تحویل دادند.
وی گفت که تحقیقات در رابطه با جنایت فرودگاه بغداد به مراحل پیشرفتهای رسیده است و نامهای جدیدی را شامل خواهد شد.
اعطای نیابت قضایی به ۶ کشور برای پیگیری پرونده ترور سردار سلیمانی
علی القاصی مهر در جلسه پیگیری حقوقی و قضایی پرونده ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گزارشی از فرایند پیگیری حقوقی و قضایی پرونده شهادت سردار سلیمانی ارائه کرد و گفت: بعد از تشکیل پرونده در دادسرای تهران به دستور رئیس قوه قضاییه، هیئتهای مستشاری و قضایی برای بررسی ابعاد پرونده در سطح داخلی و خارجی تشکیل شد.
وی با اشاره به تعیین یک بازپرس ویژه برای این پرونده در دادسرای ویژه بینالملل تهران بهمنظور تحقق و جمعآوری دلایل و مستندات، از ۵۰۰ فقره مکاتبه با نهادهای امنیتی و دیپلماتیک بهمنظور انجام تحقیقات و نظرخواهی برای صدور قرار نهایی و کیفرخواست بر اساس حقوق بینالملل خبر داد و گفت که برای پیگیری موضوع به ۶ کشور نیابت قضایی اعطا شد.
دادستان تهران از عراق، سوریه، لبنان، قطر، اردن و کویت بهعنوان کشورهایی یاد کرد که برای آنها نیابت قضایی صادرشده و اعلام کرد پس از وصول نتیجه حکم صادره از سوی عراق تشکیل یک تیم فنی مشترک بین دو کشور برای تکمیل تحقیقات در دستور کار قرارگرفته است.
القاصی مهر با اشاره به برگزاری ۱۱ جلسه با هیئتهای مستشاری و قضایی و دستگاههای ذیصلاح در دادسرای تهران برای تبادل اطلاعات و همافزایی این مجموعهها، از تنظیم نیابتها، شناسایی و صدور حکم جلب بینالمللی ۴۵ متهم آمریکایی که در ترور جنایتبار شهید سلیمانی نقش داشتند، بهعنوان برخی نتایج این نشستها یاد کرد.
وی اظهارداشت: پس از بررسی گزارش کمیته تحقیق عراق درباره حادثه تروریستی فرودگاه بغداد که اطلاعات قابلتوجهی داشته است، کمیتهای بهمنظور ردیابی محل تردد و اقامت متهمان آمریکایی ترور در خارج از خاک آمریکا برای دستگیری و استرداد آنها تشکیلشده است.
دادستان تهران از مشارکت و معاونت در قتل عمد، اقدام تروریستی مطابق با قانون تأمین منابع مالی تروریسم و اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران بهعنوان اتهامات آمران و عاملان ترور شهید سلیمانی یاد کرد که علاوه بر جرائم عمومی آنها در اعلان جلب این افراد به پلیس بینالملل مطرحشده است.
القاصی مهر افزود: یکی از موضوعات مهم و قابلتوجه در این پرونده، نقش شرکت انگلیسی «جی فور اِس» در ترور فرمانده سپاه قدس است که مسئولیت تأمین امنیت پرواز فرودگاه بغداد را بر عهده داشته و عوامل این شرکت بهمحض ورود سردار سلیمانی و همرزمانش به فرودگاه، اطلاعات آنها را در اختیار تروریستها قرار دادهاند که صدور نیابت لازم برای شناسایی آنها در دستور کار قرارگرفته است.
وی همچنین به نقش آلمان در فرایند این ترور اشاره کرد و توضیح داد: پایگاه هوایی آمریکا مستقر در آلمان گزارشات هدایت پهپادی ترور را بر عهده داشته و اطلاعات و دادههای پرواز پهپادها را در اختیار نیروهای آمریکایی گذاشته که شناسایی این افراد نیز در دستور کار قرارگرفته و دستگاه قضایی کشور برای این کار نیابت قضایی گرفته است.
دادستان تهران با تأکید بر تداوم تحقیقات در این زمینه، اعلام کرد بیش از دو هزار برگ سند بینالمللی برای ارائه به مجامع حقوقی و پیگیری پرونده جمعآوریشده که با توجه به آنها در اسرع وقت کیفرخواست عوامل این جنایت به دادگاههای بینالمللی ارائه میشود و یکی از مهمترین این اسناد، محکومیت اقدام تروریستی آمریکا از سوی گزارشگر ویژه سازمان ملل است که این جنایت را نقض حقوق بینالملل و نقض منشور ملل متحد دانست و آن را محکوم کرد.
علی باقری کنی معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر هشتم دیماه سال جاری و در آستانه سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: در ارتباط با پرونده شهید حاج قاسم سلیمانی ۴۸ متهم شناسایی شدند و اقدامات لازم برای تحت تعقیب قرار دادن آنها انجامشده است.
وی اظهار داشت: از کشورهایی که بهنوعی دخیل و درگیر در این جنایت ترور بودند، درخواست شده که اطلاعات و مستندات را در اختیار دستگاه قضایی ایران قرار دهند.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/