دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از سوی یونسکو صورت گرفت؛

ثبت جهانی استادان برجسته دانشگاه هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان

همزمان با ثبت جهانی نگارگری (مینیاتور)، استادان این رشته «محمود فرشچیان»، «محمدباقر آقامیری» و «مجید مهرگان» که اساتید برجسته واحد دانشگاهی هنرهای اسلامی-ایرانی نیز هستند به‌عنوان «گنجینه زنده بشری» یونسکو ثبت شدند.
کد خبر : 550633
amid farahi-6.JPG

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، همزمان با ثبت جهانی نگارگری (مینیاتور)، استادان این رشته «محمود فرشچیان»، «محمدباقر آقامیری» و «مجید مهرگان» که اساتید برجسته واحد دانشگاهی هنرهای اسلامی-ایرانی نیز هستند به‌عنوان «گنجینه زنده بشری» یونسکو ثبت شدند.



این دانشگاه این موفقیت بزرگ و ملی را به استادان مربوطه، جامعه هنری و همچنین دیگر استادان و دانشجویان واحد دانشگاهی هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان گرامی داشته است.


ثبت جهانی نگارگری در روزهای پایانی پاییز امسال، موجی از غرور و افتخار در جامعه هنری ایران را به همراه داشت و  با ثبت این هنرآفرینی در مجموعه آثار ناملموس جهان، بار دیگر موجب تحسین ایرانیان که همواره  به هنرمندی و هنرپروری شهره هستند، شد و  اعتباری بر هنر ایرانیان افزود.


یادآور می‌شود هفته گذشته (۲۶ آذر ۱۳۹۹-۱۶ دسامبر ۲۰۲۰) در پانزدهمین کمیته جهانی میراث ناملموس یونسکو، هنر نگارگری (مینیاتور) در پرونده‌ای مشترک میان کشورهای ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ازبکستان در فهرست میراث جهانی ناملموس بشری جای گرفت و به‌عنوان پانزدهمین میراث ناملموس ایران در یونسکو به ثبت رسید.


در کنار این رویداد مهم، پنج استاد پیشکسوت این هنر اصیل به‌عنوان گنجینه زنده بشری در یونسکو ثبت شدند. ثبت افتخاری که  توأم با نام و اعتبار هنری‌ آنان میان همه علاقه‌مندان به ایران و هنر ایرانی است.


نگارگری هنری است که در آن هنرمند نگارگر آنچه را که در پرده خیال دیده به تصویر می‌کشد و با چنگ انداختن به ریسمان معنوی و بهره‌گیری از تعالیم اسلامی، مفاهیم فرهنگی به خلق اثر هنری ایرانی اسلامی می‌پردازد.


همچنین اوج شکوفایی هنر نگارگری ایران که به‌عنوان هنری برگرفته از مفاهیمی چون تعالی روح و رسیدن به عالم معنا و جاودانگی با نگرش حقیقت‌گرا و هنر قدسی در سراسر دنیا شناخته شده است، با ظهور چهره‌هایی چون کمال‌الدین بهزاد و رضا عباسی در عهد صفویه شکل گرفت که بیانگر دوران طلایی آن و مایه مباهات هر ایرانی است.


در سال‌های اخیر و دهه‌های گذشته، نگاره‌‌های ایرانی مینیاتور مورد توجه وافر هنرشناسان غرب و شرق قرار گرفته است. بسیاری از هنرمندان دوران معاصر به ارزش‌ها و ویژگی‌های هنر نگارگری کهن ایران پی برده و از عناصر و نشانه‌ها و رنگ‌پردازی و نور در خلق آثارشان الهام گرفته‌اند و حتی سبک‌های جدیدی را بر اساس نگارگری پایه‌ریزی کرده‌اند و بر شهرت این هنر ایرانی افزوده شده است.


انتهای پیام/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب